Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

UiT malverk

IKT i klasserommet inkluderer alt fra løsninger for fjernundervisning til gode maler for oppgaveskriving. Våren 2016 var Seksjon for digitale utdanningstjenester en viktig driver i arbeidet å oppgradere Word malene til UiT og opprette egne maler for studentoppgaver.

Gode maler sparer tid og frustrasjon. De gjør det mulig å fokusere kun på skrivingen, og er dermed en viktig del av det digitale klasserommet.

Oppgradering av Word maler

Våren 2016 foregikk det en prosess å oppgradere Word malene til UiT. Innspill til forbedringer fokuserte på hvordan gjøre hverdagen enklere for studenter og ansatte. Det viste seg at folk hadde mange tekniske utfordringer i Word til felles. Disse har blitt fanget opp av våre samarbeidspartnere, og er nå løst i malene. Tiltakene gjør det mulig å jobbe smartere i Word ved å ta i bruk automatiserte og moderne verktøy.

Tekniske grep

Forside til studentoppgave

Tekniske grep inkluderte

  • Stiler for overskrifter og brødtekst
  • Tilpassing av stilgalleriet
  • Sidenummerering
  • Innholdsfortegnelse
  • Figurer, tabeller og lister av figurer og tabeller
  • Grafisk profil (plassering av elementer, fonter, osv)
  • Universell utforming (språk, alternativ tekst, mm)
  • Språk - bokmål, nynorsk, engelsk og samisk

Helhetlig løsning

Maler må tas i bruk for å kunne spare ansatte og studenter for formatteringsfrustrasjon. Dermed er oppgradering av malene kun én brikke i vår helhetlig tekning rundt malene.

Ansatte og studenter har fått oppgraderte maler som er tilpasset sine skrivingsbehov. 

Malene er tilgjengelig på nett og på UiT datamaskiner. Se brukerstøttesiden for hvordan du får tak i malene.

Hvert semester holder Avdeling for IT Word kurs for studenter og ansatte. De oppgraderte malene vil nå være en viktig del av kurset. Vi viser hvordan å få tak i malene og utnytte deres moderne verktøy.

Samarbeid

Seksjon for digitale utdanningstjenester takker våre samarbeidspartnere for gode innspill og hjelp til å gjennomføre oppgraderingsprosessen for Word malene. Tusen takk til Orakelet, Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt, Seksjon for arkiv, studiesjefer ved fakultetene, Universitetsbiblioteket og Avdeling for utdanning!
Ansvarlig for siden: Nora MacLaren
Sist oppdatert: 19.08.2016 12:37