Velkommen til Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Nyheter fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Nytt teknologibygg ble tatt i bruk ved semesterstart høst 2014. Her er Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet med fly- og båtsimulatorer, samt Institutt for fysikk og teknologi. I kjelleren på bygget er tungregnemaskinen "Stallo" innsallert. Supermaskinen har enorm regnekapasitet som genererer mye overskuddsvarme, dette er varme som brukes i oppvarmingen av bygget.

Les mer om teknologibygget

Fusjon med høyskolene i Narvik og Harstad

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Kurs i informasjonskompetanse - NT-fak

Hvor: Store auditorium (B302), Realfagbygget
Når: 16.08.17 14:15

Åpen rollespilldag

Hvor: Studentforeningen Imladris, SVHUM B0102
Når: 26.08.17 10:00

Alle arrangementer

Nyheter
15 studieplasser til UiT Regjeringen har tildelt midler til 250 nye studieplasser innen IKT. 15 av disse går til UiT – Norges arktiske universitet (iTromsø).
04.07.17

Fant stoff som dreper kreftceller og stopper smerte Her er stoffet som overrasket forskerne og som ingen har hørt om før.
27.06.17

Maarten Beerepoot er vinneren av årets Birkelandspris I dag vil han få overrekt Yaras Birkelandspris for sin doktorgradsavhandling, og det av selveste statsministeren.
14.06.17

Styrker romforskningen ved UiT Det nye EISCAT_3D-prosjektet vil styrke forskningen innen rom- og geofysikk ved UiT Norges arktiske universitet. Finansieringen av radaren som skal bygges i Skibotn i Troms er nå sikret, og første byggetrinn kan iverksettes.
13.06.17

Skrur opp ladningen for å trekke til seg DNA Enzym som redigerer arvestoffet har utviklet spesielle egenskaper for å fungere i kulde, kjemiker Davide Michetti fant løsningen på enzymets overflate.
09.06.17

Kupler av frossen metan kan varsle om nye utblåsninger Flere store kupler av frossen metan har blitt kartlagt på havbunnen i Arktis. De kan være forhåndsvarsler om kraftige metanutblåsninger som tidligere har skapt enorme kratre i nabolaget.
06.06.17

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser

Filmer fra NT-fak (Youtube)