Velkommen til Institutt for geovitenskap

Aktuelt og nyheter ved Institutt for geovitenskap

Nyheter
Nytt geokurs for byggmestere Institutt for geovitenskap tilbyr denne høsten i samarbeid med Byggmesterforbundet et geokurs for byggmestere som vil gi kursdeltakerne en innføring i kvartærgeologi med hovedvekt på å lese terreng og byggegroper.
15.06.17

Lis Allaart vant Formidlingskonkurransen Stipendiat Lis Allaart ved Institutt for geovitenskap er årets vinner av geoforskning.nos formidlingskonkurranse med sitt bidrag som "isbredetektiv".

Konkurransen ble arrangert av geoforskning.no i samarbeid med landets geofaglige institutter og Aftenposten Viten for tredje året på rad. Målet for konkurransen å oppmuntre landets geofaglige forskningsmiljøer til å formidle forskningsresultater til omverdenen.

Les mer på siden til geoforskning.no
07.06.17

Kupler av frossen metan kan varsle om nye utblåsninger Flere store kupler av frossen metan har blitt kartlagt på havbunnen i Arktis. De kan være forhåndsvarsler om kraftige metanutblåsninger som tidligere har skapt enorme kratre i nabolaget.
06.06.17

Ida Sundvor Opstad ble kåret til beste masterkandidat 2016 Under den høytidelige avslutningsseremonien for masterkandidatene ved NT-fakultetet fikk Ida Sundvor Opstad overrakt diplom og en sjekk på kr 10 000.
02.06.17

Erland Lebesbye fikk studentenes undervisningspris Studentene ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi delte ut pris til den beste underviseren ved fakultetet.
02.06.17

Metanutblåsning dannet enorme kratre på havbunnen i Arktis Kilometer-brede kratre på havbunnen i Arktis ble dannet av betydelig utblåsning av klimagassen metan, ifølge en ny studie i Science.
01.06.17