Siste nytt fra Institutt for Arktisk og Marin Biologi

Hvor: Oslo
Når: 29.10.19 12:00

Alle arrangementer

Krabbens liv går saktere langt nord

Ny forskning på taskekrabber viser at denne matkrabbens liv går saktere i nord, at de trives på dypere vann man trodde og at minstemålene bør revurderes i sør.

14.08.19

Studentene er tilbake

Nye BFE-studenter ble tatt imot med solskinn, pølser og brus.

13.08.19

Historisk ferd mot Nordpolen

Onsdag kastet FF “Kronprins Haakon” loss fra havna i Tromsø, med kurs mot Nordpolen. Dersom UiT-forskerne når polpunktet, vil det være første gang en norsk forskningsekspedisjon på et norsk forskningsfartøy når Nordpolen.

03.07.19

Eggplyndring kan ødelegge rypebestand

Fugler som legger egg på bakken er svært sårbare for klimaendringer. Ettersom Arktis blir grønnere, dukker flere eggtyver opp for å finne seg en godbit.

02.07.19

UiT-forsker nedringt av internasjonal presse om “spionhval”

– Alle verdens store medier har saken nå. Jeg har fått rundt 300 henvendelser bare det siste døgnet, forteller en litt overveldet Audun Rikardsen, professor og hvalforsker ved UiT.

30.04.19

Kan man leve på luft og kjærlighet?

Ja, UiT-forskere har nettopp funnet ut at bakterier faktisk kan overleve på bare luft... De spiser drivhusgasser til frokost, lunsj og middag!

08.04.19

Heia-hytta

AMB og Geologi har en hytte ved Takvatn i Indre Troms. Vil du leie Heia-hytta? Mer info om leie og beliggenhet her