Aktuelt ved Institutt for fysikk og teknologi

Hva skjer

2 neste arrangementer:

CIRFA seminar 30 November: Wolfgang Dierking

Hvor: CIRFA, SIVA Innovasjonssenter
Når: 30.11.17 14:00

CIRFA seminar 7 December: Edmond Hansen

Hvor: CIRFA, SIVA Innovasjonssenter
Når: 07.12.17 14:00

Alle arrangementer

Nyheter
Birkelands bilder og nordlysinstrumenter er kommet i monter De første nordlysbildene som Birkeland tok, og måleinstrumentene han brukte i forskningsarbeidet, er nå utstilt i VitenSkapet mellom første og andre etasje på Tromsø Museum
24.10.17

ERC Starting Grants 2017 – prosjekt eksempler Forskertalentet Jana Jágerská ved IFT, har blitt tildelt European Research Council starting grant. Nå har prosjektet hennes «sCENT» blitt omtalt i pressemelding fra ERC.
11.09.17

EISCAT_3D – nå starter byggingen av det nye millionanlegget Startskuddet for byggingen av EISCAT_3D forskningsinfrastruktur i Skibotn i Troms markeres 7. september. I slutten av 2021, står anlegget ferdig som kan hjelpe oss til bedre å forstå atmosfæren.
05.09.17

UiT-forsker i Horizon Teknologien som Dr Singh Ahluwalia utvikler har potensiale til å revolusjonere nanoskopi som fagfelt! Les intervju med den anerkjente forskeren i magasinet Horizon.
25.08.17

ERC Starting Grant to Jana Jágerská Dr. Jana Jágerská at the Department of Physics and Technology has received a prestigious Starting Grant from the European Research Council.
16.08.17

Styrker romforskningen ved UiT Det nye EISCAT_3D-prosjektet vil styrke forskningen innen rom- og geofysikk ved UiT Norges arktiske universitet. Finansieringen av radaren som skal bygges i Skibotn i Troms er nå sikret, og første byggetrinn kan iverksettes.
13.06.17