Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Teknologiske læringsarenaer

Alle undervisningsaktiviteter foregår innenfor en fysisk og teknologisk ramme. Vi bistår dere med å finne frem til løsninger for gode og fleksible samhandlingsrom, hvor alle kan lykkes.

Et web kamera oppå en monitor

SDU tilrettelegger for bruk av streaming/opptak og digitale tavler på undervisningsrom, auditorium, klasserom og grupperom. Vi vedlikeholder og oppgraderer teknologi på eksisterende rom og er involvert i design av rom på nye bygg. IT avdelingen kaller slike rom for AV-rom (audio/video).

Standardisering av AV-rom

Målet vårt er at du ved UiT vil kunne gå inn i et hvilket som helst møte- eller undervisningsrom og bruke datamaskin, prosjektør, kamera og mikrofon uten opplæring. Ved å standardisere teknologien som brukes på AV-rommene på alle UiT's campuser, gjør vi det lettere for deg å komme raskt i gang med dine aktiviteter.

Universell utforming

Alle AV-rom skal ha støtte for personer med syns og hørselshemming. Klikk på lenkene under for å finne mer om:

Opptak og streaming

Det blir stadig mer vanlig å ta opptak og/eller streame forelesninger slik at studenter kan følge med selv om de ikke er på campus, eller bruke opptak til repetisjon. Vi tilrettelegger for dette ved å oppgradere undervisningsrom med kamera og mikrofonløsninger tilpasset rommets størrelse og planlagt bruk.

Les mer om video- og opptakstjenester ved UiT.

Finansiering til oppgradering av læringsarenaer

Avdeling for IT investerer penger hvert år til oppgradering av eksistererende auditorier, klasserom og møterom. Rom oppgraderes med standard utstyr hvert tredje år som en del av denne løsningen.

Om et fakultet/instittut vil oppgradere rom hyppigere eller vil ha skreddersydde løsninger, må dettes finansieres av enheten. Vi bidrar med råd om teknologi som egner seg til deres behov. Ta kontakt via bestillingsweb.
Ansvarlig for siden: Nora MacLaren
Sist oppdatert: 30.09.2019 13:37

Oppgrader undervisningsrom


Bestillingsweb

Møte- og kollokvieromstavler

Aktuelt


FutureLab

AV-hjelpen

Tilretteleggingstiltak for hørselshemmede ved UiT

Kontaktpersoner


Rune Yttervik (drift/vedlikehold)

Kyrre Soleng (dokumentasjon)

Benjamin Opland (prosjekt)

Alle bilder: colourbox.com