Siste nytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Følg med på hva som skjer ved våre tre institutter:

Norges fiskerihøgskole, Handelshøgskolen og Institutt for arktisk og marin biologi.

Hva skjer

Kan telle lakselus med en halvliter!

Ny forskning fra UiT viser at DNA-spor i havvann kan brukes til å påvise og telle lakselus og andre sykdommer i havbruksnæringen.

14.12.18

Rettsoppgjøret etter 1945: Grunnlovens største prøve

– Myndighetene viste større vilje til å sette sentrale rettssikkerhetsgarantier i Grunnloven til side, enn evne til å holde dem høyt under rettsoppgjøret.

05.12.18

Planning together works better

Through marine spatial planning Scotland can better manage its seas and coasts, especially if done transparently and collaboratively.

03.12.18

Can a university program make the world a better place?

For 20 years, students from all over the world have come to UiT the Arctic University of Norway to learn about fish.

23.11.18

18 Mohn-millioner til forskning på antibiotikaresistens

UiTs Senter for nye antibakterielle strategier (CANS) er tildelt 18 millioner kroner for å forsterke kompetanse og samhandling i forskningsarbeidet på antibiotikaresistens.

15.11.18

Nytt EU-direktiv kan få store konsekvenser for UiT-studie

I kampen mot antibiotikaresistens vil EU fjerne forskrivningsretten av medikamenter til dyr fra alle andre enn veterinærer. – Dette vil svekke fiskehelsebiologens yrkesstatus, og går på annerkjennelse av profesjonen, sier førsteamanuensis i oppdrettsteknologi, Jan-Eirik Angell Killie.

15.11.18

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser