Nyheter og aktuelt

Når: 27.06.17 14:00

Alle arrangementer

Nyheter
Jurfak-dekanen: - Prosessen og innstillinga framstår absurd for oss Mener du de ansatte på Jurfak er vrange og at de krever særbehandling ved å ville forbli et eget fakultet? Det kan Jurfak-dekan Trude Haugli bare delvis forstå. Men hvordan oppleves det egentlig å være i jus-dekanens sko om dagen?
23.06.17

Kommer fra hele verden for å studere havrett i Tromsø Å interessere seg for havrett er ikke lenger sært. Hele 20 Ph. d- studenter fra hele verden meldte seg på da KG Jebsen-senter for havrett ved UiT annonserte «sommerskole» i havrett.
16.06.17

Jurfak-professor Lena Bendiksen vant Utdanningsprisen 2017 Professor ved Det juridiske fakultet, Lena Lauritsen Bendiksen ble vinner av UiTs utdanningspris i år. I takketalen roste hun spesielt studentene sine.
14.06.17

Våre felles hav - hvem skal bestemme over ressursene? Hvem skal bestemme over "nyoppdagede" genetiske ressurser i havet og hvordan man kan ta vare på det biologiske mangfoldet  i verdens felles havområder – der ingen stater bestemmer?  Det er tema for en workshop i regi av KG Jebsen-senter for havrett  – i Roma.
13.06.17

Avdekket menneskerettighetsbrudd i 7 av 8 undersøkte tiltak i psykiatrien Marius Storvik avdekket store, systematiske brudd på menneskerettighetene i norsk psykiatri i sin doktorgradsavhandling. – Systemet som skal ivareta pasientenes rettigheter fungerer ikke, konkluderer Storvik.
13.06.17

Våre nye stipendiater: Sverre Magnus Salvesen Det juridiske fakultet ved UiT får jevnlig nye stipendiater. Men hva driver de egentlig med? Og hvorfor? Om du eier en sykkel, kan du relatere deg til hva avhandlingen til  Sverre Magnus Bergslid Salvesen handler om. Du får også vite hvordan overgangen fra advokat- til forskerlivet har vært!
06.06.17

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser