Hva skjer

Når: 03.06.20 11:00

Alle arrangementer

Nytt samarbeidsutvalg mellom NAV og UiT

Tirsdag i forrige uke var det oppstartsmøte i et nytt samarbeidsutvalg med medlemmer fra NAV Troms og Finnmark og UiT Norges arktiske universitet. Utvalget skal følge opp og understøtte det regionale samarbeidet.

26.08.19

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

Spennende midtveisseminar for forskere ved UiT og ansatte ved NAV

I et og et halvt år har forskere ved UiT forsket på NAV i samarbeid med NAV-kontor i Troms og Finnmark i prosjektet ALIN – Arbeidsinkludering, læring og innovasjon i NAV. 11.-13. februar møttes forskerne og NAV-ansatte til midtveisseminar i Alta. Her fikk forskerne presentere sine foreløpige funn, og samtidig var det en anledning for ansatte ved UiT og NAV til å utveksle idéer, tanker og skape tettere relasjoner, for å fremme et fortsatt godt samarbeid mellom institusjonene i regionen.

28.02.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19

GENI-master endorsed by UArctic

This is the highest rating a master program can get, and has only been given out once before in the history of the circumpolar organization.

08.02.19