Hva skjer

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19

GENI-master endorsed by UArctic

This is the highest rating a master program can get, and has only been given out once before in the history of the circumpolar organization.

08.02.19

Vil ha flere UiT-forskere til Frankrike

Det Norske Universitetssenter i Paris lokker med stipender for å få flere UiT-forskere til Frankrike. – Vi har hatt stor nytte av senteret, sier Linda Nesby i forskningsgruppen HAS.

22.01.19

Fant hverandre på faglig speed-date

Lærerstudent Magnus Jensen fant den perfekte skolen for feltarbeid til sin masteroppgave da han besøkte Mastertorget ved UiT Norges arktiske universitet.

17.01.19

– Uendelig mange grunner til å gi pris

Antonio Fábregas får utdanningsprisen 2018 ved HSL blant annet fordi han er god til å gi både tilbakemeldinger og fremovermeldinger. Else Grete Broderstad fikk årets forskerpris.

18.12.18

Ny næringslivsmentor ved UiT

Daglig leder i NODA, Michele Widerøe, er ansatt som næringslivsmentor ved UiT. Målet er å minske avstanden mellom akademia, bedrifter og kommuner.

27.11.18