Aktiviteter og nyheter fra Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Senter for kvinne- og kjønnsforskning distribuerer nyhetsbrev to ganger i året. Nyhetsbrevet inneholder informasjon om undervisning og andre arrangementer i regi av senteret, samt annen informasjon av relevans for kvinne- og kjønnsforskning og/eller kvinner i forskning.

Nyhetsbrevet er åpent for alle interesserte.

Slik melder du deg på listen: Klikk på lenken: <https://list.uit.no/sympa/info/kvinnforsk-l> og klikk på "subscribe" i venstre margen!

Hva skjer

2 neste arrangementer:

"Shut-Up and Write" seminar series

Hvor: Centre for Women's and Gender Research, N-119
Når: 28.10.19 09:00

KjØNNSFORSKNING NÅ!

Hvor: Senter for kvinne- og kjønnsforskning
Når: 13.11.19 17:00

Alle arrangementer

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

Fornemmelse for kjønn

Doktorgradskurset Fornemmelse for kjønn (SV-8055) vil bli arrangert den 11.–13. november 2019. Mer informasjon her.

05.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

– Familien er patriarkatets siste skanse

8. mars 2019: – Det som forhindrer kvinner i å få like sterk posisjon i samfunnet som menn, er fortsatt at de gjør mer “gratisarbeid” i familien. Mer pappaperm er en av løsningene, mener både jusprofessor Hege Brækhus og sosiologiprofessor Marit Aure.

06.03.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19

GENI-master endorsed by UArctic

This is the highest rating a master program can get, and has only been given out once before in the history of the circumpolar organization.

08.02.19