UiT-student vant pris fra britisk advokatfirma

Jusstudent ved UiT, Sonja Lorentzen, er på utveksling i Wales. Her fikk hun så gode eksamensresultater at hun ble belønnet med en pris fra et stort internasjonalt advokatfirma.

Trude Haugseth Moe 01.09.2017 09:16   (Sist oppdatert: 01.09.2017 09:54)

I forrige uke ble prisene delt ut og prisvinnerne gjort stas på med god mat og drikke på advokatfirmaets hovedkontor i London.

– Det var veldig hyggelig! Jeg hadde ikke regnet med å vinne noen pris, så dette kom som en hyggelig overraskelse, sier en glad Sonja Lorentzen på telefon fra Swansea.

Hun forteller at det har vært mye arbeid med innleveringer og eksamener, og at det derfor føltes ekstra godt å få en påskjønnelse. Sonja tar en såkalt LLM, en master i internasjonal maritim rett ved College of Law and Criminology ved Swansea University.

Beste resultat i faget

Utmerket seg: Jusstudent ved UiT, Sonja Lorentzen, vant en pris for sitt gode eksamensresultat under sitt utvekslingsopphold ved universitetet i Swansea i Wales. Foto: Privat

Om prisen forteller Sonja at det i Swansea fins enkelte advokatfirmaer som deler ut priser til studenter. Det store globale firmaet Holman Fenwick Willan (HFW) delte ut tre priser i år, og en av dem gikk altså til norske Sonja, som vant prisen for beste resultat innen faget «admiralty law».

– Det er fagområdet som omhandler erstatningsrettslige tvister, berging av skip og felleshavari, forklarer jusstudenten. Resultatene var basert både på eksamensresultat, 36-timers hjemmeeksamen og en langtidsinnlevering.

Prisvinnerne fikk, i tillegg til heder og ære, 500 pund hver.

Spennende med annet rettssystem

Sonja er ellers veldig fornøyd med å studere ved universitetet i Swansea.

– Det er veldig gøy – det er folk fra hele verden på studiet, og vi lærer om et helt annet rettssystem – det engelske. Det er veldig spennende, sier Sonja, og utdyper at mens det i Norge er mer fokus på lovgivningen, er det i Wales og England mer fokus på tidligere dommer som har vært avgitt.

– Jeg lærer også juridisk engelsk, som er veldig nyttig å kunne, i en stadig mer globalisert og internasjonal verden. Du er nærmest garantert å komme borti situasjoner der du trenger det i yrkeskarrieren, mener Sonja.

Med én master i internasjonal maritim rett, og én integrert master i rettsvitenskap fra UiT og Norge, vil Sonja når hun er ferdig gå ut med to mastergrader.

Anbefaler utenlandsopphold

Lorentzen skryter av nivået på colleget.

– Det er kjempedyktige forelesere her, spesielt innen shipping og handel, forteller hun.

– Jeg vil absolutt anbefale flere å prøve å studere utenlands. Det er utrolig spennende med så mange nye impulser, avslutter den fornøyde prisvinneren, som fortsatt har noen måneder igjen av studieoppholdet på tre semester i Wales.

– Kjempeprestasjon

Fornøyd er også prodekan for utdanning ved Det juridiske fakultet, Gunnar Eriksen.

På vegne av ledelsen på fakultetet vil jeg gratulere Sonja med prisen. Dette er en kjempeprestasjon som Sonja garantert har lagt mye arbeid ned i. Det har nok også spilt en rolle at hun har vært på et studiested som hun har trivdes godt på, og et studiested hvor undervisningskvaliteten har vært god. Vi er svært fornøyde med avtalen vår med Swansea, hvor vi også har samarbeid ut over studentutveksling, sier prodekanen.

Viktig med gode avtaler for internasjonalisering

– Internasjonalisering er et viktig fokus i studiekvalitetsarbeidet ved fakultetet, og Sonjas prisbelønte arbeid er et eksempel på hvor viktig gode avtaler med utenlandske universiteter er, avslutter Eriksen.