Hva skjer på farmasi ?

UiT har fått nytt 'apotek'

Studentene på farmasistudiet ved UiT har fått skiftet ut sitt gamle øvingsrom med et nytt og virkelighetstro "apotek". Her skal de trene på god kommunikasjon med kunder – mens medstudentene ser dem på video.

08.01.20

Innlagt på grunn av feil medisin?

Opptil 10 prosent av alle sykehusinnleggelser i Norge skyldes feil medisinbruk. Forsker Elin Lehnbom vet om en enkel måte å redusere problemet på.

06.11.19

Strålte under finalen i Forsker Grand Prix

UiTs Joseph Diab gikk nesten til topps i helgas nasjonale finale av Forsker Grand Prix. – Jeg håper min historie vil oppmuntre flere til å delta neste år, sier finalisten.

30.09.19

Årets prisvinnere i kjønnsforskning

Prisene for beste masteroppgaver ved UiT med et kjønnsrelatert tema og et kjønnsteoretisk perspektiv gikk i år til Mia Jonine Tostrup, Sabrin Moueffaq og Susanne Rolandsen.

28.08.19

Ny metode i kampen mot resistente bakterier Ved å snu opp-ned på evolusjonsteorien, har forskere ved UiT klart å forlenge levetiden til antibiotika.
12.09.18

50 forskere på turné Mandag startet universitetet forskerturneen "50 år – 50 forskere – 50 skoler", der hensikten er å formidle forskning til elever som snart skal ta et valg for livet.
12.04.18