Velkommen til Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Nyheter fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Nytt teknologibygg ble tatt i bruk ved semesterstart høst 2014. Her er Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet med fly- og båtsimulatorer, samt Institutt for fysikk og teknologi. I kjelleren på bygget er tungregnemaskinen "Stallo" innsallert. Supermaskinen har enorm regnekapasitet som genererer mye overskuddsvarme, dette er varme som brukes i oppvarmingen av bygget.

Les mer om teknologibygget

Fusjon med høyskolene i Narvik og Harstad

Hva skjer

2 neste arrangementer:

Innkjøpsforum 30.05.17

Hvor: Hiet, B124
Når: 30.05.17 09:00

Alle arrangementer

Nyheter
Raskere analyse av DNA-mangfoldet i mudder og tarm Informatiker Espen Mikal Robertsen har laget et analyseverktøy som kan analysere enorme mengder DNA raskere og med bedre presisjon enn før.
26.05.17

Vil stenge kommandolinjen til kreftceller Kjemikeren Dilip Narayanan har forsket på en type proteiner som styrer aktivitet i cellene våre, og som noen ganger har skylden når celleveksten løper løpsk og ender med kreft.
19.05.17

Livsfarlig bakterie stjeler jern fra offeret sitt Molekylærbiolog Sunniva Katharina Thode har forsket på en av angrepsmekanismene til noen av de skumleste bakteriene vi kjenner, og forklarer at bakteriers evne til å knabbe jern fra en uskyldig vert kjennetegner noen av verstingene.
16.05.17

Fra fjell til havbunn og vice versa «Research Center for Arctic Petroleum Exploration-ARCEx» gjennomførte sin årlige konferanse i idylliske Malangen, med et faglig program som tok for seg både plante-, dyre- og mineralriket.
15.05.17

Gavepakke på 18 millioner til UiT og Finnfjord AS UiT Norges arktiske universitet og Finnfjord AS får over 18 millioner kroner fra staten og fylket for å oppskalere prosjektet der kiselalger «fores» med fabrikkrøyk fra smelteverket.
09.05.17

INFORMASJONSMØTE FOR STUDENTER Møte  10. mai for 1. til 3. års studenter innen fysikk og matematikk
03.05.17

Vår ekspertliste