Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Fulbright-frist nærmer seg - og Anna forteller hvorfor du bør søke

Fristen for å søke på Fulbrightstipend til USA for 2018-19 nærmer seg. UiT-stipendiat Anna Dahl Myrvang er nå tilknyttet Harvard University i Boston og kan gi deg flere gode grunner til at du bør sjekke ut stipendet.


Espen Viklem Eidum 18.08.2017 09:16   (Sist oppdatert: 18.08.2017 11:03)

Anna Dahl Myrvang fikk innvilget Fulbright-stipend og skal være ved Harvard University i åtte måneder.

- To viktige grunner til å søke et Fulbright-stipend er at organisasjonen bistår i søknadsprosessen for visum og at stipendet muliggjør et opphold i de nokså dyre universitetsbyene i USA. Stipendiatperioden er kort og det kan ta tid å få på plass avtaler med amerikanske universiteter. Med garanti om Fulbright-støtte og visum kunne jeg begynne å planlegge et opphold her før alle detaljene var på plass, forteller hun.
Myrvang påpeker også at ved utdanningsinstitusjonene i USA er alle kjent med Fulbright-programmet og man opplever å bli godt tatt imot.

Forsker på hjerneforandringer

Anna Dahl Myrvang er stipendiat tilknyttet Forskningsgruppe for kognitiv nevrovitenskap ved institutt for psykologi ved Det helsevitenskapelige fakultet – UiT, og forsker på hjerneforandringer hos ungdom med anoreksi. Gjennom Fulbright-stipendet er hun nå altså tilknyttet Harvard University og universitetssykehuset Massachusetts General Hospital.

Verdensledende forskere

- Her skal jeg være i åtte måneder for å tilegne meg mer kunnskap om metoder for hjerneavbildning og analyser som jeg benytter i min doktorgrad. Og her i Boston får jeg jobbe med verdensledende forskere og knytte viktige kontakter for fremtidig forskningssamarbeid, sier Anna Dahl Myrvang.

Her er Fulbright-fristene - og disse kan søke

Søknadsfristen for Fulbrightstipend til USA for det akademiske året 2018-19 er 1. oktober 2017 for norske statsborgere. I alt tilbys ca 40 stipend innenfor alle fagfelt på master-, PhD-, post-doc- og seniorforsker-nivå. Stipendbeløpene varierer fra 100.000 til 200.000 norske kroner.

Den 1. oktober er også søknadsfrist for Fulbright Norway Distinguished Arctic Chair Award for 2018-19 mens en tredje Fulbright-mulighet er Fulbright Arctic Initiative (FAI) med søknadsfrist 16.oktober, 2017.

FAI administreres/finansieres av U.S. Department of State og skiller seg litt ut fra de øvrige Fulbright-stipendene. Det er et såkalt «cohort»-stipend der stipendiaten inngår i en tverrfaglig forskningsgruppe, og stipendperioden vil bestå av tre plenumsmøter i tillegg til et kortere individuelt forskningsopphold i USA. 

Dette er de norske Fulbright-stipendiatene

Er du nysgjerrig på norske Fulbrightstipendiater som tar fatt på sine studier/forskningsprosjekter i USA i løpet av høsten 2017 og våren 2018  kan du lese mer om dem her.    

Her finner du mer informasjon om Fulbrightstipender for norske studenter.

 (Merk! – per  2018-19 er minimum oppholdstid for PhD-studenter redusert fra 9 til 6 mnd.)

Her finner du mer informasjon om Fulbrightstipend for norske forskere.

Ved UiT er seniorrådgiver Ingvild Svestad ved Seksjon for internasjonalisering av studier kontaktperson på utdanningssiden (masternivå) for Fulbright-stipendene, mens rådgiver Gølin Irene Larsen på Avdeling for forskning og utviklingsarbeid er kontaktperson på ph.d./forsker-siden.