Hva skjer

2 neste arrangementer:

Love: Contemporary Perspectives in Literature, Philosophy, and Theology.

Hvor: UiT The Arctic University of Norway
Når: 05.09.19 09:00

Seminar om kvalitet i oppfølging av ph.d.-studenter

Hvor: Farmasibygget: AUD. 2 (F2.304)
Når: 09.09.19 13:00

Alle arrangementer

Samisk språkteknologi kan berge tusenvis av språk

90 prosent av verdens 7000 språk kan ikke brukes på mobiltelefoner, datamaskiner og i sosiale medier. UiT har utviklet språkteknologi som løser problemet.

27.06.19

– Verdens mest spennende grense

– Grensen mellom Russland og Norge er grenseløst spennende, mener UiT-forsker Bjarge Schwenke Fors. Nå skal han lede Barentsinstituttet ved UiT i Kirkenes.

29.05.19

Slik takler du skismurning og svigermor – 10 ekspertråd for påsken

Vi gleder oss til påskeferie, men i de norske påsketradisjonene lurer også farer og utfordringer! Her er ekspertenes beste råd til hvordan du skal overleve både skredfare, bakglatte ski, og ei uke på hytta med storfamilien.

12.04.19

Trump wall might isolate Norway too

– President Trump is declaring a national emergency in order to build what he sees as a his “political monument” along the Mexican border, a decision which will also affect Norway and the Arctic, says Marc Lanteigne, expert on foreign security issues and political science at UiT The Arctic University of Norway.

15.02.19

GENI-master endorsed by UArctic

This is the highest rating a master program can get, and has only been given out once before in the history of the circumpolar organization.

08.02.19

Vil ha flere UiT-forskere til Frankrike

Det Norske Universitetssenter i Paris lokker med stipender for å få flere UiT-forskere til Frankrike. – Vi har hatt stor nytte av senteret, sier Linda Nesby i forskningsgruppen HAS.

22.01.19