Aktuelt ved Institutt for fysikk og teknologi

Hva skjer

Avslutningsseremoni for mastergradsstudenter

Mandag 3. juni 2019 arrangeres det en høytidelig avslutningsseremoni for mastergradskandidater i realfag og teknologi som er uteksaminert i løpet av studieåret 2018/-19 ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi, UiT Norges arktiske universitet.

16.03.19

Equinor og UiT signerte forskningssamarbeidsavtale

Equinor og UiT signerte 17. januar en avtale forskningssamarbeid der Equinor finansierer forskningsaktivitet ved UiT for til sammen 27,5 mill kroner de neste fem årene (2029-2023).

30.01.19

Forskningsrådet deler ut 870 millioner kroner

Fri prosjektstøtte (FRIPRO) gir støtte til fire forskningsprosjekter på UiT. – En stor annerkjennelse og et viktig springbrett, sier en av de heldige som har fått stipend, Tine Nilsen.

14.12.18

Toppforskere innen kunstig intelligens på nordlysjakt

Forskere fra fjern og nær samles i Tromsø i januar 2019 når maskinlæringsgruppa ved UiT arrangerer den årlige «Northern Lights Deep Learning Workshop». Dyp læring (deep learning) er en helt sentral del innen forskning på kunstig intelligens.

29.11.18

– Det blir som å putte sola i en boks

Fusjonsenergi kan være verdens mest miljøvennlige energi, men først må forskerne klare å utvikle en reaktor som ikke brenner opp.

12.11.18

ARC is officially inaugurated

The Arctic Centre for Sustainable Energy (ARC) finally had its official inauguration after being established already in 2017. It was a day to celebrate, but more importantly, to present the different projects ARC is working on to combat climate change.

06.11.18