Velkommen til Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi

Aktuelle arrangement og nyheter

Nyheter
Historisk heksejakt i moderne språk Nå kan du lese de originale rettsreferatene fra hekseprosessene i moderne språkdrakt.
– Det er viktig å huske hva systematisk maktmisbruk kan føre til, sier professor Liv Helene Willumsen.
11.01.18

Nytt tastatur til truede samiske språk Fra og med i dag kan alle sørsamer, lulesamer og enaresamer bruke datamaskiner til å skrive på eget språk like raskt og effektivt som på norsk eller engelsk.
22.12.17

Blodtørstig julebjørn herja i arktisk litteratur Midt i forteljinga om ein blodtørstig julebjørn som drap sju personar på sjølvaste julaftan, vert forteljarpersonen drepe – på julaftan, av ein isbjørn.
19.12.17

Frustrerte superhelter med i forskningsprosjekt Når Hanna Berg og Masah Qadi er Støttegruppen for frustrerte superhelter på scenen er de også med i et nasjonalt forskningsprosjekt som ser på innovasjon i integrering.
18.12.17

Næringslivsledere presenterte bok om skjønn i ledelse Redaktørene av boken Ledelse og skjønnsutøvelse – analyse, intuisjon og forhandlinger ba to næringslivsledere gi sin oppriktige mening om boken. Det ble både ros og ris.
11.12.17

Forskarpris til nytenkande arkeolog Bjørnar Olsen fekk i dag HSL-fakultetet sin ærespris for forsking for å vere ei nyskapande drivkraft i arkeologimiljøet lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Utdanningsprisen gjekk til PPU-Yrkesfag.
08.12.17