Velkommen til Norges fiskerihøgskole

Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

Nyheter
Klare til å bidra i samfunnet Hoppende glade masterkandidater fra UiT har levert sine masteroppgaver og er klare til å løse verdensproblemer.
07.06.18

Gikk rett fra studiet og ut i jobb Første juni forsvarte fiskehelsekandidat Lisa Furnesvik masteroppgaven sin i akvamedisin ved Norges fiskerihøgskole. Allerede 18. mai startet hun i ny jobb som fiskepatolog.
05.06.18

Ny kunnskap om Altalaksens vandringsruter i havet En ny forskningsstudie fra UiT Norges arktiske universitet viser at laks fra Altaelva vandrer til mange ulike havområder. Nå er forskerne igjen på plass i Alta for å merke laks, for å skaffe mer kunnskap om laksens mystiske vandring.
31.05.18

Utnevnt til æresdoktor Professor Svein Jentoft ved Norges fiskerihøgskole, UiT, er utnevnt til æresdoktor ved Göteborgs universitet.
30.05.18

Overraskende hai-funn fra DNA i korallrev Genetikere fra UiT har påvist at DNA i havet nær korallrev inneholder spor av haiarter som man trodde var utryddet. - Se video!
03.05.18

Kan vi redde jorda hvis vi dyrker havet? Forskere har funnet ut at hvis verdens økende befolkning spiser mer fisk og annen sjømat dyrket i havet så kan vi i stor grad redusere våre miljøeffekter på jorda.
30.04.18