Aktuelt ved Helsefak

Hva skjer

Rødhette, ulven og Generasjon prestasjon

Et nytt syn på eventyret om Rødhette og ulven, noen gode råd og en hel del fakta ble presentert til en fullsatt sal på Verdensteateret under Forskernatta om Generasjon prestasjon i Tromsø.

10.10.19

Får 42 millioner kroner for å forske på kvinnelige fotballspillere

Tromsø får nytt senter for forskning på kvinnefotball: – Hovedmålet er å få fundamental innsikt i hva som påvirker prestasjonsevnen og den generelle helsen hos kvinnelige elitespillere, og kunne tolke funnene slik at norsk, og internasjonal, kvinnefotball kan nå nye sportslige høyder med sunne spillere, sier forskningsleder Svein Arne Pettersen.

02.10.19

Jakter på kroppens krigerceller

De jakter på spesialcellene i kroppen som kan ta livet av kreftceller. Hver dag får forskerne hjelp av kreftpasienter som melder seg til en helt unik dugnad.

01.10.19

Strålte under finalen i Forsker Grand Prix

UiTs Joseph Diab gikk nesten til topps i helgas nasjonale finale av Forsker Grand Prix. – Jeg håper min historie vil oppmuntre flere til å delta neste år, sier finalisten.

30.09.19

Disse studentene går på Norges første forskerlinje i psykologi

25. september var det offisiell åpning av den splitter nye forskerlinja ved Institutt for psykologi på UiT Norges arktiske universitet. De fire forskertalentene som er tatt opp, presenterte sine forskningsprosjekter under åpninga.

26.09.19

Disse skal representere UiT i Forsker Grand Prix

Joseph og Kristina gikk til topps i kveldens regionale finale i Forsker Grand Prix (FGP) i Tromsø. Til helgen skal de forsvare UiTs ære under den nasjonale finalen i Stavanger.

25.09.19

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser

Følg Helsefak på Facebook