Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Nok en dosent er markert!

-  Viktig at IRS-fak og IBSA fortsetter å bygger høy kompetanse, sier dekan Wenche Kjæmpenes.


Elisabeth Andersen 21.03.2017 11:49   (Sist oppdatert: 21.03.2017 11:50)

Dekan Wenche Kjæmpenes (t.v.) kunne nok en gang skåle for kompetanseheving ved fakultetet. Hun minnet også om at det ligger en forventning til at de som oppnår et opprykk til en toppstilling bidrar til å løfte andre med seg. Institutt for barnevern og sosialt arbeid har i dag to dosenter ettersom Jan Erik Henriksen tidligere er tilkjent denne kompetansen. Foto: E. Andersen

Det har vært mange hyggelige feiringer ved IRS-fak det siste halve året. I dag har vi markert at Randi Haugland (t.h.) ved vårt Institutt for barnevern og sosialt arbeid har fått opprykk til dosent!

–  Vi må ha dette på plass for å kunne drive forskningsbasert undervisning på høyt nivå, for å kunne gi masterutdanninger og utvikle og lede forskningsprosjekter, sier Kjæmpenes. Hun sier at det ikke er mulig å gjøre dette uten å ha et godt fagmiljø rundt seg. Dessuten er det viktig å ha kompetanse lokalt, slik at man får nærhet til regionale problemstillinger, sier hun.

– UiT Norges arktiske universitet skal være en drivkraft i nord. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet, og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer her.

Innleder på åpent seminar

Randi er en av fakultetets seks fagansatte som siden i høst har fått tilkjent toppstillingskompetanse, og skal dermed også innlede på et åpent seminar på auditorium 1042 ved UiT i Alta i dag fra 12.00-15.45. Innlegget heter "Interkommunale barnevernstjenester, dårlige vilkår for barnevernets kontekts og kulturforståelse".

I sin tale til Randi fortalte dekan Wenche Kjæmpenes at kommisjonen fremhever at Randis kunnskapsutvikling karakteriseres av fokus på grunnlagsproblematikk for barnevern i Norge, og at forskningen hennes ligger i forkant av fagutviklingen.

Randi har gjennomført profesjonsstudier, tatt hovedfag, jobbet både i praksisfeltet kommunalt og for fylkeskommunen. Hun har jobbet ved ulike høgskoler og universitet, og utført internasjonalt hjelpearbeid gjennom Redd Barnas beredskapsgruppe. Hun har også lang erfaring som koordinator for utdanning i sosialt arbeid ved instituttet.

 

Fakultetet gratulerer!