Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Inviterer til debatt på tre steder samtidig

Er vi aktuell, viktig og synlig? Tirsdag 25. september inviterer Fakultetet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning til debatt i Alta, Harstad og Tromsø. Samtidig.


Stig Brøndbo 24.09.2018 19:01

– Vi ønsker blant annet å debattere om vårt fakultet bidrar nok på viktige samfunnsarenaer på tema som for eksempel ressursbruk og menneskelig mangfold, sier dekan Sonni Olsen. Foto: Stig Brøndbo
– Vårt fakultet driver med tre hovedfelt som berører samfunnet på alle plan, og i vår strategi har vi som målsetting å være aktuell, viktig og synlig. Når vi nå inviterer til debatt, er det for å få tilbakemelding på om vi klarer å oppfylle vår egen målsetting, sier Sonni Olsen, dekan ved HSL-fakultetet. Selv om debatten foregår samtidig på tre av campusene hvor HSL-fakultetet er representert, så er inngangen til debattene forskjellige.

Det grønne skiftet
I Tromsø innleder Naturvernforbundets Silje Lundberg om Det grønne skiftet, Silje Solstad fra Nordlys innleder om Det offentlige ordskiftet og Eskild Johansen fra iTromsø innleder om Mennesker og diversitet.
– Vi ønsker blant annet å debattere om vårt fakultet bidrar nok på viktige samfunnsarenaer på tema som for eksempel ressursbruk og menneskelig mangfold, sier Sonni Olsen. Hun skal selv delta i et diskusjonspanel sammen med forskerne Torjer Olsen, Mariann Solberg, Ketil Zachariassen og Hans-Kristian Hernes.

Vanskelige saker
I Alta vil fokus være på hvordan HSL kan være aktuell, viktig og synlig når lokalsamfunn opplever vanskelige saker, som for eksempel overgrep mot barn og unge. Her innleder Kenneth Hætta, frilansjournalist og mottaker av Fritt Ords Pris 2018 for dekningen av Tysfjord-saken i VG. I panelet sitter Nina Sørensen, barnehagefaglig ansvarlig i Alta kommune, politioverbetjent Kenneth Nilsen fra Finnmark politidistrikt, Else Boine, studieleder fra Institutt for barnevern og sosialt arbeid og Synnøve Thomassen Andersen, prodekan for forskning og utdanning ved HSL-fakultetet.

En portåpner
I Harstad har arrangementet fått navnet HSL- Aktuell, viktig og synlig i Harstad og denne regionen – en portåpner til UIT. Her deltar Trude Løkholm, tidligere leder av barnevernutdanningen ved Høgskolen i Harstad, Gerd Bjørhovde, professor emerita i engelskspråklig litteraturvitenskap, Marie Nordvik, jurist og universitetslektor ved Insitutt for barnevern og sosialt arbeid, prodekan utdanning ved HSL og viserektor Kriss Rokkan Iversen.

 

Her finner du program for debattene

Les også: Humanioramelding med språk- og lærerfokus