Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

Planning together works better

Through marine spatial planning Scotland can better manage its seas and coasts, especially if done transparently and collaboratively.

03.12.18

Can a university program make the world a better place?

For 20 years, students from all over the world have come to UiT the Arctic University of Norway to learn about fish.

23.11.18

18 Mohn-millioner til forskning på antibiotikaresistens

UiTs Senter for nye antibakterielle strategier (CANS) er tildelt 18 millioner kroner for å forsterke kompetanse og samhandling i forskningsarbeidet på antibiotikaresistens.

15.11.18

Nytt EU-direktiv kan få store konsekvenser for UiT-studie

I kampen mot antibiotikaresistens vil EU fjerne forskrivningsretten av medikamenter til dyr fra alle andre enn veterinærer. – Dette vil svekke fiskehelsebiologens yrkesstatus, og går på annerkjennelse av profesjonen, sier førsteamanuensis i oppdrettsteknologi, Jan-Eirik Angell Killie.

15.11.18

Fiskeristudenter på ekskursjon i fiskerinæringens “Mekka”

Førsteårsstudentene på fiskeri- og havbruksvitenskap har vært på ekskursjon i Vesterålen. I løpet av tre dager fikk studentene en bred innføring i næringen.

31.10.18

Endre fra NFH på vinnerlaget med ide som kan revolusjonere arbeidsprosesser i havbruksnæringen

Endre Nordstrand, Akvamedisinstudent ved Norges fiskerihøgskole, gjorde en kjempeinnsats under «Marin student-bootcamp Vestlandet 2018». Endre var med på vinnerlaget som vant bootcampen med en teknologisk ide som kan revolusjonere arbeidsplasser i havbruksnæringen, men også i sjømatnæringen generelt. Det var stor stas da fiskeriministeren kåret vinnerlaget.

19.10.18