Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Nytt lederteam ved HSL-fakultetet

For første gang får HSL-fakultetet en prodekan med arbeidsted Alta.


Stig Brøndbo 01.12.2017 10:03   (Sist oppdatert: 04.01.2018 21:00)

Det nye lederteamet ved HSL-fakultetet: F.v Marie-Theres Federhofer, Sonni Olsen, Lars Aage Rotvold og Synnøve Thomassen Andersen. Foto: Stig Brøndbo

Tidligere i høst ble det klart at Sonni Olsen fortsetter som dekan ved HSL-fakultetet i fire nye år. Nå er også resten av ledergruppen klar:

  • Marie-Theres Federhofer fortsetter som prodekan for forskning, men går fra dagens 50 prosent lederstilling til å bli 100 prosent prodekan for forskning.
  • Lars Aage Rotvold jobber i dag som førstelektor ved ILP og blir prodekan for utdanning.
  • Synnøve Thomassen Andersen jobber i dag i halv stilling som prodekan for forskning ved Fakultetet for idrett, reiseliv og sosialfag i Alta. Hun skal fortsette å jobbe i halv stilling som prodekan med forskning og utdanning. Arbeidsstedet blir Alta, hvor hun også skal jobbe i halv stilling som førsteamanuensis ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid.

Alle med dekanerfaring
– Selv om vi som team er ferskt, så har hele det nye dekanatet lang erfaring som ledere. Jeg gleder meg til å ta fatt på de neste fire årene, sier dekan Sonni Olsen. Mens Marie-Theres Federhofer og Synnøve Thomassen Andersen kommer fra 50-prosentstillinger som prodekan for forskning, har Lars Aage Rotvold hatt flere andre lederjobber, inkludert to år som dekan ved Høgskolen i Tromsø.

Hektisk
Det nye lederteamet møttes for første gang denne uken.
– Vi er derfor ikke klare til å komme med vår egen form for ”regjeringserklæring” ennå. Straks den er på plass skal vi også se på fordeling av arbeidsoppgaver i det nye lederteamet, sier dekan Sonni Olsen. Hun er glad for at HSL med Synnøve Thomassen Andersen får sin egen prodekan med arbeidsted Alta fra 1. januar.
– I 2018 vil vi som fakultet vokse fra å ha ett institutt til å få tre institutter i Alta. Det betyr mange ansatte, enda flere studenter – og med Synnøve på plass vil fakultetsledelsen være til stede i hverdagen på campusen i Alta, sier Sonni Olsen.