Nyheter og aktuelt

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Trening i arbeidstida: Bli sprek og glad sammen med gode kollegaer TIRSDAG 24.10.17

Hvor: MH bygget, gymsalen plan 8
Når: 24.10.17 14:45

Forskningsdata – Kurs i håndtering av persondata (for forskere)

Hvor: Farmasibygget, Aud. 2 (F2.304)
Når: 25.10.17 13:00

Alle arrangementer

Nyheter
Bryter Norge Grunnloven ved å utvinne olje? En historisk rettssak er på trappene: den norske staten er saksøkt av to miljøorganisasjoner for brudd på miljøparagrafen i Grunnloven for å åpne for ny oljevirksomhet. Hvilke sjanser har saksøkerne til å vinne fram?
12.10.17

Stor interesse for ubåter, krigføring og regler til havs Tenk deg at noen oppdager en fremmed ubåt langs norskekysten. Hva kan egentlig Norge foreta seg da? Og er det en sammenheng mellom ulovlig fiske og moderne slaveri?
11.10.17

Velkommen til Jurfak - i lovens navn!§ Lørdag 23. sept er det åpent hus for hele familien på Jurfak i anledning Forskningsdagene! Hos oss handler det om lov og rett - som er tett knyttet til verdiene våre - årets tema for Forskningsdagene. Test dine egne verdier i en rettssak! Lær om et hett tema: verdiene til havs- hvem skal ha rett til dem? Og kanskje får du vite noe du ikke visste fra før om havets skrekk - sjørøvere!?
18.09.17

Deler kunnskap med bransjen KG Jebsen-senter for havrett satser på å nå ut med sin forskning, til de som har bruk for den. Nå vil de spre kunnskap om fiskerirett til fiskeriforvaltninga i samarbeid med Norges Råfisklag.
13.09.17

Britisk jusekspert: – Brexit kan være positivt for Norge – Om England får en lignende EØS-avtale som Norge, kan det bli positivt for Norge. Da bikker vektskåla over mot Norges side. Storbritannia kan også dra stor nytte av å samarbeide med Norge, mener en ledende britisk jusekspert som nylig besøkte UiT.
06.09.17

UiT-student vant pris fra britisk advokatfirma Jusstudent ved UiT, Sonja Lorentzen, er på utveksling i Wales. Her fikk hun så gode eksamensresultater at hun ble belønnet med en pris fra et stort internasjonalt advokatfirma.
01.09.17

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser