Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

Nyheter
Endre fra NFH på vinnerlaget med ide som kan revolusjonere arbeidsprosesser i havbruksnæringen

Endre Nordstrand, Akvamedisinstudent ved Norges fiskerihøgskole, gjorde en kjempeinnsats under «Marin student-bootcamp Vestlandet 2018». Endre var med på vinnerlaget som vant bootcampen med en teknologisk ide som kan revolusjonere arbeidsplasser i havbruksnæringen, men også i sjømatnæringen generelt. Det var stor stas da fiskeriministeren kåret vinnerlaget.

19.10.18

Har laget «fiskesimulator» for EU Et dataverktøy gir nå fiskere en visuell beskrivelse av hva som skjer med fiskeriene og økosystemet i havet, avhengig av hvilke arter de fisker på og i hvilken mengde. Forskere fra Tromsø har bidratt til å lage dette, gjennom det store EU-prosjektet MareFrame.
11.10.18

Ypperlig kvalitet fra torskehotell Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst ikke blir stående lenge uten fôring.
02.10.18

Ny doktorgrad om laksens liv i havet John Fredrik Strøm har vadet mye rundt i kulper og stryk for å ta doktorgrad på den berømte Altalaksen og dens fettere og kusiner i Canada.
28.09.18

Barn og ungdom fikk utforske BFE Fra barnehageunger til videregående elever... BFEs forskning når ut til mange på Forskningsdagene.
26.09.18

Nye metoder for bærekraftige fiskerier Kan vi finne ut hvilke arter som svømmer rundt i et område bare ved å ta en vannprøve? Kan vi følge med på fiskene i havet fra en satellitt? Unike, nye metoder kan i fremtiden gjøre fiskeriforvaltningen enklere.
14.09.18