Hva skjer på farmasi ?

Innlagt på grunn av feil medisin?

Opptil 10 prosent av alle sykehusinnleggelser i Norge skyldes feil medisinbruk. Forsker Elin Lehnbom vet om en enkel måte å redusere problemet på.

06.11.19

Strålte under finalen i Forsker Grand Prix

UiTs Joseph Diab gikk nesten til topps i helgas nasjonale finale av Forsker Grand Prix. – Jeg håper min historie vil oppmuntre flere til å delta neste år, sier finalisten.

30.09.19

Årets prisvinnere i kjønnsforskning

Prisene for beste masteroppgaver ved UiT med et kjønnsrelatert tema og et kjønnsteoretisk perspektiv gikk i år til Mia Jonine Tostrup, Sabrin Moueffaq og Susanne Rolandsen.

28.08.19

Ny metode i kampen mot resistente bakterier Ved å snu opp-ned på evolusjonsteorien, har forskere ved UiT klart å forlenge levetiden til antibiotika.
12.09.18

50 forskere på turné Mandag startet universitetet forskerturneen "50 år – 50 forskere – 50 skoler", der hensikten er å formidle forskning til elever som snart skal ta et valg for livet.
12.04.18

Toppforskere innen tuberkulose og antibiotikaresistens besøkte UiT: – Et skrikende behov for nye legemidler Resistent tuberkulose øker, og pasienter dør i mangel på effektiv antibiotika. Nå samarbeider toppforskere fra hele verden for å finne nye medisiner og bedre behandlingsmetoder.
08.03.18