Nyheter og aktuelt

Hvor: Skype
Når: 28.05.19 12:00

Alle arrangementer

Stines masteroppgave ble vitenskapelig artikkel

Stine Jensen gjorde så viktige funn i sin masteroppgave, at hun fikk en del av oppgaven utgitt som fagfellevurdert vitenskapelig artikkel.

08.05.19

25 prosent flere søkere på fem år

8272 søkere har UiT Norges arktiske universitet som sitt førstevalg. De siste fem årene har søkertallet økt med 25 prosent.

25.04.19

Hva skal vi egentlig med abortnemnder?

Over hele landet har det blitt vedtatt paroler for årets 8. mars som omhandler å fjerne abortnemndene. Flere steder er hovedparolen «Forsvar sjølbestemt abort – fjern nemndene». Så hva skal vi egentlig med dem?

07.03.19

– Familien er patriarkatets siste skanse

8. mars 2019: – Det som forhindrer kvinner i å få like sterk posisjon i samfunnet som menn, er fortsatt at de gjør mer “gratisarbeid” i familien. Mer pappaperm er en av løsningene, mener både jusprofessor Hege Brækhus og sosiologiprofessor Marit Aure.

06.03.19

– Det skal være trygt og godt å studere juss ved UiT

Etter #MeToo har juss-miljøet i Norge samlet seg om nye etiske retningslinjer for å hindre trakassering og diskriminering av studenter.

19.02.19

På topp år etter år

Jus og medisin ved UiT topper fremdeles listen over studieprogram med mest fornøyde studenter i landet. Fysioterapi, psykologi og luftfartsfag skårer også høyt hos UiT-studentene.

12.02.19

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser