Nyheter fra Institutt for kjemi

Hva skjer

Avslutningsseremoni for mastergradsstudenter

Mandag 3. juni 2019 arrangeres det en høytidelig avslutningsseremoni for mastergradskandidater i realfag og teknologi som er uteksaminert i løpet av studieåret 2018/-19 ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi, UiT Norges arktiske universitet.

16.03.19

Forskningsrådet deler ut 870 millioner kroner

Fri prosjektstøtte (FRIPRO) gir støtte til fire forskningsprosjekter på UiT. – En stor annerkjennelse og et viktig springbrett, sier en av de heldige som har fått stipend, Tine Nilsen.

14.12.18

Einsteins teori gjør hele forskjellen når kjemiker skal finne gull

Vårt øye skiller gull og sølvfarge fordi de to stoffene reflekterer lys forskjellig – en forskjell som er så liten at det tok forskerne mange år å utvikle en datamodell som kunne beskrive det.

15.11.18

– Dei sa det var umogeleg

..og då fekk eg veldig lyst til å prøve det. Kjemikar Ivar Kristian Thomassen fekk frie tøyler under sitt doktorgradsarbeid og kokte saman eit stoff som ingen hadde lagd før.

13.11.18

UIT har fått fire nye ledestjerner

De fire nye æresdoktorene er takknemlige for utnevnelsen og anerkjennelsen.

26.09.18

Snapshots from UiT Utforsk and UiT’s 50th anniversary Today Department of Chemistry was present both at Utforsk UiT and the opening of UiT’s 50th anniversary
20.09.18