Nyheter og aktuelt

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Canvas og studentaktiv læring

Hvor: Skype for Business: https://meet.s1.l.uhad.no/uit/meet/nora.maclaren/CKB3D3FY
Når: 23.10.19 12:15

Havets hemmeligeter: Har urfolk rettigheter i kystsonen?

Hvor: Champagnekantina Teo Hus 6
Når: 24.10.19 19:00

Alle arrangementer

Studenter kan halvere matbudsjettet

Auditoriet på UiT var stappfullt da instagrammer Karen Elene Thorsen skulle gi tips til hvordan man kan spare penger på mat.

22.10.19

Tøffe tak for reindrifta mot vindkraftutbygging

Har internasjonale konvensjoner noen betydning for konsesjonsbehandling ved søknader om vindkraftutbygging? Nyutdannet jurist fra UiT, Ida Sofie Mienna Olsen belyser reindriftas vilkår mot vindkraftutbyggernes. Olsens masteroppgave ble til Temarapport 2 - 2019 fra Motvind Norge.

15.10.19

Har tatt spranget inn i podkastens verden

Nå kan du jevnlig få underholdende kunnskap fra UiT rett i øret. Flere fagmiljøer har nemlig startet egne podkaster.

11.10.19

Ut på tur til siidaen

Jusstudenter som tar spesialfaget reindriftsrett fikk tidligere i måneden oppleve reindrift i praksis i Gaup-siidaen. – Det er viktig å få se og oppleve hvordan ting fungerer i det virkelige liv, sier studentene selv.

08.10.19

Inviterer til populær forskningsfest

Forskningsdagene er her igjen, og UiT deltar på mange av sine studiesteder i nord. Et stadig større publikum ønsker å oppleve forskning på en ny, interaktiv og spennende måte. Jakt på stjernestøv, pub-foredrag og Utforsk UiT for hele familien er bare noe av det du kan være med på i år.

18.09.19

Reindrifts- og samerett for et større publikum

Vil du vite mer om samisk sedvanerett, statens tvangsslakting av en liten reinflokk og reindriftens indre selvstyre? Da er denne boka forfattet av professor Øyvind Ravna ved UiT Norges arktiske universitet noe for deg.

13.09.19

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser