Aktuelt og nyheter ved Institutt for geovitenskap

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Prøveforelesning - Master of Science Miriam Khider

Hvor: Auditorium 1.022 Teknologibygget
Når: 21.10.19 14:15

Disputas - Master of Science Miriam Khider

Hvor: Auditorium 1.022 Teknologibygget
Når: 22.10.19 10:15

Alle arrangementer

Fullt hus under Nettverksdagen

Sist torsdag var det endelig klart for den første Nettverksdagen ved Institutt for geovitenskap, et tiltak som ble gjort på direkte respons fra studentenes ønsker om mer kontakt med næringslivet. Med over 100 påmeldte studenter og ansatte, og 18 bedrifter – hvorav en deltok på Skype – ble det fullt hus på Naturfagbygget.

25.09.19

Norsk Geologisk Ordbok delt ut i dag

Tradisjonen tro, for sjette året på rad fikk studentene på innføringskurset i geologi utdelt Norsk Geologisk Ordbok.

05.09.19

Matthias Forwick forfremmet til professor

Institutt for geovitenskap gratulerer Matthias Forwick med opprykk til professor!
Det som bare skulle være et utvekslingsopphold ved UiT i 1997, viste seg å bli starten på en lang, faglig reise fram til i dag.

02.09.19

Petroleum Experts Limited donates MOVE software licenses to UiT

Petroleum Experts Ltd (Petex) has kindly donated 10 licenses of the MOVE Suite software to UiT - The Arctic University of Norway with an equivalent value of £1.3 million. The software will be used to support postgraduate research projects at the Department of Geosciences, UiT.

30.08.19

Geologisk kartlegging i nordområdene

Unge og fremadstormende forskere dro i sommer på tokt med forskningsfartøyet Helmer Hanssen til kontinentalsokkelen utenfor Woodfjorden på nordlige del av Spitsbergen. Toktet ble utført i regi av UiT Norges arktiske universitet, og hadde som formål å forstå breenes størrelser og dynamikk i istidene i kvartær. Foreløpige resultater viser at isbreene har vært svært aktive langt ut forbi kystlinja, og at de har bygd ut sokkelen med flere titalls kilometer.

06.08.19

Ny utstilling om geologi åpnet på Tromsø Museum

I museets nye permanente utstilling, TellUs, har vi bokstavelig talt snudd mange steiner for å gi deg innsikt i geologien rundt og i oss.

21.06.19

Abonnèr på nyheter fra IG!