Hva skjer på farmasi ?

Hva skjer

Nyheter
Ny metode i kampen mot resistente bakterier Ved å snu opp-ned på evolusjonsteorien, har forskere ved UiT klart å forlenge levetiden til antibiotika.
12.09.18

50 forskere på turné Mandag startet universitetet forskerturneen "50 år – 50 forskere – 50 skoler", der hensikten er å formidle forskning til elever som snart skal ta et valg for livet.
12.04.18

Toppforskere innen tuberkulose og antibiotikaresistens besøkte UiT: – Et skrikende behov for nye legemidler Resistent tuberkulose øker, og pasienter dør i mangel på effektiv antibiotika. Nå samarbeider toppforskere fra hele verden for å finne nye medisiner og bedre behandlingsmetoder.
08.03.18

10 millioner kroner for å bekjempe resistente bakterier Bakterier er svært tilpasningsdyktige. De kan faktisk klumpe seg sammen under et beskyttende slimlag – kalt biofilm. Dette er et stort problem med tanke på antibiotikaresistens.
09.02.18

42 millioner kroner for utvikling av persontilpasset medisin Et stort helsefokus er å gi pasienter en spesialtilpasset medisinsk behandling. For å styrke dette har et farmasøytisk samarbeid mellom ti nordiske universiteter, deriblant UiT, mottatt 42 millioner kroner.
31.01.18

– We will make the liver great again! Allerede når du er 20 år begynner levercellene som renser blodet ditt å få redusert funksjon. Kan denne aldringsprosessen forhindres?
28.08.17