Nyheter fra Institutt for kjemi

Hvor: Lassegrotta, UNIS
Når: 18.12.19 10:15

Alle arrangementer

Fiskerienes "matsvinn" blir til bioplast, kosmetikk og kosttilskudd

UiTs kjemikere bruker "søppel" fra fiskeri og havbruk til å skape produkter som kan være nyttige for samfunnet vårt.

21.08.19

Skal erstatte olje med CO2

Har du tenkt over hvor mye av tingene i hverdagen som inneholder olje? Hvor kommer klærne og medisinene dine fra når olja tar slutt?

07.06.19

Avslutningsseremoni for mastergradsstudenter

Mandag 3. juni 2019 arrangeres det en høytidelig avslutningsseremoni for mastergradskandidater i realfag og teknologi som er uteksaminert i løpet av studieåret 2018/-19 ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi, UiT Norges arktiske universitet.

16.03.19

Forskningsrådet deler ut 870 millioner kroner

Fri prosjektstøtte (FRIPRO) gir støtte til fire forskningsprosjekter på UiT. – En stor annerkjennelse og et viktig springbrett, sier en av de heldige som har fått stipend, Tine Nilsen.

14.12.18

Einsteins teori gjør hele forskjellen når kjemiker skal finne gull

Vårt øye skiller gull og sølvfarge fordi de to stoffene reflekterer lys forskjellig – en forskjell som er så liten at det tok forskerne mange år å utvikle en datamodell som kunne beskrive det.

15.11.18

– Dei sa det var umogeleg

..og då fekk eg veldig lyst til å prøve det. Kjemikar Ivar Kristian Thomassen fekk frie tøyler under sitt doktorgradsarbeid og kokte saman eit stoff som ingen hadde lagd før.

13.11.18