Aktuelt ved Institutt for fysikk og teknologi

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Bærekraftsseminar

Hvor: Verdensteateret
Når: 31.08.19 14:00

Alle arrangementer

Tuomas Heiskanen ble kåret til beste masterkandidat 2018

Under den høytidelige avslutningsseremonien for masterkandidatene ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi fikk Tuomas Heiskanen overrakt blomster og en sjekk på kr 10 000.

27.06.19

- Må ufarliggjøre realfagene

- Vi har en jobb med å ufarliggjøre realfagene for jenter, sier universitetslektor Carita Eira Varjola ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT-fak). Mandag ble hun tildelt Studentenes Undervisningspris for fremragende undervisning ved fakultetet.

04.06.19

Vant pris for beste artikkel fra International Medical Informatics Association

Karl Øyvind Mikalsen disputerte i februar 2019 for PhD-graden med avhandlingen «Advancing Unsupervised and Weakly Supervised Learning with Emphasis on Data-Driven Healthcare» utført ved forskningsgruppa for maskinlæring ved UiT. Arbeidet har vakt internasjonal oppmerksomhet.

30.05.19

Bør klimaforskere reise mindre med fly?

Du reiser halve kloden rundt for å gjøre feltarbeid i Antarktis og til USA for å samarbeide med andre forskere. Men bør du kanskje tenke deg litt om før du melder deg på den klimakonferansen i Abu Dhabi?

27.05.19

Satser på maskinlæring i Mohn-finansiert PET-prosjekt

Maskinlæring er en sentral del av det nye Kystsamarbeidet mellom PET-forskningsmiljøene i Tromsø, Trondheim og Bergen som er tildelt 80 MNOK fra Tromsø forskningsstiftelse og Trond Mohn stiftelse. Av disse midlene mottar Maskinlæringsgruppa ved UiT ei fireårig stilling som postdoktorstipendiat til arbeidet med å utvikle automatiserte analyser for kreftdiagnostisering.

10.05.19

Vindkraft og solenergi vinner over karbonfangst

Forskere har sammenlignet karbonfangstteknologi med fornybare energi-teknologier.

06.05.19