Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

UiT til Bodø med master i Datateknikk

Høsten 2019 starter UiT Norges arktiske universitet opp masterprogram i Datateknikk ved UiT i Bodø.


Espen Viklem Eidum 14.09.2018 12:28

Kristin Skjørseter og Magnus Finvik var blant pionerstudentene ved bachelor Datateknikk-studiet i Bodø. Nå får studiet følge av et masterprogram innen Datateknikk. Foto: Helge Fredriksen

- Masterprogrammet er det samme som vi i dag kjører her i Narvik, forklarer instituttleder Arne Lakså ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi ved UiT i Narvik.

Et godt studentmiljø og et offensivt næringsliv lokalt er med på å drive fram oppstarten av masterprogrammet i Bodø.

- Vi har gode erfaringer med Bodø på flere områder. Ved UiT i Bodø har vi samlet både forkursklasse og bachelorutdanning i datateknikk. Det har gitt oss et tett og godt studentmiljø. Med masterutdanningen ønsker vi å bygge videre på dette. I tillegg har vi et godt samarbeid med næringslivet lokalt, sier Lakså.

Næringslivet i Bodø har gitt klare signaler om at en masterutdanning i Datateknikk er veldig velkommen.

- Og det samme næringslivet er svært positivt innstilt til å komme opp med masteroppgaver til studentene ved programmet, understreker Lakså.

I en startsfase vil studentene på masterprogrammet gå første halvår i Bodø, deretter det neste året i Narvik – før de tar det avsluttende halvåret i Bodø.

Arthur Schuchter er førsteamanuensis ved institutt for datateknologi og beregningsorienterte ingeniørfag ved IVT-fakultetet, og blant bidragsyterne til at fylkeshovedstaden nå får master i Datateknikk på timeplanen. Han er helt på linje med Lakså når det gjelder interessen for studiet.

- Hvert år får vi flere og flere til forkurs hos oss, men også på bachelor i datateknikk blir det flere og flere studenter. Samtidig fins det fremdeles masse folk som ikke vet at det er datateknikk i Bodø, fordi det ikke holder til under Nord universitet. Det sitter flere dyktige folk i bedrifter rundt omkring som kanskje vil jobbe noen år før de tar master. Nå kan de få mulighet til å gjøre det her i Bodø, sier han til Avisa Nordland.

Også Schuchter påpeker det gode samarbeidet utdanningen har med næringslivet lokalt – og de mulighetene det gir:
- Vi samarbeider tett med lokalt næringsliv som DIPS, samt Bodø kommune om spennende prosjekter innen e-helse og Smart City. I tillegg har vi et internasjonalt samarbeid med bedrifter og universiteter i Østerrike og USA, sier han til avisa.