Velkommen til Institutt for geovitenskap

Aktuelt og nyheter ved Institutt for geovitenskap

Nyheter
Fra Tromsø til Rosshavet for å studere jordas største frosne vannreservoar Den 2. januar setter professor Jan Sverre Laberg, geolog ved Institutt for geovitenskap ved UiT Norges arktiske universitet, seg på flyet til Christchurch, New Zealand. Der mønstrer han på forskningsskipet «JOIDES Resolution» for å dra på forskningstokt til Rosshavet utenfor Antarktis. Formålet er å studere historien til denne del av den Antarktiske innlandsisen. Dette gjør han sammen med 30 forskere fra 12 land og de skal være om bord fram til midten av mars før de kommer hjem igjen.
05.12.17

IG-dagen ved Institutt for geovitenskap Den andre IG-dagen gikk av stabelen på Naturfagbygget 31. oktober.
21.11.17

Eksepsjonelt senter for fremragende forskning UiTs senter for fremragende forskning, CAGE, fikk en eksepsjonell poengsum i sin midtveisevaluering. – CAGE har gjort det usedvanlig bra. Godt over det som var rimelig forventet, sa den internasjonale evalueringskomiteen.
06.11.17

Fra master i geologi til egen bedrift I 2015 fullførte Joakim Andre Olsen og Herman Olaussen Hermansen sine masterstudier i geologi ved UiT Norges arktiske universitet. Januar 2017 stiftet de selskapet Arktisk Geotek DA med base på Storslett i Nordreisa kommune.
20.09.17

På tokt for leting etter naturlige lekkasjer av hydrokarboner Forskerne i NORCRUST, blant annet flere fra CAGE, la denne uken ut på tokt for å undersøke havbunnen utenfor Lofoten og Vesterålen. Her skal de blant annet spore opp lekkasjer i to undersjøiske juv.
10.08.17

Kupler av frossen metan kan varsle om nye utblåsninger Flere store kupler av frossen metan har blitt kartlagt på havbunnen i Arktis. De kan være forhåndsvarsler om kraftige metanutblåsninger som tidligere har skapt enorme kratre i nabolaget.
06.06.17

Abonnèr på nyheter fra IG!