Velkommen til Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Siste nytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Følg med på hva som skjer ved våre tre institutter:

Norges fiskerihøgskole, Handelshøgskolen og Institutt for arktisk og marin biologi.

Hva skjer

2 neste arrangementer:

BIO-8007 Coping with media

Hvor: NFH building
Når: 21.02.17 00.00

BIO-8007 Coping with media (1 ECTS)

Hvor: NFH D-111
Når: 21.02.17 09.15

Alle arrangementer

Nyheter
Kunnskapsrikt bidrag til ei blå framtid Havbruksnæringen i dag er i enorm vekst og det er stort behov for kompetent arbeidskraft. Norges fiskerihøgskole styrker nå sin satsing innen havbruk.
15.02.17

Bærekraftig sjømat og bedre ernæring på Arctic Frontiers Gikk du glipp av sidearrangementet til NIFES og Norges fiskerihøgskole under forrige ukes Arctic Frontiers? Foredragene finner du her.
02.02.17

Levende is Økte temperaturer i Polhavet gir store konsekvenser for de sårbare økosystemene knyttet til havisen. Gjennom utstillingen «Levende is» tar forskere fra UiT deg med til en havis i endring.
26.01.17

Lovende forskning på nye antibiotika Verden trenger nye medisiner for å bekjempe det statig økende problemet med antibiotikaresistente bakterier. Stoffer som naturlig finnes i havet har vært utgangspunkt for en slik forskning i en ny doktorgrad ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi.
22.01.17

Hvordan nød og nye ideer skaper nye lover Avhandlingen viser hvordan lovverket gjenspeiler samfunnets skiftende behov og virkelighetsoppfatninger.
Master i historie Astrid Marie Holand ved NFH forsvarte 13.1 offentlig for ph.d.-graden i samfunnsvitenskap, avhandlingen: "Hvordan nød og nye ideer skaper nye lover: Speilvendingen av sjøgrenseloven i 1992."
16.01.17

Om forskning på effektene fra havbruk Svar på åpent brev om forskningsprosjekt i Ullsfjorden.Havbruk og særlig lakseoppdrett har hatt en svært hurtig vekst, og myndighetene har ønske om en videre vekst. Kunnskapsnivået og forskningen er på etterskudd i forhold til aktuelle problemstillinger som lakselus og hvordan havbruk påvirker fjordøkosystemene.
22.12.16

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser