Velkommen til Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Siste nytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Følg med på hva som skjer ved våre tre institutter:

Norges fiskerihøgskole, Handelshøgskolen og Institutt for arktisk og marin biologi.

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Prøveforelesning - Master i biologi Allison Michelle Bailey

Hvor: Perspektivet auditorium 01.202, Handelshøgskolen
Når: 05.05.17 10.15

Disputas - Master i biologi Allison Michelle Bailey

Hvor: Perspektivet auditorium 01.202, Handelshøgskolen
Når: 05.05.17 12.15

Alle arrangementer

Nyheter
Under overflaten Helseovervåkning i dagens havbruksnæring har gitt oss oversikt over forekomsten av kjente sykdommer, men hva lurer under overflaten?
27.04.17

Microbial community variation in an Arctic shelf seafloor The project studies the spatial patterns of microbial diversity which is crucial in order to assess the relationship between community structure and ecosystem function. However, due to methodological limitations in the past, relatively little has been known about the biogeography of microbial communities. Master of science i akvakultur Tan Thi Nguyen ved NFH forfredag 21. april offentlig forsvare for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:“Microbial community variation in an Arctic shelf seafloor. Biogeographic and anthropogenic
influences”

26.04.17

Economic Analysis of Marine Protected Area: Bioeconomic Modeling and Valuation Approaches Marine protected areas (MPAs) are often established for conservation objectives. However, benefits provided by MPAs exceed pure biodiversity conservation as they may include other social and economic benefits to local communities.
Master of science in fisheries and aquaculture management and economics Xuan Bich Bui forsvarte offentlig for graden Philosophiae doctor (ph.d.)  onsdag 5. April avhandlingen med samme tittel.
24.04.17

Retten til fesken – er en revolusjon på trappene? Fordeling av havets ressurser er et brennhett tema. Dagens system for fiskekvoter har nylig blitt evaluert av et regjeringsoppnevnt utvalg. Hvilke endringer foreslår utvalget? Onsdag holdes et åpent seminar med utvalgets leder, Arild O. Eidesen.
20.04.17

Studentene satser på fiskeri og havbruk Mer enn 1500 unge mennesker har Norges fiskerihøgskole på sine søkerlister. Bred rekruttering til fiskeri- og havbruksrelaterte fag lover godt for å styrke en sjømatnæring i vekst.
20.04.17

The white heat Andrea Mannberg ble tatt av en to meter høy bølge av snø. Hva får skikjørere til å ta risiko på topptur?
10.04.17

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser