Nyheter fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Sjekk energiproduksjonen på taket av Realfagsbygget!
Nå produseres det strøm fra 19 solcellepanel og resultatet kan du avlese i følgende lenke:

Dagens energiproduksjon

Ombygging pågår:

Renovasjon av underetasjen i A-fløyen på Realfagsbygget

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Naturvitenskapelig lunsjseminar (Tromsø)

Hvor: Store Aud, Realfagbygget
Når: 25.10.18 12:00

Alle arrangementer

Nyheter
Forskning og kunst smelter sammen i ny utstilling I anledning 50-års jubileet til UiT, vises fotografier tatt av UiT-forskere og fotografer på Galleri Nord i Tromsø. Her kan du oppleve natur og kultur, med et kunstnerisk uttrykk.
06.10.18

UIT har fått fire nye ledestjerner De fire nye æresdoktorene er takknemlige for utnevnelsen og anerkjennelsen.
26.09.18

Tusenvis av barn og foreldre på «Utforsk UiT» Aldri tidligere har universitetet hatt så mange barn på besøk på universitetet under Forskningsdagene. – Dette er gøy, utbryter ungene om aktivitetene på «Utforsk UiT».
24.09.18

Steinbreer øker farta når permafrosten tiner For første gang er det dokumentert at steinbreer i Skandinavia beveger seg raskere enn før. Årsaken er at permafrosten tiner i nord.
24.09.18

Fremragende matematikk-forsker til Tromsø UiT har fått en fremragende forsker som skal styrke fagmiljøet i matematikk. Cordian Riener fra Tyskland arbeider i en nasjonal matematikksatsing med støtte fra Tromsø forskningsstiftelse og Bergens forskningsstiftelse.
15.09.18

Nye metoder for bærekraftige fiskerier Kan vi finne ut hvilke arter som svømmer rundt i et område bare ved å ta en vannprøve? Kan vi følge med på fiskene i havet fra en satellitt? Unike, nye metoder kan i fremtiden gjøre fiskeriforvaltningen enklere.
14.09.18

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser

Filmer fra NT-fak (Youtube)