Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Bengt Svendsen er vinneren av studentenes undervisningspris 2020

Studentene ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi har kåret Bengt Svendsen til vinneren av Undervisningsprisen 2020. Han får 20.000 for sin innsats på luftfartsstudiet.


Anne Marit Wilhelmsen 22.06.2020 08:45   (Sist oppdatert: 25.06.2020 07:49)


Studentutvalget ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT-SU) deler hvert år ut Undervisningsprisen. Den årlige prisen skal stimulere til økt fokus på undervisning og læring og hedre fagansatte som har utmerket seg med fremragende undervisning. I år går prisen til Accountable Manager Bengt Svendsen på luftfartsstudiet ved Institutt for teknologi og sikkerhet.

Med denne prisen ønsker studentene å fremme personer som legger det lille ekstra til undervisningen og som inspirerer studenter til innsats.

Nominasjon fra studentene på luftfartsstudiet

Svendsen ble nominert av studenter på luftfartsstudiet, som hadde mye positivt å si om han:

"Bengt fortjener i våre øyne denne prisen fordi han jobber hardt for både studenter og instruktører, er dedikert, lytter til ideer og løsninger, sprer glede og motivasjon, har glimt i øyet og er generelt riktig mann for jobben han har.

Bengt er ofte den som drar i trådene for å skape en bedre hverdag for alle. Han stiller de kritiske spørsmålene for å få ting til å gå fremover. Han ser virkelig hver enkelt person og slår gjerne av en god prat. Han er profesjonell og sier ifra dersom noe må gjøres bedre. Han er flink med ros og gir hver enkelt motivasjon til å yte det lille ekstra. Videre er han svært dyktig til å gi god informasjon og er i tillegg tilgjengelig hvis man skulle behøve noe. Vi studenter på UTSA føler at hverdagen blir bedre med Bengt som leder.

På et studie med et så lite miljø som vi har på Luftfartsfag, er det viktig at studentene føler de har rollefigurer i ledelsen og noen som ikke er der for å styre, men for å lede. Dette gjør Bengt på alle områder, og en pris som denne vil virkelig vise hvor viktig han er for oss studenter!

På vegne av hele Luftfartsfag takker vi Bengt for alt han gjør for oss!"

Vinneren takker for prisen

Svendsen er glad for å ha vunnet prisen:

"Dette var svært overraskende – men også svært gledelig! Vi på luftfartsfag er så heldig å få jobbe med Nord-Europas beste studenter! Det er en fryd å jobbe med så motiverte og høyt-presterende unge mennesker. Bare det å bli nominert til en pris av disse studentene er en stor ære. Tusen takk!

Det er nok slik at Accountable Manager er den mest synlige figuren i dette systemet. Men, det er ingen tvil om at vi er et relativt stort, og godt team, som hver dag arbeider for å skape en god og trygg luftfartsutdanning ved UiT. Heldigvis har vi mange ressurspersoner i organisasjonen, som vi bruker (og misbruker til tider) aktivt for å gjøre studiehverdagen bedre. Denne prisen tilhører også disse ressurspersonene som jeg er så heldig å få jobbe med hver dag. 

Prispengene skal vi allokere til et prosjekt vi har gående som omhandler studentaktiv læring.

Nå gleder vi oss hemningsløst til oppstart av vår egen masterutdanning til høsten. Det blir stor stas å kunne være en del av et stort, og vitenskapelig godt luftfartsmiljø ved UiT".

Valgt av NT-SU

NT-SU kåret vinner basert på nominasjoner som kom inn fra studenter ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi. I valg av vinner vektla NT-SU at nominasjonen var skrevet av den gruppe studenter. Det var flere faktorer som avgjorde hvem årets vinner ble:

 "For oss i komiteen virket det som dette er en underviser som virkelig legger innsats i sitt arbeid og virkelig ønsker å gjøre studiehverdagen bedre for alle rundt seg. Vi i komiteen var enstemmig enig i at av årets nominasjoner så var det Bengt som mest fortjente å vinne undervisningsprisen. Vi var såpass fornøyde med denne nominasjonen av vi valgte å ikke bruke vår mulighet til å nominere en ekstra kandidat.

Det var ikke en faktor som var med å bestemme vinneren, men vi i komiteen synes det er en fin ting og også hedre de underviserne som ikke nødvendigvis har veldig mange studenter. Slike undervisere har gjerne større innflytelse på de studentene de har, men samtidig så har de mindre sjanse for å bli nominert gitt den reduserte studentbasen."

Det var 6 ansatte som ble nominert til undervisningsprisen. De andre nominerte var (i vilkårlig rekkefølge):

Edvard Pedersen og Robert Molund Pettersen
Lise Lotte Evenseth
Michael Kampffmeyer
Tom Arne Rydningen