Aktuelt ved Institutt for fysikk og teknologi

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Introductory GIS course (1 day)

Hvor: Farmasibygget: Mediateket (F4.224)
Når: 12.11.18 09:00

Alle arrangementer

Nyheter
UIT har fått fire nye ledestjerner De fire nye æresdoktorene er takknemlige for utnevnelsen og anerkjennelsen.
26.09.18

Nye metoder for bærekraftige fiskerier Kan vi finne ut hvilke arter som svømmer rundt i et område bare ved å ta en vannprøve? Kan vi følge med på fiskene i havet fra en satellitt? Unike, nye metoder kan i fremtiden gjøre fiskeriforvaltningen enklere.
14.09.18

Haldde-toppen markert som den første European Physical Society Historic Site i Norge! Søndag 26. august ble det i vakkert vær avduket en plakett på Halddetoppen i Alta kommune for å markere at observatoriebygningene der er blitt utnevnt som EPS Historic Site.
14.09.18

Kjære alle sammen og velkommen til nytt semester! En liten hilsen fra Dekanen ved NT- fakultetet
16.08.18

Får prestisjefylt EU-finansiering for å filme inne i levende kreftceller Fysiker Krishna Agarwal har fått tildelt 14,3 mill NOK over en periode på 5 år for å utvikle en teknikk som gjør det mulig å studere prosesser inne i levende celler. Bare 10 forskere mottar denne støtten i Norge i 2018.
31.07.18

Sjøis kartlagt med «ekko» fra verdensrommet Fysiker Jakob Grahn har studert sjøis med samme prinsipp som flaggermusa bruker i sin navigering, nemlig med radarbølger.
03.07.18