Velkommen til Institutt for filosofi og førstesemesterstudier

Aktuelt ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier

Hva skjer

Nyheter
– Dette har jeg ventet på lenge Aldri før har det startet flere studenter på master i grunnskolelærerutdanning ved UiT. Allerede en halv time etter velkomsttalen var morgendagens lærere i gang med studiene.
16.08.17

– The world is watching what Norway does in Lofoten If the richest country in the world won’t put renewable resources like fish before oil and gas, who else will? This is the question posed by climate philosopher Øyvind Stokke at the international conference on supply side climate policy in Lofoten, Norway.
09.08.17

– Verden ser mot Lofoten i klimaspørsmålet – Om verdens rikeste land ikke har råd til å prioritere en fornybar ressurs som fisken i Lofoten, hvem har da råd til å ta klimakampen? spør filosof Øyvind Stokke.
07.08.17

– Vi må ikke være så mistenksomme Professor Frederick de Armas fra University of Chicago mener at verdens ledere bør lese og lære av Miguel de Cervantes – og bytte ut mistro og mistenksomhet med nysgjerrighet og åpenhet.
27.06.17

– Viktig med et samarbeid mot øst Forskningsdiplomati spiller en viktig rolle i Kinas utenriks- og sikkerhetspolitikk. Det sier UiT-professor ved Institutt for samfunnsvitenskap.
27.06.17

Bedre enn verdens beste bok? 80 litteraturforskere kommer denne uken til UiT for å diskutere om verdens beste bok er 400 år gammel og har en helt som snakker norsk.
26.06.17