Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Nesten 5000 nye studenter kommer til UiT i høst

Vi ønsker dem hjertelig velkommen på vår offisielle åpning på Campus. Mandag 12. august braker studieåret løs!


Ellen Kathrine Bludd 08.08.2019 15:36   (Sist oppdatert: 15.08.2019 11:17)

UiT og de engasjerte fadderne ønsker de nye studentene velkommen på mandag 12. august. Foto: UiT

På UiT Campus Tromsø vil rektor Anne Husebekk, ordfører Kristin Røymo og leder av Student-parlamentet hilse våre nye studenter velkommen. Årets hovedtaler er stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes. Det blir også et flott musikalsk innslag av et «bærekraftig» band.

Åpningsarrangementet finner sted ved Labyrinten (området rett nedenfor administrasjonsbygget).

Vi ønsker lokale, regionale, nasjonale og internasjonale studenter velkommen – vi er glade for at de valgt UiT, sier rektor Anne Husebekk.

Hun sier at UiT skal gjøre alt de kan for å skape en fin studietid for nye og gamle studenter, og hun forventer en god innsats fra de som starter. - Det er også viktig å bli kjent med studiekamerater og tilbudene studentforeningene gir på fritiden, sier rektoren.

SE link: Ny student ved UiT?

DebutUKA og faddergjengen vil også sette sitt preg på arrangementet. 

Hver høst står engasjerte faddere klar til å ta imot nye studenter når studieåret sparkes i gang med fadderuka, den såkalte DebutUka i midten av august. Fadderne gjør sitt beste for at nye studenter skal få et nettverk og bli kjent med byen, studiemiljøet og studenttilværelsen. I DebutUka i år blir det blant annet konserter, konkurranser, fester, strikkekvelder og direktesendt TV-debatt på NRK.

Opptatt av bærekraft

Rektor Husebekk forteller også at UiT er opptatt av bærekraft, og at universitetet vil ha et fokus på dette utover høsten. 

Vi har ansatt 8 studenter som bærekraftspiloter og jeg håper at studentene setter av 30. august til bærekraftseminar på Verdensteateret og NORADs nattevandring den 31. august, opp Sherpatrappa. 

Nattevandringen opp Sherpatrappa 31. august symboliserer FNs bærekraftsmål. Foto: NORAD