Aktiviteter og nyheter fra Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Senter for kvinne- og kjønnsforskning distribuerer nyhetsbrev to ganger i året. Nyhetsbrevet inneholder informasjon om undervisning og andre arrangementer i regi av senteret, samt annen informasjon av relevans for kvinne- og kjønnsforskning og/eller kvinner i forskning.

Nyhetsbrevet er åpent for alle interesserte.

Slik melder du deg på listen: Klikk på lenken: <https://list.uit.no/sympa/info/kvinnforsk-l> og klikk på "subscribe" i venstre margen!

Hva skjer

2 neste arrangementer:

"Shut-Up and Write" seminar series

Hvor: Senter for kvinne- og kjønnsforskning N-119
Når: 29.11.19 09:00

Alle arrangementer

Korleis endrar høgreekstreme haldningar rammene for god kjønnsforsking?

I nokre land er kjønnsforsking under sterkt press og i fare for å bli borte ved universiteta som følgje av at høgrepopulisme og antifeministiske idear er på frammarsj.

11.11.19

Keynote Speaker Features: Elżbieta Korolczuk, PhD

In anticipation for the Kjønnsforskning Nå! conference November the 13th-15th at Uit - The Arctic University of Norway  we have asked our keynote speakers to introduce themselves and give us a preview of what they will be presenting at the conference. For this Keynote Speaker Feature we will be highlighting Professor Elżbieta Korolczuk.

06.11.19

Keynote Speaker Features: Katy Deepwell, PhD

In anticipation for the Kjønnsforskning Nå! Conference November the 13th-15th at Uit - The Arctic University of Norway we have asked our keynote speakers to introduce themselves and give us a preview of what they will be presenting at the conference. For this Keynote Speaker Feature we will be highlighting Professor Katy Deepwell.

05.11.19

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

Fornemmelse for kjønn

Doktorgradskurset Fornemmelse for kjønn (SV-8055) vil bli arrangert den 11.–13. november 2019. Mer informasjon her.

05.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19