Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Har du en god idé?

Nå kan alle studenter ved UiT få hjelp til å realisere sin gode idé eller innovasjon. Det skal start-up tjenesten Idegeneratoren hjelpe til med.


Heidi Hemmingsen og Ellen Kathrine Bludd 05.10.2017 15:12   (Sist oppdatert: 06.10.2017 08:47)

UiTs entreprenørskapsfond ble presentert på HHT-dagen 2017.
UiTs entreprenørskapsfond ble presentert på HHT-dagen 2017.Tamara Sizykh, bankdirektør Jan Frode Janson, Varvara Alekseera, prorektor Wenche Jakobsen og Jørgen H. Eiane er smiler for det nye fondet. Foto: Mali Arnstad

Idegeneratoren er et lavterskeltilbud for alle studenter som har lyst til å prøve seg som gründer eller har en ide de vil teste ut. Her får studentene gratis veiledning, bistand og mulighet til å søke midler fra Handelshøgskolens entreprenørskapsfond uansett hvor langt eller kort utviklingen av ideen er kommet. Start-up tjenesten Idegeneratoren lanseres i disse dager på Handelshøgskolen, i samarbeid med Troms fylkeskommune og SpareBank1 Nord-Norge.

Kompetanse fra næringslivet

I tillegg til kompetanse fra Idegeneratoren vil det være fokus på å hente inn tilpasset kompetanse og nettverk for den enkelte grunder eller idéhaver. Det kan være både kompetanse universitetet besitter eller kompetanse hentet direkte fra næringslivet.

Jeg ser fram til å jobbe med mine helter; studentene, sier bankdirektør Jan Frode Janson i intervju med avisen iTromsø.

Handelshøgskolens entreprenørskapsfond ble lansert av Jan Frode Janson, konsernsjef i SpareBank1 Nord-Norge på konferansen HHT-dagen 2017. Janson lovte at ikke bare vil banken stille opp for studentene ved å finansiere fondet, men han vil også personlig dele sin kompetanse og hjelpe studentene om noen skulle ønske det.

Konkurransedyktig landsdel

Prosjektleder for Idegeneratoren, Alexander Utne
Prosjektleder for Idegeneratoren, Alexander Utne. Foto: Rudi Caeyers

Det er gode muligheter til å motta penger for de studentene som kaster seg rundt og søker nå i første runde, sier Alexander Utne, prosjektleder for Idegeneratoren.

Han legger til at studentene ikke må nøle med å ta kontakt hvis de lurer på noe som helst. Idegeneratoren vil senere også lansere et spennende innovasjonsfag hvor et nøkkelord er samarbeid med næringslivet.

Målet for Idegeneratoren er å få opp flere studentbedrifter, øke innovasjonstakten og få frem Nord-Norge som en mer konkurransedyktig landsdel i årene framover.

Første søknadsfrist for Handelshøgskolens entreprenørskapsfond er 20. oktober.

Les også: Blir kjent med fremtiden