Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Ida Sundvor Opstad ble kåret til beste masterkandidat 2016

Under den høytidelige avslutningsseremonien for masterkandidatene ved NT-fakultetet fikk Ida Sundvor Opstad overrakt diplom og en sjekk på kr 10 000.


Vibeke Os 02.06.2017 15:17   (Sist oppdatert: 06.06.2017 11:25)

Ida Sundvor Opstad ble kåret til beste masterkandidat ved NT-fak i 2016 og fikk utdelt en sjekk på 10 000,- av prodekan for undervisning ved NT-fakultetet, Inger Johanne Lurås. Foto: Kai Mortensen

Opstad holder nå på med en doktorgrad ved Institutt for fysikk og teknologi, UiT, etter å ha levert sin masteroppgave våren 2016. Oppgaven fikk hun karakteren A på og det var også gjennomgående det nivået hun viste på sin masterkurs. Bedømmelseskomiteen bestående av dekan Morten Hald og professor Arne Smalås lot seg imponere, bare se her hvordan de har vurdert hennes arbeid:

Ny metode for mikroskopering
«På en imponerende måte har kandidaten gjennomført et masterprosjekt i skjæringspunktet mellom to disipliner. Hennes fagfelt i grunnutdanningen har vært fysikk, men hun har gjennom sitt masterprosjekt tilegnet seg betydelig kunnskaper innen cellebiologi. I prosjektet har hun utviklet helt ny metodologi innen mikroskopi og teknologi for avbildning, og hun har gjort viktige nye oppdagelser innen cellebiologi ved å anvende de samme metodene.

Mastergradsoppgaven er meget velskrevet, godt organisert, med god bruk av illustrasjoner og et godt engelsk språk. Komiteen er også imponert over kandidatens formidlingsaktivitet under mastergradsarbeidet, både gjennom vitenskapelig publisering og til allmenheten gjennom publisering av videoer på nett.

Prisen for beste mastergradsoppgave ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi for 2016, tildeles: Ida Sundvor Opstad for oppgaven med tittel:

«Super-Resolution Imaging of Sub-Mitochondrial Structures using Structured Illumination Microscopy»»

 

Prosjektet er gjennomført med Balpreet Singh Ahluwalia og Deanna Wolfson som veiledere, Opstad fortsetter nå med utvikling av teknikker for mikroskopering i samme forskningsgruppe.

Intervju med Ida Opstad - her kan du høre mer om den revolusjonerende forskningen hun startet på som masterstudent og som hun nå fortsetter med i sitt doktorgradsarbeid.

 

121 Masterkandidater

Prisen fikk Opstad utdelt under den høytidelige mastergradsavslutningen 2. juni der alle nyutdannede studenter fra Fakultet for naturvitenskap og teknologi fikk sine mastergradsbevis.  82 studenter med sine familier, cirka 330 personer, hadde møtt opp for å ta del i den høytidelige feiringen.

Her er det mastergradskandidater fra Institutt for geovitenskap som mottar sine velfortjente bevis på fullført utdanning. Foto: Kai Mortensen

Instituttenes nominerte studenter til "Beste masterkandidat" 

I forkant av kåringen har alle institutt foreslått kandidater etter følgende kriterier:

1. Karakteren A på mastergradsoppgave
2. Snittkarakter på mastergradskurs (siste 2 år)
3. Kvalitet på mastergradsoppgave (potensiale for publisering, nyskapning og originalitet)

 

I tillegg til Opstad ble følgende studenter nominert:
Andreas Hallberg Hagset, Institutt for geovitenskap
Marius Utheim, Institutt for matematikk og statistikk
Raymond Dalsand, Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet
Andreas Kittilsland, Institutt for informatikk