Dette skjer på NFH

Norges fiskerihøgskole har et aktivt og levende fagmiljø. Her er vår aktivitetskalender og ferske nyheter fra instituttet.

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Samling for administrasjonen ved BFE i Harstad

Hvor: Harstad, UiTs lokaler
Når: 28.02.19 07:00

Alle arrangementer

Årets vinnere av BFE-priser 2018

Under historiens første BFE-årsfest var et av høydepunktene prisutdelingen.

21.02.19

Bærekraft og fisk på menyen

Årets Håp i Havet-konferanse var krydret med muligheter og fremtidsvisjon.

15.02.19

Reisebrev fra vintertokt langs Svalbard

I dagene 2.-21. januar fikk en gruppe forskere ledet fra Norges fiskerihøgskole anledning til å teste en modernisert versjon av forskningsfartøyet Helmer Hanssen under et tokt langs Svalbard. Om bord var det 12 mannskap og 19 forskere. Roger B. Larsen forteller fra toktet.

05.02.19

Avslappet fisk gir god kvalitet

Når trålkjeften smyger seg inn bakfra blir fiskene redde og de svømmer fortere. Fisk som ikke unnslipper gapet vevet sammen av trålens nettmasker blir enda mer oppkavet når de fanges og trenges sammen bak i trålposen. I en ny doktorgrad ved UiT er effekt av stress under trålfangst undersøkt og hvilken effekt dette har på kvaliteten.

14.12.18

Kan telle lakselus med en halvliter!

Ny forskning fra UiT viser at DNA-spor i havvann kan brukes til å påvise og telle lakselus og andre sykdommer i havbruksnæringen.

14.12.18

Planning together works better

Through marine spatial planning Scotland can better manage its seas and coasts, especially if done transparently and collaboratively.

03.12.18