Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Et godt teoretisk grunnlag for kunnskapsformidling

-  Med en bachelor i dokumentasjonsvitenskap har jeg tilegna meg et godt teoretisk grunnlag for kunnskapsformidling, sier Wibeke Bergheim.

Regionkonsulent Wibeke Bergheim anbefaler studier i medie- og dokumentasjonsvitenskap.

Bergheim har en bachelorgrad i dokumentasjonsvitenskap fra UiT. Nå jobber hun som organisasjonskonsulent i Nei til EU Nord-Norge og jobber frivillig som redaksjonsmedlem Radikal Portal. Det er ikke på slump.

- Jeg er et politisk vesen og både i jobben og som redaksjonsmedlem får jeg jobbe med noe jeg tror på, samtidig som jeg er veldig glad i kommunikasjonsarbeid, forklarer hun.

Målbevisst student

Fra første studiedag hadde Bergheim en plan.

- Målet var å få jobb i en frivillig organisasjon og jeg fant ut at dokumentasjonsvitenskap var riktig fag for å kunne jobbe med informasjonsarbeid.

 Studiet innfridde til forventningene.

-For meg er det en helt perfekt utdanning. Særlig fordi jeg nå jobber både med media og formidling av kunnskap, presiserer hun.

Hun har kontorplass i Tromsø og som organisasjonskonsulent har hun ansvar for blant annet sosiale medier.

- Jobben min går ut på å hjelpe de tillitsvalgte, få tak i riktig informasjon og vite hvordan man skal spisse budskapet for å  kunne nå ut til ei bestemt målgruppe. Jeg jobber mye med tekst; jeg skriver på hjemmesiden og drifter Facebook-siden til Nei til EU hvor vi har 27 000 følgere. Facebook er jo et medium som når alle lag av befolkninga, forklarer Bergheim.

Hun skriver også egne artikler for Radikal Portal og har blitt republisert  i større medier som Aftenposten og Dagbladet.

 - Med en bachelor i dokumentasjonsvitenskap har jeg tilegna meg et godt teoretisk grunnlag for å drive med kunnskapsformidling, mener hun.

Flere av hennes medstudenter ønsket å jobbe på bibliotek etter endt utdanning. Bergheim hadde et annet mål.

-Jeg søkte ikke på jobber innen bibliotek, og det gikk et halvt år etter endt utdanning før jeg fikk drømmejobben som regionkonsulent, sier hun.

Lærer å se hva som er viktig

 Hun oppfordrer studenter til å se de ulike mulighetene utdanninga gir.

-Tenk gjerne utover bibliotekfeltet. Du trenger ikke å jobbe i et bibliotek selv om du tar en bachelor i medie- og dokumentasjonsvitenskap.  I utdanninga fikk jeg mulighet til å utvikle egne interesser. Jeg kunne velge pensum selv og lage oppgaver med egne problemstillinger og dette likte jeg svært godt. Ved å ta utdanning lærer man mye om seg selv og om dannelse. Jeg skrev bacheloroppgave om dannelse; nærmere bestemt om hvordan man kan sortere kunnskap og se hva som er viktig. Dette er nyttig kunnskap som jeg har fått bruk for senere i arbeidet mitt. Utdanninga passer særlig godt for de som har et formidlingsbehov og ønsker å formidle kunnskap, mener hun.

Bergheim har nå bodd i Tromsø i atten år og trives fortsatt godt i nord. Nordmøringen flyttet fra Surnadal til Tromsø for å studere og er blitt boende i byen.

-Tromsø er rett og slett en spennende kulturby og jeg flytter ikke herfra! Dessuten er jeg glad i å gå i fjellet og her har jeg kort vei til naturen. Tromsøværingene er veldig inkluderende og som politisk engasjert har jeg mange arenaer å møte på, sier surnadalingen Bergheim.

Navn: Wibeke Bergheim

Yrke: Organisasjonskonsulent

Utdanning: Bachelor i dokumentasjonsvitenskap

 

 

Bachelor i medie- og dokumentasjonsvitenskap

To studieretninger:

Medie- og dokumentforvaltning

Medievitenskap