Hvem gjør på hva på scenen i Eurovision?

- I Norge kan det virke som om det eneste instrumentet kvinner får spille er fiolin, sier Bjarne Isaksen, førstelektor i pedagogikk på musikkonservatoriet.

16.05.19

Mathias (26) har lenge drømt om å spille i musikaler. Nå er drømmen blitt til virkelighet

(iTromso) Mathias Dons er utdannet gitarist ved konservatoriet i Tromsø og fullførte i fjor høst en master i jazzgitar ved Guildhall School of Music & Drama i London. En måned etter at han returnerte hjem hit til Tromsø fikk han en beskjed om at et av målene ved utdanning er på god vei til å bli til virkelighet. Han hadde fått jobb som eneste gitarist i musikalen «Avenue Q». Siden da har han øvd og øvd for å være godt nok forberedt.

09.01.19

The 50 Greatest World Music Albums of the Last Five Years

Hvert år kårer nettstedet Songlines de femti beste albumer med verdensmusikk. På topp i år 2018 ligger Justin Adams med albumet Ribbons, som også vår egen Anneli Drecker er delaktig i. Les hele saken her.

06.12.18

Lena Aarekol skal lede Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag

Lena Aarekol er innplassert som leder for Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag ved UiT Norges arktiske universitet. Aarekol har siden 2017 vært museumsdirektør for Tromsø Museum – Universitetsmuseet (TMU). Tidligere i år vedtok universitetsstyret ved UiT å slå TMU sammen med Det kunstfaglige fakultet (Kunstfak). Det er også bestemt at det nye navnet på enheten skal være Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag. Les hele saken.

30.11.18

Kulturstipend til Monica og Ida

(Altaposten.no) Kulturpolitikerne i Alta har tildelt årets stipend til Monica Holst-Olsen og Ida Holm Olaussen, to av de musikerne som virkelig har gjort seg bemerket de siste årene. Begge får 15.000 kroner. Les hele saken.

22.11.18

Ble kurset i folkemusikk

(Nye-troms.no) Førsteårsstudentene ved Musikkonservatoriet - UiT fikk også i år ei ukes innføring i norsk og samisk folkemusikk. For at de som starter på sine studier ved Musikkonservatoriet i Tromsø skal tilegne seg faglig bredde i flere stilarter, har Folkemusikk Nord kjørt ukeskurs i Målselv hele 24 ganger. Les hele saken

22.11.18