Aktuelt og nyheter ved Institutt for geovitenskap

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Lørdagsuniversitetet: Anvendelse av Big Data - Et mulig tveegget sverd (Tromsø)

Hvor: Kulturhuset, Lillescenen
Når: 24.11.18 13:00

ARCEx Annual Conference 2019

Hvor: Sommarøy Arctic Hotel, Tromsø
Når: 22.10.19 10:00

Alle arrangementer

Skredfare på Skredkallen, Vannøya

Et ustabilt fjellparti på Skredkallen på Vannøya i Troms kan ha siget 20 meter i moderne tid. Nå gjøres detaljerte undersøkelser for å finne ut om et skred kan være i vente.

01.11.18

Vil lage hull i fjordene våre

Forskere fra Institutt for geovitenskap går sammen med flere andre institusjoner for å avdekke fjordenes hemmeligheter, fra Vestlandet i sør til Svalbard i nord.

31.10.18

Blogg: Arven etter Nansen

Hos Forskning.no kan du lese flere blogginnlegg skrevet av instituttets ansatte i forbindelse med toktet til Barentshavet som nylig ble gjennomført ombord på det nye forskningsskipet "Kronprins Haakon".

22.10.18

Åpen dag 2018: Leire, is, sand og magiske farger hos IG Over 800 elever fra videregående skoler i Troms og Nordland besøkte Åpen dag ved UiT campus Tromsø sist onsdag. Dette er en variant av den tidligere Utdanningsmessen, og majoriteten av de påmeldte elevene var fra 2. trinn.
18.10.18

Forskning og kunst smelter sammen i ny utstilling I anledning 50-års jubileet til UiT, vises fotografier tatt av UiT-forskere og fotografer på Galleri Nord i Tromsø. Her kan du oppleve natur og kultur, med et kunstnerisk uttrykk.
06.10.18

Steinbreer øker farta når permafrosten tiner For første gang er det dokumentert at steinbreer i Skandinavia beveger seg raskere enn før. Årsaken er at permafrosten tiner i nord.
24.09.18

Abonnèr på nyheter fra IG!