Jurfak-professor Lena Bendiksen vant Utdanningsprisen 2017

Professor ved Det juridiske fakultet, Lena Lauritsen Bendiksen ble vinner av UiTs utdanningspris i år. I takketalen roste hun spesielt studentene sine.

Trude Haugseth Moe 14.06.2017 16:33   (Sist oppdatert: 14.06.2017 16:43)

Porfessor Lena Bendiksen i midten, flankert av to andre prisvinnere, Torbjørn Eltoft og Hilde Blix.. Foto: Trude Haugseth Moe

På rektors sommerfest i dag, ble det tradisjonen tro, delt ut flere priser. Under fanfarer og applaus, ble det Jurfaks professor Lena Bendiksen som stakk av med Utdanningsprisen 2017.

Bendiksen delte prisen med Helsefaks Nanna Hauksdottir.

Begge underviserne ble beskrevet som verdige vinnere, som har gjort en «fremragende, sterk og langvarig innsats i sine stillinger» av prorektor Wenche Jakobsen.

Om Lena Bendiksen ble det trukket fram at hun er en dyktig og verdsatt underviser, som både får god evaluering fra sine studenter og står bak utviklingen av nyskapende undervisning.

Stas å bli sett

En glad vinner av utdanningsprisen, Lena L. Bendiksen, etter prisutdelinga på rektors sommerfest på UiT. Foto: Trude Haugseth Moe

Lena Bendiksen fortalte på scenen at hun både synes det var litt kleint og samtidig veldig stas, å motta pris.

– Jeg synes det er veldig stas å bli sett. Det er stas at både ledelsen, ansatte og studentene velger å nominere meg, sa Bendiksen, og takket spesielt studentene sine.

Takket spesielt studentene

– Jeg setter særlig pris på at studentene nominerer meg – de hadde jo til og med nominert meg i to kategorier! Jeg synes det sier noe om at samarbeidet mellom de ansatte og studentene på fakultetet er tett, sier Lena etter prisutdelingen.

Hun forteller at jusstudentene stiller store krav til undervisningen, og at nettopp det er med på å løfte kvaliteten.

- Det er kjempeviktig at studentene gir oss tilbakemeldinger, og at de orker å engasjere seg - for det er i lag vi kan bli virkelig gode, sier Lena med ettertrykk.

- Jeg synes også det er bra at ledelsen løfter fram undervisning gjennom ulike initiativer. Det gjør at undervisning blir satset på og løftet fram, mener jusprofessoren.

"Diamant"

I sin korte takketale, takket Bendiksen også Result – Ressurssenteret for undervisning, læring og teknologi ved UiT– som hun har samarbeidet med om nytt undervisningsopplegg.

- Result er en diamant. De er utrolig viktige for utvikling og innovasjon ved universitetet, sa Bendiksen.

På slutten av talen viste Bendiksen sin tilhørighet til et fakultet med truet fakultetsstatus:

- Jeg er stolt av å jobbe på Det juridiske fakultetet, avsluttet jusprofessor Bendiksen sin takketale.

Modig forsker fra Jurfak

Også flere fra Det juridiske fakultetet ble for øvrig trukket fram i rektor Husebekks tale.

I rektor Anne Husebekks tale, ble også Jurfak-professor Øyvind Ravna trukket fram som et eksempel til etterfølgelse.

Ravna fikk ros for å være en modig forsker, som tør «å stikke hodet fram» og delta i samfunnsdebatten, nå sist i debatten om samer og definisjonen på urfolk.

«Noen mener det er best å ikke gi oppmerksomhet til folk som heller bruker «alternative fakta» enn offisiell forskning. Øyvind Ravna mener ikke det. Han mener det er viktig å benytte anledningen til å formidle kunnskap, og at det er forventet at forskere gir noe tilbake til samfunnet», sa rektor Husebekk i sin tale.

Havrettssenteret fikk ros

Også KG Jebsen-senter for havrett hadde rektor lagt merke til, som i sin tale løftet fram at «havrettsmiljøet på Jurfak høster internasjonal anerkjennelse.»