Hva skjer

Nyheter
Lena Aarekol skal lede Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag

Lena Aarekol er innplassert som leder for Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag ved UiT Norges arktiske universitet. Aarekol har siden 2017 vært museumsdirektør for Tromsø Museum – Universitetsmuseet (TMU). Tidligere i år vedtok universitetsstyret ved UiT å slå TMU sammen med Det kunstfaglige fakultet (Kunstfak). Det er også bestemt at det nye navnet på enheten skal være Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag. Les hele saken.

30.11.18

Fagdidaktisk master i Kunst og håndverk - utstilling av praktiske arbeider

10 lærere videreutdanner seg til mastergrad i Kunst og håndverk og skal nå ha eksamensutstilling av egne praktiske arbeider.

28.11.18

- Ville vært umulig å lede et forfatterstudie uten å være forfatter selv Anne Oterholm er faglig leder ved forfatterstudiet på UiT, og er for tida aktuell med sin niende roman Løgnhals. Vi tok en prat for å bli litt kjent med henne og forfatterstudiet, som opplever en voldsom pågang av søkere.

12.10.18

UiT: Museum og pengebruk på dagsorden (Khrono.no) Styret ved UiT vedtar i dag hvor mye av fakultetenes ubrukte midler som skal inndras fra fakultetene og også hvordan sammenslåing av kunstfakultetet og Tromsø museum skal foregå.
07.09.18

Nytt 5-årig studium i landskapsarkitektur offisielt åpnet (Landskapsarkitektur.no) AHO og UiT åpnet mandag 20.8. den første felles integrerte masteren i landskapsarkitektur, under en høytidelig åpning på Arkitekthøgskolen. Av 725 søkere kom 22 studenter gjennom nåløyet etter todelt opptaksprøve. De gleder seg til å studere både i Oslo og i Tromsø.
23.08.18

Aktuell med egen utstilling på Nordnorsk Kunstnersenter Kunstakademiet i Tromsø fyller 10 år, og klinker til med utstillinga Steinalderdrømmer.
28.02.18