Velkommen til Norges fiskerihøgskole

Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Resultater fra prosjektet ENRICH Fish

Hvor: Nofima, Muninbakken 9-13, Breivika
Når: 23.02.17 09.00

Alle arrangementer

Nyheter
Kunnskapsrikt bidrag til ei blå framtid Havbruksnæringen i dag er i enorm vekst og det er stort behov for kompetent arbeidskraft. Norges fiskerihøgskole styrker nå sin satsing innen havbruk.
15.02.17

Bærekraftig sjømat og bedre ernæring på Arctic Frontiers Gikk du glipp av sidearrangementet til NIFES og Norges fiskerihøgskole under forrige ukes Arctic Frontiers? Foredragene finner du her.
02.02.17

Lovende forskning på nye antibiotika Verden trenger nye medisiner for å bekjempe det statig økende problemet med antibiotikaresistente bakterier. Stoffer som naturlig finnes i havet har vært utgangspunkt for en slik forskning i en ny doktorgrad ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi.
22.01.17

Hvordan nød og nye ideer skaper nye lover Avhandlingen viser hvordan lovverket gjenspeiler samfunnets skiftende behov og virkelighetsoppfatninger.
Master i historie Astrid Marie Holand ved NFH forsvarte 13.1 offentlig for ph.d.-graden i samfunnsvitenskap, avhandlingen: "Hvordan nød og nye ideer skaper nye lover: Speilvendingen av sjøgrenseloven i 1992."
16.01.17

Har inngått samarbeidsavtale med Akvaplan-niva Den nye avtalen ble signert fredag 16. desember av rektor Anne Husebekk og Akvaplan-nivas direktør Salve Dahle.
19.12.16

Bunnlevende sjødyr som dreper bakterier Flere bakterier blir resistente mot antibiotika. Dette må det gjøres noe med. I en kråkebolle og en sjøanemone viser kandidaten at det finnes molekyler som dreper skadelige bakterier. Master i marin bioteknologi Runar Gjerp Solstad ved NFH forsvarte  9.12.16 offentlig for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:"Antimicrobial peptides in Urticina eques and Echinus esculentus- Isolation,characterisation, and structure-activity relationship studies"
19.12.16