Lèt elevar leike med influensavirus

Er det virtual reality (VR) som skal gje kjemi-faget det lyftet det så sårt treng?

20.02.20

– Ikke la være å velge helsefag fordi du er gutt!

For å møte fremtidens utfordring med at det er få jenter som studerer realfag og teknologi og få gutter som studerer helsefag, inviterte UiT videregående elever til en dag full av inspirasjon.

13.02.20

Se 3 minutters filmsnutt fra air:bit Dette filmklippet viser byggingen av sensorbokser som skal brukes til å måle støvpartikler i lufta, og som elever i videregående skole programmerer og anvender i sine egne forsøksprosjekt.
12.12.19

Ledig stilling i Skolelaboratoriet Vi etterlyser en engasjerende underviser som vil utvikle og gjennomføre øvelser og kurs i regi av Skolelaboratoriet i realfag.
10.12.19

– Må ufarliggjøre realfagene

– Vi har en jobb med å ufarliggjøre realfagene for jenter, sier universitetslektor Carita Eira Varjola ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT-fak). Mandag ble hun tildelt Studentenes Undervisningspris for fremragende undervisning ved fakultetet.

04.06.19

Magien i praktisk undervisning

På tokt med videregåendeelever kommer magien og verdien i praktisk undervisning frem.

02.04.19