Siste nytt fra Institutt for Arktisk og Marin Biologi

Når: 14.06.19 10:15

Alle arrangementer

Nyheter
Doktorgrad på DNA og evolusjon Ved å sammenligne DNA sekvenser fra forskjellige arter kan vi følge utviklingen og dermed evolusjonen av disse artene. Mathias Bockwoldt har tatt doktorgrad på DNA og proteinsekvenser for å undersøke evolusjon av biologiske systemer.
17.10.18

Hvalen kommer! Når forsker Audun Rikardsen drikker sin morgenkaffe, så sjekker han samtidig hvor hvalene hans har vært i natt. Nå kan du også følge hvalenes ferd mot norskekysten. Kanskje kommer de dit du bor?
15.10.18

Ny doktorgrad om laksens liv i havet John Fredrik Strøm har vadet mye rundt i kulper og stryk for å ta doktorgrad på den berømte Altalaksen og dens fettere og kusiner i Canada.
28.09.18

Barn og ungdom fikk utforske BFE Fra barnehageunger til videregående elever... BFEs forskning når ut til mange på Forskningsdagene.
26.09.18

Forskere oppfordres til delingskultur En viktig hindring for internasjonalt forskningssamarbeid har vært personlig eierskap til forskningsdata. Både EU og Norges forskningsråd stiller nå tydelige krav til tilgjengeliggjøring av data.
28.06.18

Klimaendringene kan skape en grønn ørken En ny doktorgrad fra UiT viser at kreklingen kan være på fremmarsj i nord, som følge av varmere klima. Den utbredte dvergbusken kan hindre andre planter i å vokse fram.
21.06.18

Heia-hytta

AMB og Geologi har en hytte ved Takvatn i Indre Troms. Vil du leie Heia-hytta? Mer info om leie og beliggenhet her