Aktiviteter og nyheter fra Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Senter for kvinne- og kjønnsforskning distribuerer nyhetsbrev to ganger i året. Nyhetsbrevet inneholder informasjon om undervisning og andre arrangementer i regi av senteret, samt annen informasjon av relevans for kvinne- og kjønnsforskning og/eller kvinner i forskning.

Nyhetsbrevet er åpent for alle interesserte.

Slik melder du deg på listen: Klikk på lenken: <https://list.uit.no/sympa/info/kvinnforsk-l> og klikk på "subscribe" i venstre margen!

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Kjønnsforskning NÅ!

Hvor: Senter- for kvinne- og kjønnsforskning
Når: 14.11.19 10:00

Alle arrangementer

– Familien er patriarkatets siste skanse

8. mars 2019: – Det som forhindrer kvinner i å få like sterk posisjon i samfunnet som menn, er fortsatt at de gjør mer “gratisarbeid” i familien. Mer pappaperm er en av løsningene, mener både jusprofessor Hege Brækhus og sosiologiprofessor Marit Aure.

06.03.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19

GENI-master endorsed by UArctic

This is the highest rating a master program can get, and has only been given out once before in the history of the circumpolar organization.

08.02.19

Vil ha flere UiT-forskere til Frankrike

Det Norske Universitetssenter i Paris lokker med stipender for å få flere UiT-forskere til Frankrike. – Vi har hatt stor nytte av senteret, sier Linda Nesby i forskningsgruppen HAS.

22.01.19

Fant hverandre på faglig speed-date

Lærerstudent Magnus Jensen fant den perfekte skolen for feltarbeid til sin masteroppgave da han besøkte Mastertorget ved UiT Norges arktiske universitet.

17.01.19

– Uendelig mange grunner til å gi pris

Antonio Fábregas får utdanningsprisen 2018 ved HSL blant annet fordi han er god til å gi både tilbakemeldinger og fremovermeldinger. Else Grete Broderstad fikk årets forskerpris.

18.12.18