Senter for samiske studier

Sesam i media

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Seminar om kvalitet i oppfølging av ph.d.-studenter

Hvor: Farmasibygget: AUD. 2 (F2.304)
Når: 09.09.19 13:00

Alle arrangementer

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

Postdoctor, Centre for Sami Studies - Developing the High North

The Centre for Sami Studies has a Postdoctoral Fellow position vacant. The position is within the auspices of the research project Indigenous Knowledge Systems, Planning and Environmental Decision Making: The Role of Community-Based Impact Assessments. The position is for 3 years. The daily workplace is at UiT, campus Tromsø.

17.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

Et arktisk universitet på tur i sør

«Dette er et historisk øyeblikk». Slik starta dr Chirotaw, president ved Universitetet i Dilla i Etiopia, møtet med Senter for samiske studier 16. mai. Møtet i Dilla var den offisielle åpninga av det NORPART-finansierte samarbeidsprosjektet mellom institusjonene.

20.05.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19

GENI-master endorsed by UArctic

This is the highest rating a master program can get, and has only been given out once before in the history of the circumpolar organization.

08.02.19

Sesam bloggSesam-bloggen på forskning.no

Siste innlegg: Frivillig arbeid og institusjonsbygging i markasamiske områder av Amanda Fayant