Velkommen til Institutt for geovitenskap

Aktuelt og nyheter ved Institutt for geovitenskap

Hva skjer

Nyheter
Vårens mastereksamener ved Institutt for geovitenskap En oversikt over mastereksamener våren 2017, med kandidat, oppgavetittel, dato, klokkeslett og rom hvor presentasjonene finner sted. Alle rommene er på Naturfagbygget. Presentasjonene er åpne for alle som vil komme og høre.
19.05.17

Fra fjell til havbunn og vice versa «Research Center for Arctic Petroleum Exploration-ARCEx» gjennomførte sin årlige konferanse i idylliske Malangen, med et faglig program som tok for seg både plante-, dyre- og mineralriket.
15.05.17

Formidlingskonkurransen: "Hva skjedde med isbreen?" Lis Allaart er PhD-stipendiat innen glasialgeologi ved Institutt for geovitenskap, UiT Norges arktiske universitet. Hennes bidrag til formidlingskonkurransen hos Geoforskning.no er basert på masteroppgaven ved NTNU/UNIS som hun avsluttet i 2016.
20.04.17

Northern oceans pumped CO2 into the atmosphere Norwegian Sea acted as CO2 source in the past. It pumped the greenhouse gas into the atmosphere instead of absorbing it, as it does today.
27.03.17

På sporet av en klimagass Geolog Kamila Sztybor finner spor etter fortidens metangassutslipp i mikrofossiler på havbunnen vest for Svalbard
17.03.17

Forkastning viser 200 millioner år av geologisk utvikling Geologer har for første gang datert 200 millioner år med geologisk utvikling av en forkastningssone i Hordaland. Kunnskapen kan brukes til å belyse mekanismer bak naturlige utslipp av klimagassen metan.
07.12.16