Dette skjer ved ILP

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Fagdag i kroppsøving: "Det er feige lag"

Hvor: Institutt for lærerutdanning og pedagogikk. Mellomveien 110. DU01
Når: 20.11.20 13:00

Alle arrangementer

To millioner kroner ekstra til rekruttering av flere lærere i Nord-Norge

Ferske tall viser at andelen kvalifiserte lærere øker, men fortsatt er det tilsatt 590 personer i undervisningsstillinger i Nordland, Troms og Finnmark uten godkjent utdanning. For å støtte opp om arbeidet som Nord universitet og UiT Norges arktiske universitet gjør for å rekruttere flere til læreryrket, får de en million kroner hver.

03.01.20

UiT skal utdanne flere barnehagelærere

I dag tilbyr UiT Norges arktiske universitet barnehagelærerstudium i Alta og Tromsø. Fra høsten 2020 tilbys også utdanningen på Finnsnes og i Harstad og Narvik.

17.12.19

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

Fornemmelse for kjønn

Doktorgradskurset Fornemmelse for kjønn (SV-8055) vil bli arrangert den 11.–13. november 2019. Mer informasjon her.

05.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

De første masterstudentene i grunnskolelærerutdanning uteksaminert i Alta

Etterspørselen etter de nye masterutdannede lærerne er stor, og mange av dem velger å bli i Finnmark.

22.05.19