Senter for samiske studier

Sesam i media

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Joho Niillas seminára: Mii lea duogáš otná Sámedikkiide?

Hvor: Čoahkkinlatnja Guovssu TEO-H2 2.228, Sámi dutkamiid guovddáš
Når: 04.02.19 11:15

Alle arrangementer

Vil ha flere UiT-forskere til Frankrike

Det Norske Universitetssenter i Paris lokker med stipender for å få flere UiT-forskere til Frankrike. – Vi har hatt stor nytte av senteret, sier Linda Nesby i forskningsgruppen HAS.

22.01.19

Fant hverandre på faglig speed-date

Lærerstudent Magnus Jensen fant den perfekte skolen for feltarbeid til sin masteroppgave da han besøkte Mastertorget ved UiT Norges arktiske universitet.

17.01.19

– Uendelig mange grunner til å gi pris

Antonio Fábregas får utdanningsprisen 2018 ved HSL blant annet fordi han er god til å gi både tilbakemeldinger og fremovermeldinger. Else Grete Broderstad fikk årets forskerpris.

18.12.18

Ny næringslivsmentor ved UiT

Daglig leder i NODA, Michele Widerøe, er ansatt som næringslivsmentor ved UiT. Målet er å minske avstanden mellom akademia, bedrifter og kommuner.

27.11.18

Nytt dataspill kan endre vårt minne av krigen

Motstandskjemperen Solveig i krigsspillet Battlefield V kan bli mer kjent enn både Max Manus og Jan Baalsrud, mener UiT-forskere.

20.11.18

Studenter og undervisere går sammen om debatt om rettskartlegginga i Finnmark

Rettskartlegging av Finnmark debatteres heftig i media, nå sist om dommen i Gulgofjord-saken. Hva dreier saken seg om? På Det juridiske fakultetet går studenter og professorer i samerett sammen om å arrangere åpen debatt om temaet.

01.11.18

Sesam bloggSesam-bloggen på forskning.no

Siste innlegg: Frivillig arbeid og institusjonsbygging i markasamiske områder av Amanda Fayant