Aktuelle arrangement og nyheter

Hva skjer

Steile fangstmenn skapte diplomatisk krise

De norske fangstmennene nektet å godta at Novaja Semlja var russisk og provoserte fram en alvorlig diplomatisk krise i nord. Løsningen ble hektisk diplomati og byggingen av et kapell og ei badstue.

22.10.18

Uvurderlig hjelp gjennom 200 år 200 år med norske konsuler i Nord-Russland og russiske i Nord-Norge er fortellingen om uvurderlig hjelp for lokalbefolkning og næringsliv på begge sider av grensen. Fredag 19.oktober er dette tema på Stoltenberg-seminaret i Kirkenes.
17.10.18

Inviterer til debatt på tre steder samtidig Er vi aktuell, viktig og synlig? Tirsdag 25. september inviterer Fakultetet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning til debatt i Alta, Harstad og Tromsø. Samtidig.
24.09.18

Søndag: Møt forskeren som har laget digital dysleksitest Lurer du på om barnet ditt har dysleksi kan du søndag 23. september møte forskeren som har laget en digital dysleksitest.
20.09.18

Hva kan barnevernet gjøre? Kan bruk av sosiale medier hjelpe barnevernet, og hvilke muligheter og begrensninger er det egentlig i barnevernets jobbhverdag i Norge?
19.09.18

Lær om dysleksi og delta i rettssaken mot Kasper, Jesper og Jonatan Lurer du på om barnet ditt har dysleksi kan du søndag 23. september møte forskeren som har laget en digital dysleksitest. Årets «Utforsk UiT» byr også på droneflyving og rettssaken mot Kasper, Jesper og Jonatan – med barn som dommere.
14.09.18