Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Videoopptak av undervisning

Merk: Denne tjenesten omhandler opptak og strømming av undervisning. For opptak og strømming av arrangementer, disputaser og konferanser må dette meldes inn til konferanseteamet.

Opptak og strømming av undervisning ved UiT

Det finnes flere tekniske løsninger for å skape videobasert undervisningsmateriell. En kan gjøre egne opptak, opptak og strømming av undervisning i undervisningsrom eller gå i studio hos Result. Det er viktig å gjøre en vurdering i forkant av hva man trenger og ønsker å oppnå. Ta gjerne kontakt med Orakelet eller noen på Seksjon for digitale utdanningstjenester hvis du ønsker råd og veiledning.

Result har laget en god oversikt over de mest aktuelle løsningene for opptak ved UiT.

Kort oppsumert kan det oppdeles slik:

Automatisert opptak og strømming i undervisningsrom: UiT tilbyr automatisert opptak til alle sine fagmiljøer. Denne tjenesten er begrenset til undervisningsrom som har montert Mediasite opptaksutstyr. Se liste over rom som har dette installert. Bookes via timeplanleggingssytemet TP av undervisningsplanlegger. Les mer om hvordan å komme i gang med automatisk opptak og strømming av undervisning.

Egne opptak: Som nevnt over finnes det flere forskjellige løsninger for å gjøre egne opptak og en står fritt til å velge løsningen man får mest nytte av. Hvis man ønsker å kombinere egne opptak med automatiske opptak i undervisningsrom anbefales det at man bruker My Mediasite. Man vil da administrere alle videoene i samme system. My Mediasite administreres og brukes av hver enkelt bruker og kan ikke automatiseres via TP. Det gir brukeren en egen mappe i Mediasite systemet, hvor man får tilgang til å behandle videoene sine, inkludert enkel redigering, publisering og sletting. My Mediasite Desktop Recorder støttes av Windows PC, Mac og håndholdte enheter. For mer informasjon ta kontakt med Orakelet.  

Studioopptak: Result har et flott studio for opptak av video på campus i Tromsø. Her får du råd og hjelp til å produsere profesjonelle videoer. Dette kan bookes gratis etter avtale med Result. 

Arrangementer og disputaser: Må bookes via konferanseteamet

Hvorfor opptak og strømming av undervisning?

Både studenter og fagmiljø har etterspurt og tatt i bruk opptak og strømming av undervisning de siste årene. Studentene ser verdien i å kunne repetere fagstoffet opp mot eksamen eller om de er hindret fra å møte i forelesningen.

Fagmiljøene bruker blant annet dette til å fleksibilisere utdanningen og kunne tilby forelesninger til flere campuser eller fjernstudenter. Andre ser på muligheter for hvordan teknologien kan muliggjøre nye måter å bygge opp undervisningen på, som blant annet omvendt klasserom også kjent som Flipped Classroom. Når en forelesning er gjort opptak av åpner det også for gjenbruk neste gang kurset holdes. Enkelte har brukt dette som en reserveløsning hvis foreleser er hindret fra å møte. 
Ansvarlig for siden: Magnus Strøm Reibo
Sist oppdatert: 29.01.2019 10:22