– UArctic er et fredsbyggende prosjekt

UArctic er samarbeid i praksis mellom mer enn 200 læresteder involvert i alle de åtte landene med tilknytning til det cirkumpolare område.

23.09.19

Inger Birkelund fikk internasjonal pris

Reiselivsmentor Inger Birkelund fikk pris for sitt interregprosjekt "Our Stories."

20.09.19

Institutt for reiseliv og nordlige studier bruker reiselivsaktører i undervisningen.

Kvensk revitalisering løfter både studiet og reiselivsnæringa.

10.09.19

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19