Hva skjer

2 neste arrangementer:

Norwegian Language Courses for international students and employees at UiT, Level A1 , A2 and B1

Hvor: Faculty of Humanities, Social Sciences and Education
Når: 03.02.20 00:00

Alle arrangementer

Ungdommen vil ha bråk

Har du noen gang hørt musikken som kommer fra tenåringens rom og lurt på hvordan de greier å nyte slikt støy? Det er akkurat sånn det skal være.

16.10.19

Knausgård begikk "fadermord" på Hamsun – slik Hamsun gjorde overfor Ibsen

Knausgård beskyldte Hamsun for å lide av stormannsgalskap og å ha et barnslig behov for å “vise hva han kan” – men modererte kritikken etter selv å ha å ha utgitt Min kamp-serien.

16.09.19

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

Slik takler du skismurning og svigermor – 10 ekspertråd for påsken

Vi gleder oss til påskeferie, men i de norske påsketradisjonene lurer også farer og utfordringer! Her er ekspertenes beste råd til hvordan du skal overleve både skredfare, bakglatte ski, og ei uke på hytta med storfamilien.

12.04.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19