Velkommen til Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Nyheter fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Sjekk energiproduksjonen på taket av Realfagsbygget!
Nå produseres det strøm fra 19 solcellepanel og resultatet kan du avlese i følgende lenke:

Dagens energiproduksjon

Ombygging pågår:

Renovasjon av underetasjen i A-fløyen på Realfagsbygget

Hva skjer

Nyheter
24% økning til studier ved NT-fak i 2018 Universitetet som helhet hadde 14% økning av studiesøkere, mens Fakultet for naturvitenskap og teknologi hadde hele 24%  flere søkere enn året før.
20.04.18

Lag din egen algefabrikk på vitensenteret! Visste du at alger spiser CO2? Visste du at CO2 kan brukes til å lage plastikk og medisiner? Og visste du at at det fins sjøaper? Kom på CO2-dagene på Vitensenteret imorgen så får du vite mer om og eksperimentere med CO2!
13.04.18

Radarmålinger gir 3D-kart av snø og is Havis og isbreer i polområdene kan nå kartlegges – ikke bare i utbredelse, men også i dybden.
13.04.18

Tenk strategisk når du søker ordninger i Horisont 2020 Balpreet Singh Ahluwalia fikk ERC Starting Grant som fersk forsker ved UiT - Norges arktiske universitet. Han har utviklet et supermikroskop og fått ERCs "Proof of Concept" til kommersialisering. Nå ser han til Samfunnsutfordringer-pilaren i Horisont 2020, der mulighetene til å lykkes er større – og finansieringen god.
13.04.18

Mørkere isdekke på Grønland skyldes alger og smuss En mørk sone av is på Grønland har stor innvirkning på smeltingen av det enorme isdekket. En ny studie i Nature Communications viser at alger på isen, støv og sot er hovedårsaken for denne mørkleggingen.
04.04.18

Populær skredutdannelse En skredfaglig utdannelse er populært som aldri før. Geoforskning.no har tatt en prat med prof. Steffen Bergh om mulighetene som gis ved Institutt for geovitenskap.
Les mer på Geoforskning.no
22.03.18

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser