Velkommen til Norges fiskerihøgskole

Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Prøveforelesning - sivilingeniør i bioteknologi Mari Walquist

Hvor: Store auditorium E-101, NFH-bygget
Når: 31.08.18 10:15

Disputas - sivilingeniør i bioteknologi Mari Walquist

Hvor: Store auditorium E-101, NFH-bygget
Når: 31.08.18 12:15

Alle arrangementer

Nyheter
Vil gjøre rekefiske mer miljøvennlig Ved inngangen til 90-tallet revolusjonerte en skillerist i trålen rekefisket, ved at den reduserte bifangst av andre fiske- og skalldyrarter. Nå har forskerne fra UiT som utviklet Nordmørsrista fått 20 millioner til ytterligere forbedring av reketrålen.
21.08.18

Rare dyr i havet kan bli til medisiner Når Klara Stensvåg undersøker sjøpung, kongekrabbe og andre unike skapninger fra havet, så drømmer hun om å oppdage kjemiske forbindelser med egenskaper som ingen har sett før. Hun vil oppdage nye antibiotika.
17.08.18

Her er dei nye meritterte underviserane ved UiT Sju nye undervisere får den gjeve utmerkinga ”merittert underviser ved UiT”.
20.06.18

Klare til å bidra i samfunnet Hoppende glade masterkandidater fra UiT har levert sine masteroppgaver og er klare til å løse verdensproblemer.
07.06.18

Gikk rett fra studiet og ut i jobb Første juni forsvarte fiskehelsekandidat Lisa Furnesvik masteroppgaven sin i akvamedisin ved Norges fiskerihøgskole. Allerede 18. mai startet hun i ny jobb som fiskepatolog.
05.06.18

Ny kunnskap om Altalaksens vandringsruter i havet En ny forskningsstudie fra UiT Norges arktiske universitet viser at laks fra Altaelva vandrer til mange ulike havområder. Nå er forskerne igjen på plass i Alta for å merke laks, for å skaffe mer kunnskap om laksens mystiske vandring.
31.05.18