Velkommen til Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning

Aktuelle hendingar og nyheitsstoff frå HSL-fakultetet

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Caecilia J. van Peski

Hvor: Centre for Peace Studies
Når: 26.02.18 14:15

Alle arrangementer

Nyheter
Rekordmange på Vitenuka i Alta 1100 barnehagebarn, elever fra grunnskolen og videregående skole deltok på Vitenuka 2018 i Alta. Dette er ny rekord.
20.02.18

Sarphan og Zakiyatou kan bli fengsla i heimlandet – har fått tilflukt ved UiT UiT har for andre gong tilsett akademikarar som er i fare i heimlandet – fordi dei driv med forsking.
16.02.18

Skal gi Tromsø-barn samisk «SFO» for første gong UiT og Tromsø kommune startar opp eit prosjekt som skal få samisktalande barn til å beherske språket enda betre - gjennom leik og moro.
08.02.18

Får NATO-støtte til å forske på hybrid krigføring UiT skal leie eit nytt, internasjonalt forskingsprosjekt om hybrid krigføring. NATO støttar prosjektet med tre millionar kroner.
02.02.18

Historisk heksejakt i moderne språk Nå kan du lese de originale rettsreferatene fra hekseprosessene i moderne språkdrakt.
– Det er viktig å huske hva systematisk maktmisbruk kan føre til, sier professor Liv Helene Willumsen.
11.01.18

Nytt tastatur til truede samiske språk Fra og med i dag kan alle sørsamer, lulesamer og enaresamer bruke datamaskiner til å skrive på eget språk like raskt og effektivt som på norsk eller engelsk.
22.12.17

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser

Følg Helsefak på Facebook