Velkommen til Norges fiskerihøgskole

Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

Nyheter
Sommerfest og søppelplukking i Skarsfjord Tradisjonen tro ble det sommerfest og søppelplukking ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi i år også. Over hundre sekker ble fylt med søppel i godt sosialt samvær.
26.06.17

Kick-off for nytt EU-prosjekt Torsdag markerte BFE og samarbeidspartnere i Tromsø oppstarten av et nytt stort EU-prosjekt innenfor marin ressursforvaltning. Norges Fiskerihøgskole (NFH) er nå involvert i 12 EU-prosjekter og FarFish er det siste tilskuddet i familien.
02.06.17

Unge krefter i medvind Bruk av COtil dyrking av mikroalger er i vinden som aldri før. I tillegg til sine egne 40 år med erfaring har UiT-professoren med seg et drømmelag av unge og dedikerte forskere. Resultatene de oppnår gjør seg bemerket i regjeringen.
18.05.17

Gavepakke på 18 millioner til UiT og Finnfjord AS UiT Norges arktiske universitet og Finnfjord AS får over 18 millioner kroner fra staten og fylket for å oppskalere prosjektet der kiselalger «fores» med fabrikkrøyk fra smelteverket.
09.05.17

Under overflaten Helseovervåkning i dagens havbruksnæring har gitt oss oversikt over forekomsten av kjente sykdommer, men hva lurer under overflaten?
27.04.17

Microbial community variation in an Arctic shelf seafloor The project studies the spatial patterns of microbial diversity which is crucial in order to assess the relationship between community structure and ecosystem function. However, due to methodological limitations in the past, relatively little has been known about the biogeography of microbial communities. Master of science i akvakultur Tan Thi Nguyen ved NFH forfredag 21. april offentlig forsvare for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:“Microbial community variation in an Arctic shelf seafloor. Biogeographic and anthropogenic
influences”

26.04.17