Aktuelt ved Helsefak

Når: 29.04.19 10:15

Alle arrangementer

Slik takler du skismurning og svigermor – 10 ekspertråd for påsken

Vi gleder oss til påskeferie, men i de norske påsketradisjonene lurer også farer og utfordringer! Her er ekspertenes beste råd til hvordan du skal overleve både skredfare, bakglatte ski, og ei uke på hytta med storfamilien.

12.04.19

UiT-kandidater får jobb rett etter studiene

Åtte av ti UiT-kandidater fikk jobb rett studiene. Martine Nesholen Larsen er glad for at veien fra UiT til sykepleierjobben ble svært kort.

05.04.19

Fornøyde toppidrettsstudenter ved UiT

- Jeg har hørt de som sier de ikke vil studere mens de satser i idrett, sier skiløper og student Synne Arnesen.

11.03.19

Første vitenskapelige bok om hundekjøring

Forskning viser at hundekjørere føler stor lidenskap til sin idrett. Kvinner scorer ekstra høyt på lidenskapsbarometeret.

08.03.19

Slik kan proffene (og du?) bli enda raskere i skisporet

Hvilke bittesmå detaljer skiller de beste fra de nest beste i langrennsløypa? Både lengden på stavene og hvordan du løfter hælen under staking, har mye å si for hundredelene. Det viser ny forskning fra Idrettshøgskolen ved UiT.

22.02.19

Er 70 det nye 65?

Er du sterk i klypa kan du regne med å leve lenger. Tall fra Tromsøundersøkelsen viser at de med sterk gripestyrke lever 20 prosent lenger enn de med svak gripestyrke.

20.02.19

Vår ekspertliste
Vi har eksperter innenfor mange temaer, og de er tilgjengelige for henvendelser

Følg Helsefak på Facebook