Aktuelle hendingar og nyheitsstoff frå HSL-fakultetet

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Minnestund for Robert Riise

Hvor: Mikkeli
Når: 16.12.19 14:00

Juleavslutning HSL-fakultetet

Hvor: HSL-fakultetet
Når: 19.12.19 14:00

Alle arrangementer

Sikrer det samiske folket rettighetene til samisk språkteknologi

Torsdag signerte direktørene for UiT og Sametinget en avtale mellom de to institusjonene som sikrer felles eierskap og opphavsrett til all kildekode som gjelder samisk språkteknologi.

13.12.19

Åse kjører Finnmarksløpet for UiT

UiT i Alta og hundekjører Åse Østvold har inngått en profileringsavtale for Finnmarksløpet 2020. Hundeløpet feirer 40 år, og UiT satser på ekstra fokus for lærerutdanningene ved UiT.

11.12.19

– Høyt under taket når EDL er invitert

Sett av torsdag kveld hvis du er opptatt av hvordan forskere og pressen formidler samiske forhold. Da blir det fire innlegg og en debatt om dette ved UiT.

25.11.19

Her er vinnarane av UiT sine sentrale prisar

Åtte tilsette og eit forskingsmiljø fekk i dag vel fortent heider og ære for sin mangeårige innsats på ulike felt.

20.11.19

Korleis endrar høgreekstreme haldningar rammene for god kjønnsforsking?

I nokre land er kjønnsforsking under sterkt press og i fare for å bli borte ved universiteta som følgje av at høgrepopulisme og antifeministiske idear er på frammarsj.

11.11.19

Slår hull på myten om fortreffeligheten til norsk distriktspolitikk

Nord-Norge får 12 milliarder i året i distriktsstøtte. Nord-Sverige får til sammenligning bare 0,5 milliarder kroner. Likevel er befolkningsutviklingen slående lik.

08.11.19

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser

Følg Helsefak på Facebook