Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

Krabbens liv går saktere langt nord

Ny forskning på taskekrabber viser at denne matkrabbens liv går saktere i nord, at de trives på dypere vann man trodde og at minstemålene bør revurderes i sør.

14.08.19

Studentene er tilbake

Nye BFE-studenter ble tatt imot med solskinn, pølser og brus.

13.08.19

Historisk ferd mot Nordpolen

Onsdag kastet FF “Kronprins Haakon” loss fra havna i Tromsø, med kurs mot Nordpolen. Dersom UiT-forskerne når polpunktet, vil det være første gang en norsk forskningsekspedisjon på et norsk forskningsfartøy når Nordpolen.

03.07.19

7 grunner til at plast i havet påvirker deg direkte

Havet gir deg opplevelser som beriker livet og påvirker din mentale og fysiske helse. Hvor verdifullt er det for deg?

14.06.19

Underviser studenter 7000 km unna

Da studentene ved kystbyen Mogadishu ønsket å lære mer om fiskeriadministrasjon i Indiahavet, fikk de logge seg på live-forelesninger ved UiT, 7753 kilometer mot nord.

04.06.19

Dødsalgen analyseres av algeeksperter i Tromsø

Forskere fra Norges fiskerihøgskole ved UiT jobber nå på spreng for å finne ut mer om algene som angriper laksemerdene i nord.

24.05.19