Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

UiT bidrar når VU 2019 åpner i dag

Heidi Ruud Ellingsen og Konsen Big Band fra Musikkonservatoriet ved UiT, innleder i dag, fredag, Vinterfestuka 2019 i Narvik. Og UiT Norges arktiske universitet er en av hovedsamarbeidspartnerne til Nord-Norges eldste kulturfestival.


Espen Viklem Eidum 15.03.2019 11:48

Under Vinterfestuka 2017 signerte UiTs rektor Anne Husebekk og styreleder Bjørn Harald Larsen i Vinterfestuka en samarbeidsavtale mellom universitetet og kulturfestivalen i Narvik. Signeringen ble bivånet av en tung del av byens næringsliv samt årets Svarta Bjørn-representanter (til høyre) under arrangementet Moslings aften. Foto: Espen Viklem Eidum

- Dette er et samarbeid som også skal komme våre studenter til gode. Vi håper at VU kan være en læringsarena for dem, og at vi samtidig kan være til hjelp for Vinterfestuka, sa rektor Anne Husebekk da lokomotivpartner-avtalen mellom UiT og Vinterfestuka ble signert i – selvfølgelig – lokstall 1 under VU 2017.

Vinterfestuka, ofte forkortet VU, har vært arrangert årlig i Narvik siden 1956, og er tuftet på byens jernbanehistorie. I bunnen ligger historier, myter og fakta fra anleggstiden til jernbanen som ble bygget mellom Kiruna og Narvik, og der rallaren, kokka Svarta Bjørn og Ofotbanen er stikkord. De om lag 200 arrangementene som årlig går av stabelen under VU, har rundt 30 000 besøkende.

Konsen med Ruud Ellingsen

I dag, fredag, entrer Konsen Big Band fra Musikkonservatoriet ved UiT scenen i Kulturhuset sammen med Narviks egen Heidi Ruud Ellingsen under VUs åpningsforestilling. Hun gjør for tiden stor suksess med musikalen Flashdance på Chateau Neuf i Oslo og inntok også TV-ruta nylig som programleder for norske Melodi Grand Prix.

Konsen Big Band består av studenter fra Musikkonservatoriet. Under ledelse av sin dirigent Fred Glesnes vil storbandet både presentere instrumental storbandmusikk og oppleves i samspill med Heidi Ruud Ellingsen og sangsolister fra konservatoriet.

Fremtidens byggenæring

UiT arrangerer årlig Peter F. Hjort-seminaret i Tromsø, et dagsseminar der nordnorsk arbeids- og næringsliv, studenter og fagmiljøene ved UiT møtes for kunnskapsutveksling, nettverksbygging og samarbeid. Nytt av året er at UiT i den forbindelse også inviterer til en arbeidsøkt i Narvik midt under VU. Det skjer tirsdag 19. mars under Teknologifestivalen i Nord-Norge (TINN), der tema første dag er «Fremtidens byggenæring i nord».  
Peter F. Hjort-seminarets hoveddel arrangeres i Tromsø den 21. mars.

For UiT er det et uttalt mål å bidra med både kunnskap og menneskelige ressurser for å skape økonomisk, kulturell og sosial utvikling i nord. Det gjør UiT ved å samarbeide med omgivelsene og lokale aktører, et samarbeid som skal være en arena for forskning og læring, profilering og formidling.

For øvrig er rektor Anne Husebekk også tildelt medlemskap i Den Stolte og Ærverdige Rallarklubben av Malmbyen Narvik.