Nyheter fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Sjekk energiproduksjonen på taket av Realfagsbygget!
Nå produseres det strøm fra 19 solcellepanel og resultatet kan du avlese i følgende lenke:

Dagens energiproduksjon

Ombygging ferdig:

Renovasjon av underetasjen i A-fløyen på Realfagsbygget

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Canvas og innleveringer, arbeidskrav

Hvor: Skype for Business: https://meet.s1.l.uhad.no/uit/meet/nora.maclaren/NT2SLJZ5
Når: 16.10.19 09:15

Alle arrangementer

Får 42 millioner kroner for å forske på kvinnelige fotballspillere

Tromsø får nytt senter for forskning på kvinnefotball: – Hovedmålet er å få fundamental innsikt i hva som påvirker prestasjonsevnen og den generelle helsen hos kvinnelige elitespillere, og kunne tolke funnene slik at norsk, og internasjonal, kvinnefotball kan nå nye sportslige høyder med sunne spillere, sier forskningsleder Svein Arne Pettersen.

02.10.19

Får studere romfysikk på Hawaii via prestisjestipend

Aurora Helgeland og Kassi Klepper er blant de heldige studentene som vant Fulbright stipend. 1. oktober er det ny søknadsfrist. Skal du søke?

27.09.19

Inviterer til populær forskningsfest

Forskningsdagene er her igjen, og UiT deltar på mange av sine studiesteder i nord. Et stadig større publikum ønsker å oppleve forskning på en ny, interaktiv og spennende måte. Jakt på stjernestøv, pub-foredrag og Utforsk UiT for hele familien er bare noe av det du kan være med på i år.

18.09.19

NT-fak søker studentambassadører

Fakultet for naturvitenskap og teknologi søker studentambassadører i 10 % stilling for studieåret 2019/2020.

30.08.19

– Verden trenger nye voksne

Filosof Øyvind Stokke mener de unge klimaopprørerne har tatt over voksenrollen. Fornybar energi-forsker Clara Good, har funnet ut at alle i Tromsø kan kjøre elbil ladet på solenergi. Du møter begge UiT-forskerne på bærekraftseminar og i Sherpatrappa på lørdag.

29.08.19

Fiskerienes "matsvinn" blir til bioplast, kosmetikk og kosttilskudd

UiTs kjemikere bruker "søppel" fra fiskeri og havbruk til å skape produkter som kan være nyttige for samfunnet vårt.

21.08.19

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser

Filmer fra NT-fak (Youtube)