Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Jusstudentene ved UiT mest fornøyd blant landets jusstudenter – også i år

Nok en gang får rettsvitenskap ved UiT høyest score blant landets masterutdanninger i juss på Studiebarometeret. Jusstudiet på UiT scorer høyest i alle kategorier i sammenligning med de tilsvarende utdanningene ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.


Trude Haugseth Moe 07.02.2018 15:20   (Sist oppdatert: 15.08.2018 11:27)

Jusstudentene ved UiT  i Tromsø er - også i år- landets mest fornøyde jusstudenter, viser resultatene av årets store nasjonale undersøkelse i studiekvalitet, Studiebarometeret. Her fra semesterstart og møte mellom nye studenter og faddere i 2015. Foto: Trude Haugseth Moe

Den årlige undersøkelsen Studiebarometeret er initiert av Kunnskapsdepartementet, og alle landets 2. og 5. års studenter får mulighet til å svare. Årets resultater viser at det er Tromsø-studentene som er desidert mest fornøyd av alle landets studenter som tar master i rettsvitenskap. 

Scoret høyest i alle kategoriene

Jusstudiet i Tromsø har i flere år scoret høyest blant landets tre femårige masterutdanninger i juss, men i år gjør de det bedre enn noensinne. Masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT Norges arktiske universitet får nemlig høyest score av studentene i alle de sju kategoriene i undersøkelsen, sammenlignet med  de to andre masterstudiene i rettsvitenskap, som er ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

Kategoriene er læringsmiljø, medvirkning, inspirasjon, yrkesrelevans, undervisning, organisering og forventninger. I en av de sju kategoriene, forventninger, deler jusstudiet ved UiT førsteplassen med jusstudiet ved Universitetet i Bergen.

Historisk høy svarprosent

Også svarprosenten til jusstudiet ved UiT var historisk høy i årets undersøkelse. Hele 67 prosent av studentene blant målgruppen på rettsvitenskap ved UiT deltok i undersøkelsen. I Bergen deltok 45% av jusstudentene, mens i Oslo var svarprosenten 26%. 

Fornøyd, men vil fortsatt forbedre seg

– Vi er selvsagt kjempefornøyd med disse resultatene. Vi jobber hver dag hardt for at studentene våre skal ha et best mulig studie, i tett samarbeid med studentene selv. Samtidig har vi også områder vi kan bli enda bedre på, så vi holder hele tiden fokus på å fortsette å forbedre oss,

sier dekan ved Det juridiske fakultet ved UiT, Lena Bendiksen.

 

Studiebarometerets nettsider  kan du se og sammenligne resultatene til de ulike studieprogrammene i Norge. 

Studiebarometeret er en nasjonal spørreundersøkelse som blir sendt ut til over 60 000 studenter hver høst. Undersøkelsen spør om studentenes oppfatninger om kvalitet i studieprogrammer ved norske høyskoler og universiteter. Formålet med Studiebarometeret er å styrke arbeidet med kvalitetsutvikling i høyere utdanning og gi nyttig informasjon om studiekvalitet. På Studiebarometeret.no kan du enkelt

  • finne studentenes vurderinger av ulike studieprogrammer
  • sammenligne resultater mellom ulike studieprogrammer
  • se utvikling over tid for et studieprogram

Portalen er nyttig for studiesøkere, studenter, tilsatte ved høyskole eller universitet, og andre med interesse for høyere utdanning. Oppdaterte resultater publiseres i portalen i februar hvert år. Studiebarometeret er initiert av Kunnskapsdepartementet og utføres av NOKUT.