Slik takler du skismurning og svigermor – 10 ekspertråd for påsken

Vi gleder oss til påskeferie, men i de norske påsketradisjonene lurer også farer og utfordringer! Her er ekspertenes beste råd til hvordan du skal overleve både skredfare, bakglatte ski, og ei uke på hytta med storfamilien.

12.04.19

Fornøyde toppidrettsstudenter ved UiT

- Jeg har hørt de som sier de ikke vil studere mens de satser i idrett, sier skiløper og student Synne Arnesen.

11.03.19

Første vitenskapelige bok om hundekjøring

Forskning viser at hundekjørere føler stor lidenskap til sin idrett. Kvinner scorer ekstra høyt på lidenskapsbarometeret.

08.03.19

Slik kan proffene (og du?) bli enda raskere i skisporet

Hvilke bittesmå detaljer skiller de beste fra de nest beste i langrennsløypa? Både lengden på stavene og hvordan du løfter hælen under staking, har mye å si for hundredelene. Det viser ny forskning fra Idrettshøgskolen ved UiT.

22.02.19

Lyst til å studere hundekjøring og oppleve Finnmarksløpet på nært hald?

Hundekjøring er ein fantastisk aktivitet og ei spennande idrettsgrein der samarbeid mellom menneske og dyr er grunnlaget. UiT har ledige studieplassar i hundekjøringsemnet til vinteren. Vinterens vakraste eventyr – Finnmarksløpet – er ein av læringsarenaane.

12.11.18

Tromsøundersøkelsen på BBC

Det var noen hjerter som hoppet litt ekstra, på en sunn måte, da BBC refererte til Tromsøundersøkelsen som «an incredible fascinating study».

08.11.18

Kontakt: