Aktuelt


Hva skjerNyheter
Håper styret finner en annen løsning for kunstfagene (Khrono) Kunstfag. Musikernes fellesorganisasjon håper styret ved UiT er seg sitt ansvar bevisst og ser etter nye svar for kunstfagene. De trekker fram forslaget om å etablere et internasjonalt senter for kunst og kulturfag i det kommende kulturkvartalet som et svært godt alternativ.
13.06.18

HSL vil legge ned Musikkonservatoriet og Kunstakademiet (Nordlys) "Jeg som i sin tid ønsket å innlemme kunstfagene i UiT og jobbet hardt for det, oppfattet at UiT ønsket kunstfagene velkommen og ville styrke dem, men ser nu at nuværende styrende organ på UiT kan komme til å gjøre det motsatte. Kan virkelig rektoratet og UiTs styre gå med på dette?"
13.06.18

Stedt til hvile fra tonene av sitt eget orgel (iTromso) Mangelen på kirkeorganister var såpass stor på slutten av 70-tallet at komponisten og organisten Eilert Hægeland fikk innført et grunnkurs for kirkeorganister ved Nordnorsk Musikkonservatorium. I 1978 var de sju første klare for eksamen. Og forhåpentlig en deltidsjobb som kirkeorganist.
04.05.18

Aleksander har spilt i 30 ulike band på én gang (Nordlys) Til tross for sin unge alder har trommeslager Aleksander Kostopoulos fra Bodø solid musikalsk erfaring. For å si det mildt. Han utdannet seg på Musikkonservatoriet i Tromsø, og flyttet til Oslo som 20-åring for å prøve seg som frilanstrommeslager. Etter et tøft første år gikk det én vei for Kostopoulos. Oppover. Og stadig mer hektisk.
26.04.18

Håkon skal spille saksofon på det høyeste fjellet på syv kontinenter
(iTromso) I løpet av de neste dagene skal han stå på det høyeste punktet i Sør-Amerika og blåse i saksofonen. Lykkes han så blir det satt ny verdensrekord. - Akkurat nå sitter jeg og drikker morgenkaffen i en basecamp under Aconcagua i Argentina, sier Håkon W. Skog Erlandsen på en satellittelefon med dårlig lyd og forsinkelser på linja.
27.02.18

Returnerer til Tromsø for releasekonsert
(iTromso) Til uka slipper jazztrioen Dratapp sitt debutalbum. I den anledning kommer de tilbake til Tromsø, der det hele startet.
27.02.18

Skip to main content