Nyheter og aktuelt

Hva skjer

Nyheter
Vant pris for artikkel om dommertyper Hva om du en dag havner i en rettssak – og taper. Hva er sjansene for at du kan anke og gå videre med saken din? Det er faktisk mye avhengig av hvilken type dommere som fins i landet ditt. Beskrivelsen av dette endte i en litteraturpris for jusprofessor ved UiT, Anna Nylund.
13.12.17

To nye dekanar ved UiT Thrina Loennechen er tilsett som dekan ved Det helsevitskapelege fakultet, og Lena Bendiksen er tilsett som dekan ved Det juridiske fakultet.
30.11.17

Historisk høy svarprosent for Jurfak på Studiebarometeret Det juridiske fakultet på UiT fikk en historisk høy svarprosent på hele 64 prosent i årets største nasjonale studentundersøkelse, Studiebarometeret. Dette ble klart høyeste score blant alle UiTs fakulteter, men også UiT som helhet økte svarprosenten.
30.11.17

UiT-professor invitert som ekspert til Nobel Peace Prize Forum Professor Øyvind Ravna fra Det juridiske fakultet ved UiT blitt invitert inn som ekspert i panelet i Nobel Peace Prize Forum, som samler 500 deltakere – blant dem tidligere nobelprisvinnere, representanter for regjeringer, næringsliv, ledere, aktivister og journalister fra hele verden.
28.11.17

Følger politiet magefølelsen eller loven i tjenesten? Politibetjentene følger i høy grad politiloven når de er i ordenstjeneste, men kan bryte med det rettslige når de blir provoserte, truet eller kjenner antatte lovbrytere. Dette kommer fram i en fersk avhandling i rettsvitenskap fra UiT.
24.11.17

Siste song for kvalen? Vi har det siste året late oss sjokkere av bilde av kval og fisk med magen full av plast, og heile plastkontinent i havet. Syng kval og liv i havet sin siste song?
10.11.17

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser