Velkommen til Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Siste nytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Følg med på hva som skjer ved våre tre institutter:

Norges fiskerihøgskole, Handelshøgskolen og Institutt for arktisk og marin biologi.

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Havets Hemmeligheter: Genetiske ressurser i det dype havet

Hvor: Champagnekantina, UiT (TEO Hus 6)
Når: 30.08.18 19:00

Prøveforelesning - sivilingeniør i bioteknologi Mari Walquist

Hvor: Store auditorium E-101, NFH-bygget
Når: 31.08.18 10:15

Alle arrangementer

Nyheter
Vil gjøre rekefiske mer miljøvennlig Ved inngangen til 90-tallet revolusjonerte en skillerist i trålen rekefisket, ved at den reduserte bifangst av andre fiske- og skalldyrarter. Nå har forskerne fra UiT som utviklet Nordmørsrista fått 20 millioner til ytterligere forbedring av reketrålen.
21.08.18

Rare dyr i havet kan bli til medisiner Når Klara Stensvåg undersøker sjøpung, kongekrabbe og andre unike skapninger fra havet, så drømmer hun om å oppdage kjemiske forbindelser med egenskaper som ingen har sett før. Hun vil oppdage nye antibiotika.
17.08.18

Ber ansatte om støtte i innsamlingsaksjon Tidligere student ved UiT Norges arktiske universitet, Cédrique Lovasoa Augustave, ble etter fullført mastereksamen utvist fra Norge grunnet uriktige opplysninger om sin økonomiske situasjon. Nå står merknad på rulleblad og mulighet for innreise i Schengen i fem år på spill.
03.08.18

Forskere oppfordres til delingskultur En viktig hindring for internasjonalt forskningssamarbeid har vært personlig eierskap til forskningsdata. Både EU og Norges forskningsråd stiller nå tydelige krav til tilgjengeliggjøring av data.
28.06.18

Klimaendringene kan skape en grønn ørken En ny doktorgrad fra UiT viser at kreklingen kan være på fremmarsj i nord, som følge av varmere klima. Den utbredte dvergbusken kan hindre andre planter i å vokse fram.
21.06.18

Her er dei nye meritterte underviserane ved UiT Sju nye undervisere får den gjeve utmerkinga ”merittert underviser ved UiT”.
20.06.18

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser