Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Premiere for karrieredag ved Institutt for språk og kultur

Onsdag 31. oktober gikk karrieredagen ved Institutt for språk og kultur av stabelen for første gang.


Marie Berger Nicolaysen 01.11.2018 11:34   (Sist oppdatert: 21.08.2019 12:48)

Auditorium fylt med studenter og andre interesserte som lytter til presentasjoner
Mange kom for å høre på under karrieredagen til Institutt for språk og kultur. Foto: Linda Nesby

Mer enn 50 studenter og ansatte fikk høre foredrag om ulike karrieremuligheter med utgangspunkt i studier ved Institutt for språk og kultur. Dekan Sonni Olsen åpnet dagen og pekte på betydningen språk- og kulturfag har ikke bare nasjonalt, men også globalt. De øvrige foredragsholderne var hentet inn fra både privat og offentlig sektor, og representerte blant annet Harstad kulturhus, Bodø fylkeskommune og Amazon.com. Amazon er et amerikansk IT-selskap og verdensledende innen elektronisk netthandel. I senere år har Amazon også vært ledende i utviklingen av den talestyrte assistenten Alexa. Roksolana Mykhaylyk, med doktorgrad i lingvistikk og tidligere postdoktor ved Institutt for språk og kultur, arbeider som prosjektleder ved nettopp Alexa Data Services i Amazon. I foredraget Language Experts in the Artificial Intelligence World viste hun ved å «oversette» søknadstekster fra store, globale IT-konsern hvordan lingvister er ettertraktet arbeidskraft.  

Roksolana Mykhaylyk holder presentasjon
Roksolana Mykhaylyk, prosjektleder ved Alexa Data Services i Amazon Foto: Linda Nesby
I lunsjen ble 30 posterpresentasjoner presentert. Posterne viste hvilke prosjekter førstesemesterstudentene på BA i språkfagene hadde jobbet med gjennom høsten, samt prosjektene til noen av instituttets doktorgradskandidater.


Karrieredagen ved Institutt for språk og kultur, også kalt ISK-dagen, vil bli en årlig begivenhet. I 2019 vil den finne sted 23. oktober. Dagen vil inneholde foredrag, posterpresentasjoner og stands som i sum viser spennvidden og attraktiviteten ved å studere språk og kulturfag.