Velkommen til Arktisk og marin biologi

Siste nytt fra Institutt for Arktisk og Marin Biologi

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Master presentation Maria Guerrero

Hvor: AAB Blix-salen
Når: 14.06.19 10:15

Alle arrangementer

Nyheter
Forskere oppfordres til delingskultur En viktig hindring for internasjonalt forskningssamarbeid har vært personlig eierskap til forskningsdata. Både EU og Norges forskningsråd stiller nå tydelige krav til tilgjengeliggjøring av data.
28.06.18

Klimaendringene kan skape en grønn ørken En ny doktorgrad fra UiT viser at kreklingen kan være på fremmarsj i nord, som følge av varmere klima. Den utbredte dvergbusken kan hindre andre planter i å vokse fram.
21.06.18

Klare til å bidra i samfunnet Hoppende glade masterkandidater fra UiT har levert sine masteroppgaver og er klare til å løse verdensproblemer.
07.06.18

Internasjonalt forskningssamarbeid i Arktis Torsdag reiser norske og utenlandske forskere på Outreach-tokt til Svalbard.  Ombord på forskningsfartøyet "Helmer Hanssen" samles de for å diskutere internasjonalt forskningssamarbeid i Arktis.
05.06.18

Ny kunnskap om Altalaksens vandringsruter i havet En ny forskningsstudie fra UiT Norges arktiske universitet viser at laks fra Altaelva vandrer til mange ulike havområder. Nå er forskerne igjen på plass i Alta for å merke laks, for å skaffe mer kunnskap om laksens mystiske vandring.
31.05.18

Sultet røye viser ikke sult Appetittsignaler i hjernen til røye viser ingen sesongmessige forandringer eller responderer på kort- eller langtids sult, men de blir stimulert når mat reintroduseres etter en sultfase. 15. mai forsvarte Master i biologi Anja Striberny ved AMB  offentlig for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:"Feeding and fasting in Arctic charr (Salvelinus alpinus (Linnaeus, 1758)):Central regulation of food intake in a highly seasonal fish species"
28.05.18

Heia-hytta