Aktuelle arrangement og nyheter

Hva skjer

Ny næringslivsmentor ved UiT

Daglig leder i NODA, Michele Widerøe, er ansatt som næringslivsmentor ved UiT. Målet er å minske avstanden mellom akademia, bedrifter og kommuner.

27.11.18

Nytt dataspill kan endre vårt minne av krigen

Motstandskjemperen Solveig i krigsspillet Battlefield V kan bli mer kjent enn både Max Manus og Jan Baalsrud, mener UiT-forskere.

20.11.18

Hvor mange tyskere var det i Norge under krigen?

Hvor mange tyskere var det i Norge under krigen? For første gang har vi fått en samlet fremstilling i en rapport utarbeidet av Kjetil Korsnes og Olve Dybvig.

08.11.18

Studenter og undervisere går sammen om debatt om rettskartlegginga i Finnmark

Rettskartlegging av Finnmark debatteres heftig i media, nå sist om dommen i Gulgofjord-saken. Hva dreier saken seg om? På Det juridiske fakultetet går studenter og professorer i samerett sammen om å arrangere åpen debatt om temaet.

01.11.18

– Fortell om et fantastisk yrke!

UiT har fått 1.8 millioner kroner til å rekruttere flere til å ta lærerutdanning.
– Bruk pengene til å fortelle om et fantastisk yrke, oppfordrer lærerstudenter.

31.10.18

Inviterer til Halloween-forelesning på trolsk dag

Historiker Rune Blix Hagen inviterer til åpent Halloween-foredrag på årets mest trolske dag.

30.10.18