Velkommen til Institutt for geovitenskap

Møte mellom IG og handelskammeret i Kosovo

Handelskammeret i Kosovo (Oda e Afarizmit të Kosovës) fikk 16. oktober møte to representanter fra Institutt for geovitenskap  hvor et framtidig samarbeid innen forskning og utdanning ble diskutert.

Kai Mortensen 23.10.2017 11:38

Presidenten for handelskammeret i Kosovo, Skender Krasniqi med følge, var vertskap og fra IG deltok førsteamanuensene Sabina Strmic-Palinkas og Melanie Forien. Handelskammeret og Universitetet i Mitrovica er involvert i forskning rundt gruvedrift og mineralutvinning i Kosovo, og representantene fra IG uttrykte interesse for et samarbeid for å utveksle erfaringer innen dette området, samt få i stand utvekslingsavtaler for studenter mellom de to universitetene.

Industripartnere fra Kosovo kan inngå i framtidige EU-prosjekter sammen med UiT, og vil kunne tilby sommerjobber og internships for studenter. Tilsvarende kan eksperter fra Kosovo hospitere hos norske gruveselskaper og bidra med sin kompetanse her.

Republikken Kosovo, som erklærte seg uavhengig i februar 2008 og fikk anerkjennelse for dette av den internasjonale domstolen i 2010, har 1,8 millioner innbyggere. Landarealet er på bare knapt 11.000 kvadratkilometer og uten kystlinje. Landet grenser mot Serbia i nord og øst, Makedonia i sør, Albania i sørvest og Montenegro i vest.

Se også artikkel hos Megapress.al

Sabina Strmic-Palinkas og Melanie Forien fra IG i samtaler med handelskammeret i Kosovo Foto: Megapress.al