Aktuelt fra Institutt for samfunnsmedisin

Hva skjer

Æresprofessor i russisk folkehelse

UiTs egen Odd Nilssen ble i forrige uke utnevnt til æresprofessor ved Northern State Medical University (NSMU) i Arkhangelsk. Han fikk prisen for sin mangeårige innsats for forskning på folkehelse i Nord-Norge og Nordvest-Russland.

20.11.18

15,6 millioner til nordnorsk fastlegeprosjekt

Nasjonalt senter for distriktsmedisin jubler etter milliontilskuddet som kan gjøre det enklere å rekruttere leger til kommunene i nord.

25.10.18

Gode nyheter for kaffetørste!

I en fersk doktorgrad fra UiT Norges arktiske universitet, avkrefter Marko Lukic at kaffe er kreftfremkallende.

25.10.18

HALDI og SAMINOR – grenseløst samarbeid

I mars 2017 underskrev Umeå universitet og Senter for samisk helseforskning ved UiT Norges arktiske universitet en samarbeidsavtale i den hensikt å promotere helseforskning, spesielt samisk helseforskning.  Målet er felles forskningsprosjekter over grenser.

17.10.18

Helsefak styrker utdanningssamarbeid med Russland Politiske utfordringer til tross – UiT satser på økt samarbeid med Russland.
13.03.18

Hjerteforskningspris for viktig og samfunnsnyttig forskning I dag fikk hjerteforsker Kaare Harald Bønaa Hjerteforskningspris fra Nasjonalforeningen for folkehelsen. Utdeler var HM Kong Harald.
06.02.18