Stor interesse for helsefag under åpen dag

Mange av elevene som besøkte UiT under åpen dag, var spesielt interessert i helsefag. Heldigvis var de aller beste ambassadørene tilgjengelige for spørsmål: Nåværende studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet.

Schanche, Thomas, 17.10.2018 15:28   (Sist oppdatert: 18.10.2018 14:47)

Sofie Schjølset synes biologi er spennende og vurderer medisinstudiet. Foto: Mathias Bruvoll

Elevene fikk varierte foredrag, omvisninger og sjansen til å boltre seg i mange ulike aktiviteter rundt om på Campus Tromsø. Spesielt hektisk og høylytt var det rundt standsene til de ulike studiene – der studenter informerte og svarte på spørsmål om sine studier.

Jostein Hestnes og Maja Polle strevde litt med å rangere proteininnholdet i kjente matvarer på standen til ernæringsfysiologistudiet. Foto: Mathias Bruvoll

Mangfoldig studium

Ingrid Alexandersen, som representerte odontologistudiet, markedsførte studiet på fjorårets åpen dag, også. Andreårsstudenten var derfor forberedt på et vidt spekter av spørsmål.

– Noen elever tror tannleger stort sett bare borrer i tenner hele dagen. Mange blir overrasket over hvor mangfoldig studiet faktisk er – og at studentene ikke øver på boring før på tredjeåret.

Alexandersen får også spørsmål som ikke er like utdanningsrettede.

– Det kommer en del henvendelser om ising og misfarging av tennene. Altså av egne tenner... Da må jeg si at jeg er langt fra ferdig utdannet, og at de bør kontakte sin egen tannlege.

Tv: Ateeqa Z. Mahmood hadde forberedt mange spørsmål om odontologistudiet. Foto: Mathias Bruvoll

Godt miljø

Ateeqa Z. Mahmood er interessert i å bli tannlege og bruker dagen og spørsmålene sine godt. Hun er litt bekymret for ryktene om høyt arbeidspress på studiet, men blir beroliget av Alexandersen.

– Det er mye lesing, spesielt i starten av studiet. Men man kommer fort inn i en god leserytme. Dessuten er foreleserne og veilederne veldig gode. Vi får også gode caser å jobbe med, slik at vi får «knagger» til å feste kunnskapen på, legger hun til.

Ateeqa er usikker på om hun skal søke på studiet i Tromsø, Bergen eller Oslo. Alexandersen har et godt tips.

– I Tromsø er vi bare 40 studenter på hvert kull i odontologi. Vi er en fin sammensveiset gjeng på et universitet der studiemiljøet generelt er godt, blunker hun.

Nyttig og spennende informasjon

Dana Meknas står på stand for medisinstudiet, der hun studerer på fjerde året. Hun er glad for å kunne dele egne gode erfaringer og valg.

– Blant fordelene med å studere medisin i Tromsø, er det nære og gode forholdet vi har til Universitetssykehuset Nord-Norge. Vi føler oss velkomne på sykehuset, og blir oppfordret til å bruke ressursene der så ofte vi kan.

Sofie Schjølset synes biologi er et av de mest spennende fagene hun tar på Bardufoss VGS. Hun vurderer medisinstudiet som ett av flere sannsynlige studievalg.

– Jeg tenker ganske mye på hva jeg skal bli og hva jeg skal studere. Hittil har vi ikke fått så mye informasjon om studier, så dagen i dag blir veldig nyttig og spennende.

Lystbetont studiearbeid

Meknas kan friste Sofie og klassekameratene hennes med et studium med mange valgmuligheter, spesialiseringsretninger og gode jobbmuligheter. Men også Sofie er litt bekymret for den store arbeidsmengden. Meknas påpeker at studiearbeid også kan være lystbetont.

– Hvis man leser om ting man interesser seg for, så føles det ikke som arbeid. Vi har også en fin fordeling av teoretisk og praktisk opplæring. Når studentmiljøet er supert og foreleserne er dyktige og entusiastiske, merker man ikke at man jobber mye, reklamerer Meknas.

Les også: Åpen dag ved UiT trakk 800 elever

Standen til sykepleierstudiet var godt besøkt. Anna Martine Aaker fortalte med stor innlevelse om studiet. Foto: Mathias Bruvoll
Endre Nash fra Norges Toppidrettsgymnas satte beste tid på Idrettshøyskolens fotballinspirerte stand. Foto: Mathias Bruvoll
Haroun Ute fikk prøvd seg som bioingeniør ved å kategorisere ulike blodprøver. Foto: Mathias Bruvoll