Aktuelt ved Institutt for fysikk og teknologi

I front på helse og kunstig intelligens

Forskerne i maskinlæringsgruppa ved UiT har fått til sammen 30 millioner kroner til to nye prosjekter. Dermed kan UiT og UNN fortsette å flytte den internasjonale forskningsfronten innen kunstig intelligens og maskinlæring mot helsesektoren.

14.01.20

Norges første Facebook-stipend til UiT-forskere

Maskinlæringsgruppa ved UiT får penger fra Facebook til å forske på «fake news» og kommentarfeltene i sosiale medier. Det er første gang Facebook bevilger penger til forskning i Norge.

11.12.19

Delte ut 66,8 millionar kroner

Idretten prega årsmarkeringa til TFS, men også unge lovande forskingleiarar fekk moglegheita til å skinne.

13.11.19

Tidlegare NASA-astronaut kjem til UiT

31. oktober arrangerer Fakultet for naturvitskap og teknologi Space Day for alle som er interesserte i kva som beveg seg i romfarten.

23.10.19

Får studere romfysikk på Hawaii via prestisjestipend

Aurora Helgeland og Kassi Klepper er blant de heldige studentene som vant Fulbright stipend. 1. oktober er det ny søknadsfrist. Skal du søke?

27.09.19

Romfysikk-studenter brukte ferien på sommerskole i Canada

Sommer betyr ikke reker og bading for alle. For noen er det en perfekt anledning til å bygge en satellitt og sende den ut i verdensrommet. Fra Canada.

21.08.19