Velkommen til Arktisk og marin biologi

Siste nytt fra Institutt for Arktisk og Marin Biologi

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Master presentation Tove Skotnes

Hvor: NFH D-109
Når: 28.06.18 09:15

Master presentation Amalia Keck

Hvor: NFH D-109
Når: 03.07.18 09:15

Alle arrangementer

Nyheter
Klimaendringene kan skape en grønn ørken En ny doktorgrad fra UiT viser at kreklingen kan være på fremmarsj i nord, som følge av varmere klima. Den utbredte dvergbusken kan hindre andre planter i å vokse fram.
21.06.18

Klare til å bidra i samfunnet Hoppende glade masterkandidater fra UiT har levert sine masteroppgaver og er klare til å løse verdensproblemer.
07.06.18

Internasjonalt forskningssamarbeid i Arktis Torsdag reiser norske og utenlandske forskere på Outreach-tokt til Svalbard.  Ombord på forskningsfartøyet "Helmer Hanssen" samles de for å diskutere internasjonalt forskningssamarbeid i Arktis.
05.06.18

Ny kunnskap om Altalaksens vandringsruter i havet En ny forskningsstudie fra UiT Norges arktiske universitet viser at laks fra Altaelva vandrer til mange ulike havområder. Nå er forskerne igjen på plass i Alta for å merke laks, for å skaffe mer kunnskap om laksens mystiske vandring.
31.05.18

Sultet røye viser ikke sult Appetittsignaler i hjernen til røye viser ingen sesongmessige forandringer eller responderer på kort- eller langtids sult, men de blir stimulert når mat reintroduseres etter en sultfase. 15. mai forsvarte Master i biologi Anja Striberny ved AMB  offentlig for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:"Feeding and fasting in Arctic charr (Salvelinus alpinus (Linnaeus, 1758)):Central regulation of food intake in a highly seasonal fish species"
28.05.18

Kan vi redde jorda hvis vi dyrker havet? Forskere har funnet ut at hvis verdens økende befolkning spiser mer fisk og annen sjømat dyrket i havet så kan vi i stor grad redusere våre miljøeffekter på jorda.
30.04.18

Heia-hytta

AMB og Geologi har en hytte ved Takvatn i Indre Troms. Vil du leie Heia-hytta? Mer info om leie og beliggenhet her