Siste nytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Følg med på hva som skjer ved våre tre institutter:

Norges fiskerihøgskole, Handelshøgskolen og Institutt for arktisk og marin biologi.

Hva skjer

Nyheter
Doktorgrad på DNA og evolusjon Ved å sammenligne DNA sekvenser fra forskjellige arter kan vi følge utviklingen og dermed evolusjonen av disse artene. Mathias Bockwoldt har tatt doktorgrad på DNA og proteinsekvenser for å undersøke evolusjon av biologiske systemer.
17.10.18

Hvalen kommer! Når forsker Audun Rikardsen drikker sin morgenkaffe, så sjekker han samtidig hvor hvalene hans har vært i natt. Nå kan du også følge hvalenes ferd mot norskekysten. Kanskje kommer de dit du bor?
15.10.18

Har laget «fiskesimulator» for EU Et dataverktøy gir nå fiskere en visuell beskrivelse av hva som skjer med fiskeriene og økosystemet i havet, avhengig av hvilke arter de fisker på og i hvilken mengde. Forskere fra Tromsø har bidratt til å lage dette, gjennom det store EU-prosjektet MareFrame.
11.10.18

Forskning og kunst smelter sammen i ny utstilling I anledning 50-års jubileet til UiT, vises fotografier tatt av UiT-forskere og fotografer på Galleri Nord i Tromsø. Her kan du oppleve natur og kultur, med et kunstnerisk uttrykk.
06.10.18

Ypperlig kvalitet fra torskehotell Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst ikke blir stående lenge uten fôring.
02.10.18

Ett steg foran Årets HHT-dag ble gjennomført med fullsatt sal. Temaet "Ett steg foran" var valgt for å anerkjenne studentene som har tatt steget videre til høyere utdanning. I tillegg til konferansedeltakere var hele 24 bedrifter representert med stand for å bli kjent med studentene.
01.10.18

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser