Aktuelt fra Institutt for samfunnsmedisin

Muligheter for forsknings- og utdanningssamarbeid innen urfolkshelse

22. og 23. august hadde Senter for samisk helseforskning (SSHF) besøk av prodekan Donald K. Warne fra Universitetet i Nord-Dakota (UND) og professor Pål Davidsen fra Universitet i Bergen (UiB). I løpet av to produktive dager, diskuterte vi muligheter for samarbeid mellom våre institusjoner.

29.08.19

Bekymrer du deg for vektoppgang etter røykeslutt?

Det trenger du ikke! Røyking er mye farligere enn et par ekstra kilo rundt magen.

28.06.19

Desse studentane er historiske

For første gong har UiT uteksaminert bachelorstudentar i ernæring.

07.06.19

Fornemmelse for kjønn

Doktorgradskurset Fornemmelse for kjønn (SV-8055) vil bli arrangert den 11.–13. november 2019. Mer informasjon her.

05.06.19

Æresprofessor i russisk folkehelse

UiTs egen Odd Nilssen ble i forrige uke utnevnt til æresprofessor ved Northern State Medical University (NSMU) i Arkhangelsk. Han fikk prisen for sin mangeårige innsats for forskning på folkehelse i Nord-Norge og Nordvest-Russland.

20.11.18

15,6 millioner til nordnorsk fastlegeprosjekt

Nasjonalt senter for distriktsmedisin jubler etter milliontilskuddet som kan gjøre det enklere å rekruttere leger til kommunene i nord.

25.10.18