UiT i godt selskap med sine partnere

Finnmarksløpet runder 40 år i 2020. UiT Norges arktiske universitet, er stadig en av løpets såkalte elitepartnere og er i og for seg i godt selskap. Sparebank1 Nord-Norge er såkalt generalpartner, mens hotellkjeden Scandic og en del andre selskap kalles elitepartnere.

14.11.19

Delte ut 66,8 millioner kroner

Idretten preget årsmarkeringen til TFS, men også unge lovende forskningsledere fikk muligheten til å skinne.

13.11.19

Vil samle idrettsmiljøet når forskningsstiftelsen skal dele ut midler

Tidligere i høst ble det kjent at Tromsø forskningsstiftelse (TFS) går inn med flere millioner til forskning på både kvinnelige skiløpere og fotballspillere. Når midler skal deles ut under årsmarkeringen 13. november dukker kjente navn som Lise Klaveness og Bente Skari opp.

11.11.19

UiT satser videre på kvinneidrett: 33 millioner kroner til å forske på skiløpere

I dag må kvinner bruke forskning på menn som grunnlag for å finne best mulig treningsmetode i utholdenhetsidretter. Det ønsker UiT å endre gjennom et nytt forskningsprosjekt på kvinner og utholdenhet. – Vi ønsker å øke kunnskapen om hvordan hormonelle svingninger påvirker treningsrespons og prestasjonsutvikling, og undersøke hvordan menstruasjonssyklusen og bruk av prevensjonsmidler påvirker treningskvaliteten, prestasjonsevnen og menstruasjonsplager, sier forskningsleder Boye Welde.

24.10.19

Får 42 millioner kroner for å forske på kvinnelige fotballspillere

Tromsø får nytt senter for forskning på kvinnefotball: – Hovedmålet er å få fundamental innsikt i hva som påvirker prestasjonsevnen og den generelle helsen hos kvinnelige elitespillere, og kunne tolke funnene slik at norsk, og internasjonal, kvinnefotball kan nå nye sportslige høyder med sunne spillere, sier forskningsleder Svein Arne Pettersen.

02.10.19

Kan intervalltrening skape treningsglede?

Idrettsforskere testet to ulike treningsformer for å finne ut om en intervalltrenings-økt kunne gi like stor treningsglede som en vanlig løpetur.

06.09.19

Kontakt: