Nyheter og aktuelt

Hva skjer

Hvordan fikk vi det store havet?

Det var ingen selvfølge for noen tiår siden, at Norge skulle få eksklusive rettigheter til olje, gass og fiskeressursene i et havområde som er seks ganger størrelsen på landterritoriet vårt. – Det kan vi takke havretten for, sa UiT-professor Ingvild Ulrikke Jakobsen på Agenda Nord-Norge denne uka.

16.11.18

Felles nordisk master i miljørett er klar

Det juridiske fakultetet ved UiT kan nå tilby studenter fra hele verden en nordisk mastergrad i miljørett, i samarbeid med Universitetet i Uppsala og Universitetet i Øst-Finland. Studentene får studere ved tre forskjellige universiteter på to år.

15.11.18

Jusstudent og politiker Benjamin «kobler av» med sjakk på internasjonalt nivå

Benjamin Arvola Notkevich er fulltids jusstudent ved UiT, kommunestyrerepresentant for SV i Tromsø og ble for noen uker siden landsdelens første internasjonale stormester i sjakk. Hvordan får han tid til alt?

07.11.18

Studenter og undervisere går sammen om debatt om rettskartlegginga i Finnmark

Rettskartlegging av Finnmark debatteres heftig i media, nå sist om dommen i Gulgofjord-saken. Hva dreier saken seg om? På Det juridiske fakultetet går studenter og professorer i samerett sammen om å arrangere åpen debatt om temaet.

01.11.18

Mari vant hederspris for masteroppgaven sin om naturvern og turisme

– Jeg synes det var mye «synsing» i samfunnsdebatten, og ville finne ut hvilke regler som egentlig gjelder, forteller Mari Sørholt, som fikk Det juridiske fakultets hederspris for sin masteroppgave.

31.10.18

– Viktig at hver enkelt student blir hørt!

Maria, Johanne, Sofie og Ivanna i Juridisk Studentutvalg er klare: Alle må si sin mening for at studiet skal bli enda bedre! Og så skader det ikke at man får kake og kan vinne 10 middager ved å gjøre det. Studiebarometeret er her igjen!

25.10.18

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser