Velkommen til Institutt for geovitenskap

Aktuelt og nyheter ved Institutt for geovitenskap

Hva skjer

2 neste arrangementer:

ARCEx Annual Conference 2018, Svalbard 9-11 October

Hvor: Radisson Blu Polar Spitsbergen in Longyearbyen, Svalbard
Når: 09.10.18 15:00

Alle arrangementer

Nyheter
Unikt geologisk funn – helt tilfeldig Jean-Baptiste Koehl har funnet ut at Statens veivesen sine veiprosjekter er en god kilde til nye geologiske funn
27.06.18

Utforsket havbunnen nord og sør for Svalbard Amando Lasabuda ved UiT har forsket på hvordan jordskorpa under Barentshavet er utformet over de siste 65 millioner år.
20.06.18

Workshop «Mineral Resources in the Arctic» I disse dager holdes workshopen «Mineral Resources in the Arctic» hos Institutt for geovitenskap, med 35 deltakere fra ulike internasjonale institusjoner og industri, i regi av UArctic.
13.06.18

Andreassen utnevnt til Det Norske Videnskaps-Akademi Professor Karin Andreassen, som er direktør for UiTs senter for fremragende forskning CAGE, har  blitt utnevnt til medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi.
30.05.18

Deglaciation of the northern Svalbard margin Oscar Fransner has studied the role of different glacial / non-glacial sedimentary processes in shaping the glaciated continental margin of the northern Barents Sea.
30.05.18

Mørkere isdekke på Grønland skyldes alger og smuss En mørk sone av is på Grønland har stor innvirkning på smeltingen av det enorme isdekket. En ny studie i Nature Communications viser at alger på isen, støv og sot er hovedårsaken for denne mørkleggingen.
04.04.18

Abonnèr på nyheter fra IG!