Velkommen til Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Siste nytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Følg med på hva som skjer ved våre tre institutter:

Norges fiskerihøgskole, Handelshøgskolen og Institutt for arktisk og marin biologi.

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Prøveforelesning - Master of Business and Administration Minh Dinh

Hvor: Store auditorium (E-101), NFH-bygget
Når: 23.08.17 10:15

Disputas - Master of Business and Administration Minh Dinh

Hvor: Store auditorium (E-101), NFH-bygget
Når: 23.08.17 12:15

Alle arrangementer

Nyheter
Havbruksnæringens Petter Smart Lakselus, laksefôr-problematikk, omdømme i media… Havbruksnæringen møter stadig nye utfordringer. UiT Norges arktiske universitet vil være en som kan komme med nye løsninger.
18.08.17

Vær Modig, Engasjert og Raus med hverandre! Instituttleder Kathrine Tveiterås ved Norges fiskerihøgskole tok imot de nye studentene. Hun ga de MER med en gang.
15.08.17

Vil bruke sang for å redde rypene Kalde og ubarmhjertige somre, milde og ustabile vintre, og en rekke fiender. Det er historisk lave rypetall i nord, men forskere tester ut en ny metode som kan sikre rypenes framtid.
17.07.17

UiT professor sentral i viktig bokprosjekt innen globalt småskalafiske Professor Svein Jentoft ved Norges fiskerihøgskole presenterer fredag 30.6 boken: "The Small-scale Fisheries Guidelines" i FAO. Dette er et samarbeide med den kanadisk baserte forskningsstiftelsen Too Big to Ignore (TBTI). Rundt 50 millioner fiskere og familier over hele verden er involvert og boka henter eksempler fra alle de større regionene.
30.06.17

Sommerfest og søppelplukking i Skarsfjord Tradisjonen tro ble det sommerfest og søppelplukking ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi i år også. Over hundre sekker ble fylt med søppel i godt sosialt samvær.
26.06.17

Metanproduserende mikrober i magetarmtraktus hos ryper, rein og moskus Symbiotisk mikrobiell fordøyelse muliggjør nedbryting og utnyttelse av fiber (cellulose og hemicellulose) som næringsemne og kilde til energi hos drøvtyggere og andre plantespisende dyr og fugler. Optimal sammensetning av mikrobene i fordøyelsessystemet er viktig for å få en best mulig utnyttelse av de plantene som dyret spiser. Mikrobiell fordøyelse resulterer imidlertid også i utslipp av gasser som metan. Metan er en viktig drivhusgass - og representerer et netto tap av energi for dyret. Master of science i biologi Alejandro Salgado Flores ved AMB forsvarte 8.6 offentlig for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:“Gut metagenomics in relation to diet and methanogenesis in arctic herbivores
22.06.17

Vår ekspertliste