Velkommen til Institutt for geovitenskap

Aktuelt og nyheter ved Institutt for geovitenskap


Hva skjer


2 neste arrangementer:

Rektors sommerfest

Hvor: Norges Fiskerihøgskole
Når: 20.06.18 13:00

ARCEx Annual Conference 2018, Svalbard 9-11 October

Hvor: Radisson Blu Polar Spitsbergen in Longyearbyen, Svalbard
Når: 09.10.18 15:00


Alle arrangementer


Nyheter
Metanlekkasjer i et varmere Arktis Kronikk i Nordlys skrevet av prof. Karin Andreassen ved CAGE.
23.05.18

Suksessfull midtveis-evaluering for ARCEx Sterk vitenskap og fremragende samarbeid mellom forskningsmiljøer og industri, er konklusjonen i en ny evaluering fra Norges Forskningsråd om to forskningssentre for petroleum, hvor ARCEx ved IG er det ene. Senteret startet opp i 2013 med bevilgning for fem pluss tre år, og denne evalueringen blir nå et viktig kunnskapsgrunnlag for beslutningen om senteret skal få Forskningsrådets finansiering de siste tre årene.
26.04.18

To geologiske provinser – stort potensial En storstilt satsing på forskning og undervisning innen malmgeologi og mineralressurser er i gang i Tromsø. Geologien i Nord-Norge tilsier at det kan finnes store utvinnbare ressurser i berggrunnen.
Les mer i nyhetssaken fra Geoforskning.no
25.04.18

"Det som skjer helt i sør, kan påvirke oss i nord" Norge bør engasjere seg mer i forskning i Antarktis, skriver prof. Jan Sverre Laberg i dette debattinnlegget i iTromsø.
04.04.18

Mørkere isdekke på Grønland skyldes alger og smuss En mørk sone av is på Grønland har stor innvirkning på smeltingen av det enorme isdekket. En ny studie i Nature Communications viser at alger på isen, støv og sot er hovedårsaken for denne mørkleggingen.
04.04.18

Populær skredutdannelse En skredfaglig utdannelse er populært som aldri før. Geoforskning.no har tatt en prat med prof. Steffen Bergh om mulighetene som gis ved Institutt for geovitenskap.
Les mer på Geoforskning.no
22.03.18

Abonnèr på nyheter fra IG!

Nyhetsarkiv


Skip to main content