Velkommen til Norges fiskerihøgskole

UiT professor sentral i viktig bokprosjekt innen globalt småskalafiske

Professor Svein Jentoft ved Norges fiskerihøgskole presenterer fredag 30.6 boken: "The Small-scale Fisheries Guidelines" i FAO. Dette er et samarbeide med den kanadisk baserte forskningsstiftelsen Too Big to Ignore (TBTI). Rundt 50 millioner fiskere og familier over hele verden er involvert og boka henter eksempler fra alle de større regionene.

Anett Kristin Larsen 30.06.2017 09:03   (Sist oppdatert: 30.06.2017 09:19)

Det er anslått at 120 millioner mennesker har fiskeri som sin arbeidsplass og 90% av disse hører hjemme i småskalafiske. Det betyr at for å nå fremsatte mål om bærekraftig utvikling innenfor fiskeriene er denne sektoren rett og slett “too big to ignore”.

Boken “The Small-scale Fisheries Guideline: Global implementation“ er et gedigent samarbeidsprosjekt mellom dedikerte forskere i mange land. Til sammen 97 forfattere og 60 reviewere har bidratt til 37 kapitler. Det tok to år med hardt arbeid å ferdigstille verket som beskriver gjennomføringsprossessen av SFF-retningslinjene (the Voluntary Guidelines for Securing Sustainable Small-Scale Fisheries in the Context of Food Security and Poverty Eradication) ved hjelp av 32 case-studier fra hele verden.

Professor Svein Jentoft har vært meget sentral i et viktig bokprosjekt innen globalt småskalafiske.

Professor Svein Jentoft ved Norges fiskerihøgskole har gjennom sin karriere publisert en rekke bøker og artikler innenfor temaet fiskeri- og kystforvaltning. Han har gjennom sin rolle som sjefsredaktør vært meget sentral i dette bokprosjektet.

"Jeg er sjelden så glad som når jeg holder en bok jeg har publisert i hånda for første gangen", forteller Svein Jentoft. "Det er et øyeblikk av ren lykke.”

Jentoft presenterer boken på TBTI-arrangementet ”A transdisciplinary approach for sustainable small-scale fisheries” 30. Juni 2017 kl 10.00 – 11.30. De som vil følge presentasjonen via live streaming kan benytte denne lenken.

Boken vil bli utgitt i flere versjoner. En eksklusiv hard-cover variant ment for det institusjonelle markedet, en elektronisk versjon som kan lastes ned i sin helhet eller deler, og en rimelig MYCOPY versjon som vil være tilgjengelig for de som abonnerer på Springer.