Aktuelt ved Institutt for fysikk og teknologi

Hva skjer

Nyheter
Gavepakke på 18 millioner til UiT og Finnfjord AS UiT Norges arktiske universitet og Finnfjord AS får over 18 millioner kroner fra staten og fylket for å oppskalere prosjektet der kiselalger «fores» med fabrikkrøyk fra smelteverket.
09.05.17

Skiller ny og gammel is i Arktis Fysiker Ane Fors har forsket på metoder som kan klassifisere havisen i Arktis og gi bedre informasjon om isen til de som ferdes i havområdene langt mot nord.
02.05.17

Livet under isen i Arktis Mens R/V Lance lå frosset fast i ismassene nord for Svalbard forsket Achim Randelhoff på det marine økosystemet under isen.
29.03.17

03.03.17

Vet du ha hva natthimmellys er? Om du ikke gjør det, er du i så fall ikke alene. Men dette relativt ukjente himmelfenomenet har vært viktig i Silje Eriksen Holmen sin kartlegging av temperatur i atmosfæren over Arktis.
31.01.17

Fullt hus på kosmologiforelesning Hva skal til for å fylle benkeradene på NT-fakultetet? Jo, forelesninger om det store smellet, universets opprinnelse og videre utvikling. Gjesteprofessor og astrofysiker Thierry Courvoisier skapte plassmangel da han tilbød åpent kosmologiseminar.
25.01.17