Aktuelt ved Institutt for fysikk og teknologi

Hva skjer

2 neste arrangementer:

NT-fak lunsjseminar

Hvor: Store Aud, Realfagbygget
Når: 09.05.18 12:00

Alle arrangementer

Nyheter
Radarmålinger gir 3D-kart av snø og is Havis og isbreer i polområdene kan nå kartlegges – ikke bare i utbredelse, men også i dybden.
13.04.18

Tenk strategisk når du søker ordninger i Horisont 2020 Balpreet Singh Ahluwalia fikk ERC Starting Grant som fersk forsker ved UiT - Norges arktiske universitet. Han har utviklet et supermikroskop og fått ERCs "Proof of Concept" til kommersialisering. Nå ser han til Samfunnsutfordringer-pilaren i Horisont 2020, der mulighetene til å lykkes er større – og finansieringen god.
13.04.18

Nordnorsk romteknologi vinner fram Forskere, ingeniører og studenter her i nord hevder seg mot de store aktørene utenlands. Nå har NASA sluppet oss om bord på studentraketten G-Chaser!
16.03.18

UiT blir det første universitetet i landet som kjøper elfly UiT Norges arktiske universitet investerer nesten 4,7 millioner kroner, over tre år, på to elfly og forskning knyttet til fornybar energi.
19.02.18

Nasjonal pris til UiT-student Torgeir Brenn fra UiT skrev beste masteroppgave i romteknologi.
19.02.18

Varsler fare for ising på skip – En båt som kolliderer med store bølger i riktig kaldt vær vil kunne bli nediset på kort tid, forteller meteorolog og forsker Eirik Mikal Samuelsen.
05.02.18