Aktuelle arrangement og nyheter

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Havets hemmeligeter: Har urfolk rettigheter i kystsonen?

Hvor: Champagnekantina Teo Hus 6
Når: 24.10.19 19:00

Sacred place names in Sámi landscapes

Hvor: UiT The Arctic University of Norway
Når: 21.11.19 10:00

Alle arrangementer

Har tatt spranget inn i podkastens verden

Nå kan du jevnlig få underholdende kunnskap fra UiT rett i øret. Flere fagmiljøer har nemlig startet egne podkaster.

11.10.19

UiT-professor får Kongens fortenstmedalje

– Det kjennes heilt fabelaktig å ta imot denne medaljen, seier Liv Helene Willumsen.

08.07.19

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

Fornemmelse for kjønn

Doktorgradskurset Fornemmelse for kjønn (SV-8055) vil bli arrangert den 11.–13. november 2019. Mer informasjon her.

05.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19