AKTUELT PÅ DET KUNSTFAGLIGE FAKULTET

NY UTGAVE AV PODIUM

Vi er herved stolte av å kunne presentere Podium nr. 11:

Podium nr. 11

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Kick-off Nordlysfestivalen - Konsen Big Band m/ Vokalensemble

Hvor: Verkstedet, Kulturhuset
Når: 24.01.19 21:00

Nordlysfestfivalen - Lunsjkonsert med Konsen

Hvor: Skansen
Når: 27.01.19 13:00

Alle arrangementer

Nyheter
Mathias (26) har lenge drømt om å spille i musikaler. Nå er drømmen blitt til virkelighet

(iTromso) Mathias Dons er utdannet gitarist ved konservatoriet i Tromsø og fullførte i fjor høst en master i jazzgitar ved Guildhall School of Music & Drama i London. En måned etter at han returnerte hjem hit til Tromsø fikk han en beskjed om at et av målene ved utdanning er på god vei til å bli til virkelighet. Han hadde fått jobb som eneste gitarist i musikalen «Avenue Q». Siden da har han øvd og øvd for å være godt nok forberedt.

09.01.19

The 50 Greatest World Music Albums of the Last Five Years

Hvert år kårer nettstedet Songlines de femti beste albumer med verdensmusikk. På topp i år 2018 ligger Justin Adams med albumet Ribbons, som også vår egen Anneli Drecker er delaktig i. Les hele saken her.

06.12.18

Kulturstipend til Monica og Ida

(Altaposten.no) Kulturpolitikerne i Alta har tildelt årets stipend til Monica Holst-Olsen og Ida Holm Olaussen, to av de musikerne som virkelig har gjort seg bemerket de siste årene. Begge får 15.000 kroner. Les hele saken.

22.11.18

Ble kurset i folkemusikk

(Nye-troms.no) Førsteårsstudentene ved Musikkonservatoriet - UiT fikk også i år ei ukes innføring i norsk og samisk folkemusikk. For at de som starter på sine studier ved Musikkonservatoriet i Tromsø skal tilegne seg faglig bredde i flere stilarter, har Folkemusikk Nord kjørt ukeskurs i Målselv hele 24 ganger. Les hele saken

22.11.18

Ildsjelen slutter etter 10 år i verdens nordligste pianokonkurranse

(itromsø) Tori Stødle innrømmer at det er vemodig å gi seg, men tror pianokonkurransen i Tromsø vil lede an internasjonalt i årene som kommer. Se hele saken.

15.11.18

UiT: Museum og pengebruk på dagsorden (Khrono.no) Styret ved UiT vedtar i dag hvor mye av fakultetenes ubrukte midler som skal inndras fra fakultetene og også hvordan sammenslåing av kunstfakultetet og Tromsø museum skal foregå.
07.09.18

Acting and reflecting; making connections between theory and practice in teacher education

Anne Eriksen, Annelise Brox Larsen & Tove Leming

In tCover Reflective Practice his paper, the authors explore the benefits of using theatre methods to enhance the reflective practice of teacher students. An applied      theory of transformational learning is applied to enlighten the question of how practical experience from school placements played out in  various theatre modes may empower the students in their professional performance as future teachers.