Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Christmas lunch and party for NFH employees

Hvor: 1 floor, NFH building
Når: 06.12.19 15:00

Alle arrangementer

Hvordan bli kvitt lakselus?

Forskere har funnet ut at hvis man gir laksen et algebasert fôr, så holder lusa seg unna. Og best av alt: man fjerner CO² mens man produserer algeforet!

15.10.19

Vesterålen: et hav av muligheter

Fiskeri- og havbruksvitenskap studenter på studietur i Vesterålen.

04.10.19

Heidundrende forskningsfestival

BFEs forskning når ut til mange barn og unge under forskningsdagene.

04.10.19

Inviterer til kunnskapsdeling i spektakulære omgivelser

– Temperaturene øker dobbelt så fort her i nord. Bærekraftsdagene og nattevandringa er en unik mulighet for UiT til å dele kunnskap om klima og bærekraft med befolkningen her, sier Edel Elvevoll, leder i UiTs bærekraftskomité.

27.08.19

Avslører laksens fiender

Lakseoppdrettere taper penger år etter år fordi de ikke kjenner sine fiender godt nok. Men nå har DNA-forskere ved UiT funnet ut hvordan vi kan avsløre kjeltringer som lakselus og «dødsalger» før de angriper.

22.08.19

Krabbens liv går saktere langt nord

Ny forskning på taskekrabber viser at denne matkrabbens liv går saktere i nord, at de trives på dypere vann man trodde og at minstemålene bør revurderes i sør.

14.08.19