Velkommen til Institutt for geovitenskap

Åpning av sykkelskuret ved Naturfagbygget

I strålende solskinn var det fredag offisiell åpning av det nye sykkelskuret ved Naturfagbygget, med taler, musikk og servering. De fremmøtte kunne samtidig ta en nærmere kikk på en «kunstnerisk utsmykning» utenom det vanlige.

Kai Mortensen 11.09.2017 12:47   (Sist oppdatert: 11.09.2017 13:17)

Sykkelskuret har varmekabler i golvet, døråpner og er smart innredet for best mulig utnyttelse av arealet som gir plass til 52 sykler. Byggingen er finansiert med midler fra UiT gjennom ordningen med avgiftsparkering som har eksistert siden høsten 2015.

- Det kjennes bra at sykkelskuret nå er offisielt åpnet, og vi gleder oss over å kunne sette syklene under tak til vinteren, sa kontorsjef ved Institutt for geovitenskap Inger Solheim i sin tale. Til stor latter blant de frammøtte kunne hun videre fortelle at som alle andre statlige bygg, så har også dette en kunstnerisk utsmykning. Hun siktet til hendelsen i vinter der en anonym mann og hans hund hadde tråkket i betongen før den rakk å tørke. Sporene fra de to er godt synlig i gulvet.

Amund Hagen Kristiansen fra Framtiden i våre hender kunne i sin tale lansere nyheten om at de har inngått en samarbeidsavtale om grønn mobilitet ved UiT, en avtale som blant annet går ut på å etablere sykkel- og skiverksted på campus Tromsø.

Øistein Hanssen talte på vegne av Bygg- og eiendomsavdelingen ved UiT, og bød på en åpningstrudelutt på blokkfløyte for anledningen. Så var det bare for stipendiat Lis Allaart, på vegne av syklistene ved Institutt for geovitenskap, å trykke på knappen og åpne sykkelskuret.

Tale ved kontorsjef ved Institutt for geovitenskap, Inger Solheim Foto: Kai Mortensen
De fremmøtte overvar åpningen i strålende septembersol. Foto: Kai Mortensen
Tale ved Amund Hagen Kristiansen fra Framtiden i våre hender. Foto: Kai Mortensen
Øivind Hanssen fra Avdeling for Bygg og Eiendom ved UiT kunne by på blokkfløytespilling under åpningen. Foto: Kai Mortensen