Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Kunsten å nå fram til studentene

Studentene ved Det juridiske fakultet deler årlig ut en egen undervisningspris – og årets vinnere mottok i går prisen for andre og tredje gang på rad. Hva er hemmeligheten - hva er det egentlig som skaper en god underviser?


Trude Haugseth Moe 24.02.2017 11:44   (Sist oppdatert: 06.03.2017 10:15)

Studentene Patrick Oware (t.v.) og Kristian Wangsfjord (t.h.) deler ut undervisningspriser til Lena Bendiksen og Marte Kolsum. Foto: Trude Haugseth Moe

– Lena har en pedagogisk gave. Forelesningene med henne i barnerett er noe man virkelig husker, forteller jusstudent Kristian Wangsfjord, om professor Lena Bendiksen ved Det juridiske fakultetet ved UiT, som i år for tredje gang vant prisen for beste foreleser ved fakultetet.

– Og Marte har et åpenbart engasjement for å undervise; du ser det med en gang hun kommer inn i rommet. I tillegg har hun en praktisk tilnærming til faget, som gjør ting lett å forstå, forteller Wangsfjord, om universitetslektor Marte Kolsum, som vant prisen for beste seminarleder – for andre år på rad.

400 stemte

Studentene fra Juridisk Studentutvalg (JSU) arrangerer årlig en avstemming blant jusstudentene om hvem som er beste foreleser og seminarleder. Avstemmingen gjøres over Questback-skjemaer. I år har over 400 studenter stemt, ifølge JSU-leder Patrick Oware.

Christian og Patrick delte torsdag ut både diplom og blomster til vinnerne på vegne av JSU. Senere vil vinnerne få en plakett med navnet sitt på ei egen tavle for Undervisningsprisen på plan 2 på Jurfak.

Lyser engasjement

Hva er det som gjør at akkurat disse lærerne utmerker seg?

– Man merker jo hva en lærer synes om å være i rommet sammen med studentene. Og av både Lena og Marte lyser det at de har lyst til å være der, og at de er engasjerte. Det smitter over på studentene, forklarer Kristian.

– Det handler kanskje om at vi liker å undervise, og at vi sjøl har tro på det vi sier? Jeg pleier selv å si til studentene at når de skal legge fram noe, så må de tro på det de sjøl sier; akkurat da må det være det viktigste i verden, forteller Bendiksen.

Marte synes det er vanskelig å trekke fram hva som gjør at hun når fram til studentene.

– Men jeg prøver å være tilstede i undervisninga. Og så er jeg veldig glad i studentene mine, forteller Kolsum.

Dom på rim

– Jeg synes det er veldig artig at Marte – som kun har jobbet her i to år –  har fått prisen to år på rad! Hun er et naturtalent for undervisning, skryter Bendiksen, som selv har hatt Marte som student.

– Hun er den eneste studenten jeg har hatt som har framført en dom fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen på rim! ler professoren.  

Synliggjør undervisning

– Jeg vil løfte fram dette initiativet til studentene. At de engasjerer seg slik i studiet sitt; arrangerer avstemming, lager tavle og slik synliggjør dette med undervisning – det synes jeg er et fantastisk initiativ, avslutter professor Lena Bendiksen.

 

Slik kan du melde deg på nyhetsbrev fra Det juridiske fakultet.