CPS NEWS

Please consult English web pages for information

Hva skjer

Har tatt spranget inn i podkastens verden

Nå kan du jevnlig få underholdende kunnskap fra UiT rett i øret. Flere fagmiljøer har nemlig startet egne podkaster.

11.10.19

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

New article "Gender identity and the subject of security"

New article by Professor Gunhild Hoogensen Gjørv, "Gender identity and the subject of security" has been included in Security Dialogue's 50th anniversary commemorative virtual special collection. This commemorative collection includes an introduction on the journal's history and 20 articles that represent significant innovations in subjects, methods, empirics, or theory.

24.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

Trip to Narvik

It is already the fifth time students of the Centre for peace studies visit Narvik War museum and participate in the game «Mission Z: One Last Chance»

13.05.19

CPS welcomes the new director

After 6,5 years as Director of the Centre for Peace Studies, Christine Smith-Simonsen now leaves the helm to Marcela Douglas.

07.05.19