Aktuelt ved Institutt for fysikk og teknologi

Hva skjer

Nyheter
Livet under isen i Arktis Mens R/V Lance lå frosset fast i ismassene nord for Svalbard forsket Achim Randelhoff på det marine økosystemet under isen.
29.03.17

Vet du ha hva natthimmellys er? Om du ikke gjør det, er du i så fall ikke alene. Men dette relativt ukjente himmelfenomenet har vært viktig i Silje Eriksen Holmen sin kartlegging av temperatur i atmosfæren over Arktis.
31.01.17

Fullt hus på kosmologiforelesning Hva skal til for å fylle benkeradene på NT-fakultetet? Jo, forelesninger om det store smellet, universets opprinnelse og videre utvikling. Gjesteprofessor og astrofysiker Thierry Courvoisier skapte plassmangel da han tilbød åpent kosmologiseminar.
25.01.17

Lager system i et kaos av digital informasjon Maskinlæringsgruppa ved UiT finner mønster og sammenhenger der andre bare ser en haug av usammenhengende data.
16.01.17

Lagde datamodell for vindkraft Fysiker Muhammad Bilal har forsket på vindenergi ved Nygårdsfjellet vindpark.
09.01.17

Ungt forskertalent skal utvikle ny sensor Jana Jágerská ved Institutt for fysikk og teknologi er tildelt støtte gjennom Norges forskningsråd til et forskerprosjekt i klassen unge forskertalenter. Prosjektet skal utvikle en ny og bedre sensor for å oppdage metan i atmosfæren.
16.12.16