Hva skjer

2 neste arrangementer:

Seminar om kvalitet i oppfølging av ph.d.-studenter

Hvor: Farmasibygget: AUD. 2 (F2.304)
Når: 09.09.19 13:00

LIFE IS SO MANY PLACES - FILMSCREENING TWO PRICEWINNING ANTHROPOLOGICAL FILMS

Hvor: VERDENSTEATERET, TROMSØ
Når: 10.10.19 18:30

Alle arrangementer

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

Fornemmelse for kjønn

Doktorgradskurset Fornemmelse for kjønn (SV-8055) vil bli arrangert den 11.–13. november 2019. Mer informasjon her.

05.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

– Familien er patriarkatets siste skanse

8. mars 2019: – Det som forhindrer kvinner i å få like sterk posisjon i samfunnet som menn, er fortsatt at de gjør mer “gratisarbeid” i familien. Mer pappaperm er en av løsningene, mener både jusprofessor Hege Brækhus og sosiologiprofessor Marit Aure.

06.03.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19

GENI-master endorsed by UArctic

This is the highest rating a master program can get, and has only been given out once before in the history of the circumpolar organization.

08.02.19